Şifremi kabul etmiyor/misafir olarak bile açmıyor

Başlatan Atak, 21 Temmuz 2016 - 13:37:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Atak

Merhaba,
Ben de bu işlerde yeniyim nasıl olduysa becerdim dual boot kurabildim. Açtım da fakat windowsa geçtikten sonra linuxe geçmek istedim boot menüsünden seçtim. normal açılış ekranı şifre sordu. yazınca açmıyor, siyah bir ekrana bağlayıp yeniden şifre soruyor. yanlış şifre girince yanlış diyor fakat doğru şifre açmıyor, misafir oturumu da olmuyor. YARDIMCI OLBİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.  ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

naklov

@Atak

Kullanıcı adı ve şifre ekranı geliyor mu ?
Kullanıcı adı ve şifre geliyor ve misafire tıkladığında masaüstü ortamı mu gelmiyor  ?
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

Atak

Kullanıcı adı ve şifre ekranı geliyor. Şifremi yazınca bekliyor siyah bir ekran açılıp hemen kapanıyor ve yine şifre ekranına dönüyor.
Misafir oturumunun benim için bir önemi yok ama onda da masaüstü açılmıyor yine aynı şekilde.

naklov

Anladım bana compiz problemi gibi geliyor.Bence bunu denemekte fayda var kullanıcı adı ve şifre ekranı geldiğinde ctrl + alt + f1 ile konsola düş

sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop unity compizconfig-settings-manager upstart

yönetici şifreni isteyecektir. şifreni gir ve kurulumu tekrar yap ve sistemi yeniden başlat

reboot
Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

Atak

Yardımınız için teşekkür ederim öncelikle.
Denedim konsola yazdım şifre istedi yazdım.
bir sürü yazı çıktı sonra e/h dedi. sanırım evet/hayır.
e dedim
yine çoook yazı çıktı sonra da durdu
reboot dedim
ubuntu açılıştaki görüntüsü geldi kapandı yeiden başlatınca da otomatik windows 10 açtı
yeniden başlat dedim ubuntuyu seçtim
menü ye şifreyi girdim yine bir şey açmadı siyah ekran ve yine aynı menü.

mendirec

@Atak, bilgisayarda en son ne yapmıştın? Sürücü kurulumu gibi.

Bağlantıdaki anlatımı uygula istersen.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51879.0

Atak

bir tahminim var şimdi.
ubuntuyu kurmadan önce BİOS u güncelledim.
kurduktan sonra chorumium(yazılışını bilmiyorum) yükledim ama chromium da açılmadı ama başlat seçeneği sundu (yükendi sanırım),
bir de steam yüklededim mozilladan, fakat tam yüklenmedi hatta açılmadı. yüklemeye bile başlamadı ama solda yüklemeye hazırlanıyor gibi bişiy vardı.
sonra kapayıp ubuntuyu, win10 geçtim tekrar dönünce açmadı....
steamden olabiilir mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Temmuz 2016 - 18:01:07

Yardımcı olabilecek bir fikri olan yok mu hiç???

mendirec

Açmadı derken tam olarak ne kastediyorsun? Kullanıcı girişi yaptıktan sonra tekrar oturum giriş ekranına mı attı?

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atak

mendirec

@Atak, giriş ekranında iken Ctrl + Alt + F1 veya F2 ile komut satırına düş. Kullanıcı adını ve şifreni sırayla gir. Şifre girerken yazdığın karakterler gözükmeyecektir. Kullanıcın ile giriş yaptıktan sonra aşağıdaki iki komutun çıktısını buraya geç lütfen.

lspci -nnk | grep "VGA\|3D\|Display" -A2
dpkg -l | egrep "nvidia|bumblebee|nvidia-prime|fglrx"

Atak

Sırayla iki komutu da yazdım.
Her bir komuttan sonra Enter dedim.
Bir takım yazılar çıktı.
Reboot deyip pc Başlattım tekrardan. Açtım ubuntuyu bişey değişmiyor.

mendirec

Bize o komutların çıktıları lazım. Fotoğraf çekip buraya atar mısın?

mendirec

Komut satırında iken şu iki komutu yürüt. Daha sonra kullanıcın ile giriş yapmayı dene.

sudo apt-get purge nvidia*

Atak

Yazdım Enter dedim
Bir sürü yazı çıktı.
E/H soru e dedim.
Reboot dedim.
Ubuntuyu seçip açtım.
Şifremi girdim.
Biraz bekledikten sonra pembe mor arka plan(şifre giriş ekranındaki arka plan ) geldi başka bişey yok.
Ne yapmalıyım?
Ne yapmalıyım

mendirec

Komut satırına düştükten sonra şu komutaları yürütüp tekrar sistemi açmayı dener misin?

sudo apt-get remove --purge nvidia*
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-nouveau xserver-xorg-video-nv
sudo apt-get install nvidia-common
sudo apt-get install xserver-xorg-video-nouveau
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Açılışta yine mor ekran gelirse Ctrl + Alt + T ile uçbirim öykünücüsünü açmayı dene. Açılırsa aşağıdaki komutu yürüt ve sonra gelen pencerede "Ubuntu Unity Plugin" kısmını bul ve "Ubuntu Unity Plugin öğesini etknileştir" kısmındaki tike tıkla.
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
ccsm

Yine masaüstü gelmez ise en son olarak şu komutları yürüt.

dconf reset -f /org/compiz/
setsid unity

Atak

Yardım ve ilgileriniz için çok teşekkür ederim ama benim anlayabileceğim dilden bu sorun nedir.
Birde Ubuntuyu dual boot yapmıştım silip tekrar yükleyebilirim.
Nasıl silerim tabii açmadan Ubuntuyu.

mendirec

@Atak, büyük bir ihtimal ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra oturum ekranında kalma sorunu yaşamaya başladın. İlk önce sürücüyü kaldırdık. Unity ayarlarında bir sıkıntı var diye düşünüyorum. Verdiğim komutlar ile Unity arayüzünü sıfırlayacağız.

Ubuntu'yu tekrar yükleyebilirsin. Windows kurulu değil mi? Windows üzerinden Ubuntu kalıbını Usb belleğe yazdır ve bilgisayarı bu bellekten başlat. Sonra bildiğin kurulum.

Deathangel

bu sorun benımde basımı çok agrıttı sana tavsiyem buyuk ıhtımal ati kullanıyorsun nvidia kullansaydın bu konuyu acmıs olmazdın :))
ubuntu ati açık kaynak kod yapısı kullanmadıgı için pek birbirinden hoşlanmazlar diyelim oyuzden ati üzerinde yapacagın güncelleme veya yükleme
bu sorunu veya açılışta flxgr gibi birseydı galiba oyle bır sorun lada karsılasmana neden olur bence ekran kartını hıc elleme bırak oyle kalsın :d
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

plazma

Nvidia 850m var kullanıcıda yukarıda görsel eklemiş.

Atak

Ubuntuyu sildim ama tekrar yükliycem.
Kolay çözüm sonunda. :)