mouse makro

Başlatan hepsinerede, 18 Ocak 2012 - 21:44:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hepsinerede

hydramouse  programına benzeyen mouse tuşlarına atama yapabileceğim bir program varmıdır acaba araştırdım bulamadım veya beceremedim :(

heartsmagic

xnee, xmacro sanırım denenebilecek, araştırılabilecek uygulamalar. Arayüzleri var mıdır hiçbir fikrim yok ama.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

agent

Merhaba
Konu ile bende ilgileniyorum. bunları öğrendim
Yapamadığım şey ise klavye tuşları basık kalma olayı araya delay mı atmak gerekiyor anlamadım
Makro kaydı olarak en basit masaüstünde bir klasör açıyorum ve içine bir isim yazıyorum.
Klasörü açıyor fakat ismi yazamıyor araya delay kattım konsolda isim olarak yazdığım harfleri sürekli bastığını gördüm
Yardımcı olan olursa sevinirim.

1- Yükleme
sudo aptitude install xmacro

2- Makro Kaydı başlatma
xmacrorec2>deneme.txt

3-Kayıtlı Makroyu çalıştırma 
xmacroplay "$DISPLAY" < deneme.txt

http://linuxpoison.blogspot.com.tr/2012/03/record-play-keystrokes-and-mouse.html
http://xmacro.sourceforge.net/

Cüneyit Berkan

Merhaba bana da mouse tıklamalarını kaydet edip sonra tekrar oynatacak program lazım.Ubuntu 16,04 kurdum 20 gün önce hem xmacro yu kurmaya çalıştım hemde GNU xnee yi ama bir türlü kuramadım xnee kurdum ama çalışmadı bu konuda yardımcı olacilecek var mı?

illedelinux

Konuyu tam anlamadım ama bu program işinizi görür zanedersem.
İndirme: http://sunflower-fm.org/
Yükleme1:

sudo add-apt-repository ppa:atareao/sunflower
sudo apt-get update
sudo apt-get install sunflower

Yükleme2:

wget sunflower-fm.org/pub/sunflower-0.1a.58-1.all.deb
sudo apt-get install gdebi
sudo gdebi sunflower-0.1a.58-1.all.deb

İkiz panel dosya yöneticisi olarak adlandırılan bu programın sayısız özelliklerinin yanısıra sistemdeki herşeye otomatik tuş atayabiliyorsun.

Tuş atama bölümü örnek görünüm:

Tablo 2

Genel Klavye Kısayolları

Klavye kısayolu

işlev

Ctrl + B

Düzenleme imi

Ctrl + D

Şarkı geçerli dizin

Ctrl + T

Geçerli sekmeyi çoğaltmak

Ctrl + Shift + T

yeni sekmede aç dizin

Ctrl + W

Geçerli sekmeyi kapat

Ctrl + Sekme

Bir sonraki Tab etkinleştirin

Ctrl + Shift + Sekme

Bir önceki Tab değiştirin

Ctrl + Z

Açık Terminali

Ctrl + R

güncelleme bölmesi

geri tuşu

ana dizine geçmek

Alt + Sol ok

Tarihte geriye gitmek

Ctrl + Backspace

göster geçmişi

ESC

yakın tarih

Alt + harf

Hızlı arama

Alt + sayı

imi Anahtarı

Menü veya Shift + F10

Ekran menüsü

Ctrl + Menüsü

menü ile açın

Ctrl + Sol ok veya Ctrl + Sağ ok

ters panelden yolu kullanın

Alt + F3

Geçiş önizleme fonksiyonu

F4

Metin düzeltici

Girmek

Seçilen dosyaların varsayılan eylemi uygula

Ctrl + Enter

yeni sekmede aç akım yolu

Ctrl + Alt + P

Görünüm seçenekleri

F11

tam ekran moduna geçin

Ctrl + Q

Ayçiçeği çıkın

tablo 1

Dosya İşlemleri için klavye kısayolları

Klavye kısayolu

işlev

Ctrl + A

tüm sinekler seç

F8 veya sil

seçimi sil

Num + *

Zıt seçim

Num +

desen göre seç

Num + -

deseni ile Unselect

F5

Kopya seçimi

F6

Taşı seçimi

Ctrl + C

Panoya Seçilen dosyaları kopyalamak

Ctrl + X

Panoya seçilen dosyaları taşıyın

Ctrl + V

Panodaki Yapıştır

Alt + Num +

(Aynı) uzantısı seçin

Alt + Num + -

(Aynı) uzantısı tarafından unselect

Ctrl + F1

Sol bölmede için yer imi

Ctrl + F2

Sağ bölmede için yer imi

F7

dizini oluşturun

Ctrl + F7

Boş bir dosya oluşturun

Ctrl + H

Göster / Gizli dosyaları (nokta dosyaları) gizlemek

F12

dizinleri karşılaştırın
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ata1

http://www.murguu.com/
@Cüneyit Berkan aradigin bu sanirim ayikla icinden calistirmak icin dosyaya tiklarsin kordinat ister. yazim ingilizce klavyeden dolayi

Cüneyit Berkan

Alıntı yapılan: illedelinux - 09 Temmuz 2016 - 20:46:37
Konuyu tam anlamadım ama bu program işinizi görür zanedersem.
İndirme: http://sunflower-fm.org/
Yükleme1:

sudo add-apt-repository ppa:atareao/sunflower
sudo apt-get update
sudo apt-get install sunflower

Yükleme2:

wget sunflower-fm.org/pub/sunflower-0.1a.58-1.all.deb
sudo apt-get install gdebi
sudo gdebi sunflower-0.1a.58-1.all.deb

İkiz panel dosya yöneticisi olarak adlandırılan bu programın sayısız özelliklerinin yanısıra sistemdeki herşeye otomatik tuş atayabiliyorsun.

...
Şimdi verdiğiniz komutları uç birim den yükledim en son komuta kadar yükledi ama en son bu komuttan sonra:sudo gdebi sunflower-0.1a.58-1.all.deb komut bulunamadı dedi!neden yapar bunu sanırım indirmedi programı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Temmuz 2016 - 21:42:25

Alıntı yapılan: ata1 - 09 Temmuz 2016 - 20:53:22
http://www.murguu.com/
@Cüneyit Berkan aradigin bu sanirim ayikla icinden calistirmak icin dosyaya tiklarsin kordinat ister. yazim ingilizce klavyeden dolayi
Sayfaya gittim ve indir seçeneğine tıkladım benim sistem 64 bit ona uygun olan dosyayı indirdim ben UBuntu da acemiyim.Windows ta böyle bir dosya indirsem içinden setup çıkar ve setup yani .exe dosyasına tıklasam kurar ama linux ta böyle bir şey yok arşiv dosyası iniyor ve içinden metin dosyaları çıkıyor ve kuramıyorum sanırım bu dosyaları kurmayı çözebilrisem linux ta bir çok şeyi çözebileceğim ama daha çöemedim:(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Temmuz 2016 - 21:53:12

cuneyt@cuneyt-300E5EV-300E4EV-270E5EV-270E4EV-2470EV-2470EE:~$ sudo apt-get install gdebi
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
gdebi paketi mevcut değil, ancak başka paket içerisinden işaret edilmiş.
Bu durum bu paketin kayıp, eskidiği için bırakılmış, ya da başka bir
yazılım kaynağında bulunduğu anlamına gelebilir.

W: Packages (partner/binary-amd64/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:48 ve /etc/apt/sources.list.d/xenial-partner.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: Packages (partner/binary-i386/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:48 ve /etc/apt/sources.list.d/xenial-partner.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: Packages (partner/binary-all/Packages) hedefi /etc/apt/sources.list:48 ve /etc/apt/sources.list.d/xenial-partner.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: Translations (partner/i18n/Translation-tr_TR) hedefi /etc/apt/sources.list:48 ve /etc/apt/sources.list.d/xenial-partner.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: Translations (partner/i18n/Translation-tr) hedefi /etc/apt/sources.list:48 ve /etc/apt/sources.list.d/xenial-partner.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: Translations (partner/i18n/Translation-en) hedefi /etc/apt/sources.list:48 ve /etc/apt/sources.list.d/xenial-partner.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: DEP-11 (partner/dep11/Components-amd64.yml) hedefi /etc/apt/sources.list:48 ve /etc/apt/sources.list.d/xenial-partner.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: DEP-11-icons (partner/dep11/icons-64x64.tar) hedefi /etc/apt/sources.list:48 ve /etc/apt/sources.list.d/xenial-partner.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: Sources (main/source/Sources) hedefi /etc/apt/sources.list.d/yannubuntu-ubuntu-boot-repair-xenial.list:2 ve /etc/apt/sources.list.d/yannubuntu-ubuntu-boot-repair-xenial.list:3 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
W: Sources (main/source/Sources) hedefi /etc/apt/sources.list.d/yannubuntu-ubuntu-boot-repair-xenial.list:2 ve /etc/apt/sources.list.d/yannubuntu-ubuntu-boot-repair-xenial.list:4 konumlarında birden fazla kez yapılandırılmış
E: 'gdebi' paketi için kurulum adayı yok
cuneyt@cuneyt-300E5EV-300E4EV-270E5EV-270E4EV-2470EV-2470EE:~$ sudo gdebi sunflower-0.1a.58-1.all.deb
sudo: gdebi: komut bulunamadı
cuneyt@cuneyt-300E5EV-300E4EV-270E5EV-270E4EV-2470EV-2470EE:~$ wget sunflower-fm.org/pub/sunflower-0.1a.58-1.all.deb
--2016-07-09 21:50:02--  http://sunflower-fm.org/pub/sunflower-0.1a.58-1.all.deb
sunflower-fm.org (sunflower-fm.org) çözümleniyor... 74.208.230.207
sunflower-fm.org (sunflower-fm.org)[74.208.230.207]:80 bağlanılıyor... bağlantı kuruldu.
HTTP isteği gönderildi, cevap bekleniyor... 200 OK
Uzunluk: 839012 (819K) [text/plain]
Kayıt yeri: `sunflower-0.1a.58-1.all.deb.2'

sunflower-0.1a.58-1 100%[===================>] 819,35K   864KB/s    in 0,9s   

2016-07-09 21:50:05 (864 KB/s) - `sunflower-0.1a.58-1.all.deb.2' kaydedildi [839012/839012]

cuneyt@cuneyt-300E5EV-300E4EV-270E5EV-270E4EV-2470EV-2470EE:~$ sudo apt-get install gdebi
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
gdebi paketi mevcut değil, ancak başka paket içerisinden işaret edilmiş.
Bu durum bu paketin kayıp, eskidiği için bırakılmış, ya da başka bir
yazılım kaynağında bulunduğu anlamına gelebilir.

E: 'gdebi' paketi için kurulum adayı yok

uç birim de kodları yazdığımda çıkanlar

ata1

paketi ayıkla içine gir ve auto clıck en başta olmalı çif tıkla çalışması lazım ben kullanıyorum

-----------------------------------------------------------
Linux Auto Mouse Click Software by MurGuu.com
This Software will work on 64 bit Linux.

In case you are running a 32 bit Version of Linux, please download 32 bit version of this software from http://www.murguu.com/.

How to Launch MurGuu Auto Mouse Click Software

Step 1) - Extract the Zip File to Some Folder.

Step 2) - Open the Folder Where you have Extracted the Files of this zip file.

Step 3)

Locate & Double Click on the File LaunchAutoMouseClick.sh to Launch the Auto Mouse Click Software by MurGuu.com.

Once you Double Click on the LaunchAutoMouseClick.sh a Message Prompt Will Appear and will ask you with given below options :

1) Run in Terminal
2) Display
3) Cancel
4) Run

In order to run the Auto Mouse Click Software,

Click on either

1) Run in Terminal Or

on 4) Run

radme 3 kısımı okursan çözersin  :))

heartsmagic

@Cüneyit Berkan, ufak bir hatırlatma yapayım önce. Komut çıktılarını şu şekilde aktarırsan okunaklı olur: http://kb.ubuntu-tr.net/kodetiketi

İkinci olarak, depolarında çift girişler var. Yazılım ve Güncelleştirmeler uygulamasını açıp, Diğer Yazılımlar sekmesinden "partner" deposunu sil,  yannubuntu PPA'sını da teke düşür.

Makro konusu için:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=47830.0

Murguu ücretliymiş, xmacro anlatımı da orada var. Pek verimli değil ne yazık ki bu iş.

Cüneyit Berkan

Dün yeni birşey öğrendim tar.gz dosyalarını sağ tıklayıp buraya aç diyorum içinden dosyalar çıkıyor linuxautomouseclik sağ tıklayıp içinden dosyaları çıkardım ve Automouseclik uygulamasıda çıktı ve ayarları tek tek yaptım mouse nin hareket edeceği noktaları kaydettim dosyayıda kaydettim ama başlama için F5 e nedakar tıkladıysam bastıysam çalışmadı şuan program kuruldu olarak görülüyor ama start almıyor readme de okudum ama ingilizce kurulum videosu vardı onu indirdim seyrettim fakat program start almıyor bir kere çalıştı oda bir kaç tık yaptı sonra durdu nasıl çöezebilirim acaba lisanslı olduğu için yani ücretli olduğu için mi çalışmıyor ücretsiz bir program yok mu?xmacro hiç olmadı içinden dosyalar çıktı ama sanırım kodları yüklemem lazım xmacro da ama benim indirdiğim xmacro dosyası 2001 tarifli çalışacağını sanmıyorum.xnee gelince onuda indirdim o programda UBuntu Software de kurulu programların en altında çıkıyor ama tıklayınca açılmıyor!Ne yapabilirim?

ata1

programı çalıştırmadan evvell sana soruyor f5 aktıf olsun mu sende ona ok diyorsun bu işlemi yapmazsan kısa yol atamadığından işlem yapamıyorsun.umarım açıklayabilmişimdir.
kısaca programı aç ve sağ köşede f5 yazan kısıma tıkla ve onayla ilk kurulumda onaylamamışsın anlaşılan bu işlem sonrası f5 kullanılır halle gelecek.

solda işlemi kaç tekrar yapacağı sağda ise kaç tık yapacağı var.

delay before clıck ve strıp repeat count kısımları

Cüneyit Berkan

Alıntı yapılan: ata1 - 10 Temmuz 2016 - 22:00:38
programı çalıştırmadan evvell sana soruyor f5 aktıf olsun mu sende ona ok diyorsun bu işlemi yapmazsan kısa yol atamadığından işlem yapamıyorsun.umarım açıklayabilmişimdir.
kısaca programı aç ve sağ köşede f5 yazan kısıma tıkla ve onayla ilk kurulumda onaylamamışsın anlaşılan bu işlem sonrası f5 kullanılır halle gelecek.

solda işlemi kaç tekrar yapacağı sağda ise kaç tık yapacağı var.

delay before clıck ve strıp repeat count kısımları
Şİmdi kullanmaya başladım programı teşekkür ederim

ata1

rica ederim güle güle kullan ben bir süredir kullanıyorum sorunsuz çalışıyor.

heartsmagic

Uygulamanın ücretli bir lisansa tabi olduğu, bir süre sonra sınırlamaya gideceği bilgisi var, belirtmiş olalım tekrar.