Linux Mint kuracağım

Başlatan cosima, 12 Temmuz 2016 - 23:30:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cosima

Taşınabilir harddiskimi bulabildim, birazdan Sarah Cinnamon x64 indirip kuracağım. Geriye birkaç sorum kaldı.

Bu klasörü doğruca kopyalasam, Linux Mint'de Virtualbox üzerinden bu verilerime erişebilir miyim? R9 270x için sürücüler ne durumda? AMD FX-6300 ile sorun yaşar mıyım? Bir de caps-lock'u çok kullanan bir insanım, shift yerine kullanıyorum el alışkanlığından. Linux'da biraz geç tepki verdiğini farkettim yazdığım sözcüklerin ikinci harfini de genelde büyük yazıyorum tepkisi yavaş olduğundan dolayı. Bunun bir çözümü var mı? Her ne kadar Canonical'in saçmalıklarını (https://www.lowendtalk.com/discussion/85905/canonical-attempting-to-bill-ovh-for-use-of-the-ubuntu-trademark) sevmesem de Linux Mint'de sorun yaşamam umarım. Olumlu/olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.

Reverser

1-) VirtualBox'ın Export/Import seçenekleri var, mevcut kullandığın sistem üzerindeki sanal disk kalıbını (Windows XP) VirtualBox ile dışarıya aktarıp, Mint üzerinde tekrar VirtualBox ile içeri aktarıp kullanabilirsin.
2-) R9 sürücüleri ile sorun yaşamaman lazım, ben R7 ile günlük işlerimi halledip, yüksek kalitedeki medya dosyalarımı oynatıyorum. (Sorun yaşarsan başka bir konu üzerinden yardımcı oluruz.)
3-) Capslock gecikme sorunu için geçenlerde forum üzerinde bir script görmüştüm bu sorunu çözen, biraz bakınıp tekrar bulmam gerekecek...

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

heartsmagic

@cosima, iletilerin içerik yönünden ne olup ne olmayacağını dayatmak istemeyiz üyelerimize. Fakat, ilgili ilgisiz her yerde "Canonical saçmalıkları" şeklinde bir şeyler yazacaksan eğer "Başlıkların tarışmaya dönebileceği ihtimali" üzerine bireysel olarak "inisiyatif" alarak açtığın bu türdeki başlıkları doğrudan kapatacağım.

Başlıkla ilgili sorunlarını sadece başlıklarını kapsayacak şekilde aç ve sadece o bilgileri aktar lütfen. Canonical'ı sevmiyor musun, yaptıklarını saçma mı buluyorsun? Bir de bunu tartışmak mı istiyorsun, aç bir başlık yaz kafandakileri, isteyen ve dileyen, seninle tartışmak ya da desteklemek isteyen gelsin o konuya yazıp çizsin bir şeyler. Bunun ötesinde dediğim gibi arada bu görüşlerin yazıldığı açılan her başlığı kapatacağım.

Ek: Ayrıca, saçmalık denerek verilen bağlantı bir zahmet okunsa. OVH denen şirketin yöneticisi "zeki" bir hamleyle topluluğu Canonical'ın üzerine çullandırmaya çalışmakta. Seversin, sevmezsin Canonical'ın ticari bir yüzü var ve bazı kurallar koyulmuş durumda. Ubuntu'yu istediğin gibi dağıt, ismini de kullan fakat eğer "değiştirip" dağıtacaksan, adını da değiştirmeyeceksen seve seve Canonical'ın ticari kurallarına uyacak ve marka değerini zedelemeyeceksin. Fakat insan "hin"lik düşününce, "Yazayım bunu Twitter'da, zaten Canonical'ın da sevmeyeni var, başlasın bir linç kampanyası" yollarına başvuruyor işte.

Neden yazdım bu notu, hani saçmalık diye verilen bağlantının ne olduğunu anlayamayan olur da inanır diye yazdım. Tekrar ediyorum, bu politika da beğenilmeyebilir fakat bu başlık aralarında serpiştirilecek bir konu değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.