[Çözüldü] Ubuntu 16.04 64bit Skype Yükleme Sorunu

Başlatan ftzero, 03 Mayıs 2016 - 23:13:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ftzero

Herkese Merhaba,

Fiziksel olarak kurduğum ubuntu 16.04 işletim sistemine Skype i kuramıyorum maalesef.

Bir kaç anlatım buldum;

https://linuxconfig.org/how-to-install-skype-on-ubuntu-16-04-xenial-xerus-linux-64-bit

Burdaki işlemleri yapıyorum:

apt-get -f install

Bu komuttan sonra ubuntu software center ı gnome arayüzüne kadar her şeyi kaldırıyor ve sistem bozuluyor skype yüklenmiyor problem nedir nasıl yükleyebilirim. Sıfırdan ubuntu kuruldu.

Ömer Burak Gedik

Sitesinde deb paketi indirin gdebi paket yükleyicisini de bulardan önce yazılım güncelleştirmelerden sunucunuzu ana sunucu yapın son deb paketin yükleyin

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ömer Burak Gedik

Skype deb paketi diycektim indirn

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaleihan

http://get.skype.com/go/getskype-linux-beta-ubuntu-64
bu adresten skype yi indirip deb paketini masaüstüne atın.
cd Masaüstü
sudo dpkg -i skype*.deb
sudo apt-get -f install
sudo dpkg -i skype*.deb

Ayrıca sisteminizi yeni kurmuşsunuz. Daha sonra kuracağınız programlar için sağ üstten adınıza tıklayıp ->sistem ayarları -> yazılım ve güncelleştirmeler -> İndirme adresini Ana sunucu olarak seçin lütfen.

ftzero

Tüm cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Kaleihan arkadaşımın verdiği bilgiler ile problemi çözdüm ve yükleyebildim.

yenilikciadam

Alıntı yapılan: ftzero - 03 Mayıs 2016 - 23:13:25
Herkese Merhaba,

Fiziksel olarak kurduğum ubuntu 16.04 işletim sistemine Skype i kuramıyorum maalesef.

Bir kaç anlatım buldum;

https://linuxconfig.org/how-to-install-skype-on-ubuntu-16-04-xenial-xerus-linux-64-bit

Burdaki işlemleri yapıyorum:

apt-get -f install

Bu komuttan sonra ubuntu software center ı gnome arayüzüne kadar her şeyi kaldırıyor ve sistem bozuluyor skype yüklenmiyor problem nedir nasıl yükleyebilirim. Sıfırdan ubuntu kuruldu.
bende de aynısı olmuştu ubuntuyu yeniden kurmak zorunda kalmıştım ama bir daha bu komutla hiç sorun yaşamadım acaba herşeyi silmesinin nedeni ne birisi açıklasa olmaz mı?
Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir.
Ama ben değişimin beni zorla değiştirmesini beklemem.
Hiç beklemeden değiştiririm.

ftzero

heartsmagic

Muhtemelen arada bir şeyler karıştı ve bazı paketler silindi. Silindikten sonra da bağımlılığa ihtiyacı olmayanlar da silindi ve daha ciddi bir sorun oluştu. Tam olarak yeniden kurulumun neden yapıldığını bilmediğim, sorunu anlamadığım için kabaca böyle yorumlayabiliyorum. 

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yenilikciadam

Bütün paketler gidiyor sadece sağtık ile terminale girebiliyorsunuz o kadar solda kü çubuk ve üstteki çubuk ikiside gidiyor. Sadece duvar kağıdı kalıyor

heartsmagic

İşte, "bütün paketler" gidiyor diyemeyiz. Söylediğim gibi çıktıları falan görmeden yorum yapmak zor. Şunu söyleyebilirim, normal değil bu durum, kolay kolay da sistemden ötürü olmaz. Genellikle kullanıcının yanlış yaptığı bir şey nedeniyle olur ki, o yanlış yapılan şeyin de çok büyük bir yanlış olması gerekir :)

yenilikciadam

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Mayıs 2016 - 16:59:19
İşte, "bütün paketler" gidiyor diyemeyiz. Söylediğim gibi çıktıları falan görmeden yorum yapmak zor. Şunu söyleyebilirim, normal değil bu durum, kolay kolay da sistemden ötürü olmaz. Genellikle kullanıcının yanlış yaptığı bir şey nedeniyle olur ki, o yanlış yapılan şeyin de çok büyük bir yanlış olması gerekir :)
Belki de bir bugdur

heartsmagic

Doğrudan bir böcek diyemem. Dolaylı yoldan bazı sorunlar oluşmuşsa bilemiyorum tabi.

seri2008

Ben şuradaki Çözümü de faydalı buldum. http://ubuntuhandbook.org/index.php/2016/04/install-skype-4-3-in-ubuntu-16-04/
Burada anlatılana göre Yazlım ve Güncelleştirme>Diğer Yazılımlarda Cannonical ortakları eklenir.Synaptic paket yöneticisinde skype aranır. İsmi sadece 'skype' olan paket işaretlenip yüklenir.
Not: Ubuntu yazılım merkezi uygulamayı bulamadı. Bu yüzden synaptic paket yönticisi kullanıldı.