Ubuntu DVD den kurulum Yardım.

Başlatan dendirit, 12 Temmuz 2016 - 14:37:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dendirit

herkese iyi günler.yazılım ve kodlamada kendimi geliştirmek istiyorum ve en iyisinin ubuntu olduğunu düşünüyorum.kurulum dvd sini ayarlıyorum ancak kurulum ekranında çok kasıyor hatta bildiğiniz kilitlenip kalıyor. Usb ile denedim sonuç aynı.Belki ubuntu ağır geliyordur diyip mint kurmak istedim. ve karşıma masaüstü geldi ama ben kalıcı olarak yüklemek istiyorum ve öylede dondu ne yaptıysam kuramadım.Yardımcı olurmusunuz ? Konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın.Bilgisayarımın özellikleri intel core duo 2 1.8 ghz Ram DDR3 4gb ekran kartı atı radeon 5550 128 bit 1 gb  windows 10 kullanıyorum sistem özelliklerine bakıcaksak yerlerde bir bilgisayar ancak windows 10 u çok rahat kullanabiliyorum spotify adobe photoshop google chrome(3-4 sekme) ve skype sesli görüşme yi aynı anda yaptığımda zerre problem çıkartmıyor. phyton  ile başlamak istyorum eğer linux kurulumuna çözüm yoksa windows için yardımcı olurmusunuz? çok teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Temmuz 2016 - 14:38:37

bu arada visual studio 2015 i küçük küçük takılmalarla çalıştırıyor takılmalar genelde proje yi çalıştırırken oluyor kod yazarken problem yok

heartsmagic

Merhaba.

Makinenin özellikleri çok düşük değil, o şekilde bir sıkıntı yapması mümkün değil yani. Mümkün değil derken, özellikler düşünüldüğünde yani. Haliyle akla iki şey geliyor:

1. Sorunlu bir donanım var, disk, bellek gibi ancak Windows bunu görmezden gelebiliyor.
2. Sistemindeki bir donanım Linux ile ya da en azından Debian temelli dağıtımlar ile anlaşamıyor.

Makinenin marka ve modeli nedir?

Şu konuya bak lütfen: cekirdekkonusu

Bu konunun yardımı ile kurulumu nomodeset, o da işe yaramazsa noacpi, nolapic, acpi=off gibi parametrelerle yapmayı dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.