16.04 yazılım merkezi hk.

Başlatan AguilaNegra, 03 Temmuz 2016 - 16:19:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AguilaNegra

Merhaba,
Masaüstü bir bilgisayara Ubuntu 16.04 yükledim ama yazılım merkezini açamıyorum.
Uçbirimden de denedim ekli hatayı verdi:
mumcu@mumcu:~$ gnome-software

(gnome-software:10953): Gs-WARNING **: failed to open plugin /usr/lib/gs-plugins-9/libgs_plugin_xdg_app_reviews.so: /usr/lib/gs-plugins-9/libgs_plugin_xdg_app_reviews.so: paylaşımlı nesne dosyası açılamıyor: Böyle bir dosya ya da dizin yok
Zaman aşımı gerçekleşti

çözümü için yardıma ihtiyacım var,teşekkürler.

Not: 1- Askubuntu da sistem dilini ingilizce yaptıktan sonra denenmesi ile ilgili bir bilgi gördüm,deneyip sonucunu yazacağım.
       2- Sistem dili ingilizce yapıldıktan sonra çalıştı,sorun bu şekilde aşılıyor ama tam bir çözüm olmadı  ve terminalden açıldığında verdiği hata devam ediyor:

(gnome-software:3462): Gs-WARNING **: failed to open plugin /usr/lib/gs-plugins-9/libgs_plugin_xdg_app_reviews.so: /usr/lib/gs-plugins-9/libgs_plugin_xdg_app_reviews.so: cannot open shared object file: No such file or directory

(gnome-software:3462): Gs-WARNING **: failed to open plugin /usr/lib/gs-plugins-9/libgs_plugin_xdg_app_reviews.so: /usr/lib/gs-plugins-9/libgs_plugin_xdg_app_reviews.so: cannot open shared object file: No such file or directory

heartsmagic

Yazılım Merkezi ve sorunlarımız... Uzunca bir başlığımız bile var bu konuda. Kendi sorunum için ben de dili İngilizce'ye çevireyim diyordum ama unutmuşum.

LC_ALL=C gnome-software

ile açılıyor mu uygulama?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AguilaNegra

Alıntı yapılan: heartsmagicYazılım Merkezi ve sorunlarımız... Uzunca bir başlığımız bile var bu konuda. Kendi sorunum için ben de dili İngilizce'ye çevireyim diyordum ama unutmuşum.

Kod: [Seç]LC_ALL=C gnome-software
ile açılıyor mu uygulama?

Sistem dili ingilizce yaparak sorunu çözdüm ben,öneriyi akşam dener sonucu yazarım.
Bende simgeden açmak istediğimde hiç bir şey olmuyordu,terminal için ise üstteki hata mesajı dönüyordu.
@heartsmagic,yanılmıyorsam sizde boş da olsa pencere açılıyordu değil mi?

Ek bilgi:
Sistem dilini tekrar türkçe yaptım,yeniden başlattım ve hem simgeden açıldı hem de terminalden.