Ubuntu iso sorunu

Başlatan ludwigbodmer, 25 Haziran 2016 - 04:43:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ludwigbodmer

Merhaba arkadaşlar. Bu gece win10'dan ubuntu'ya geçme kararı aldım. Öncelikle son sürümü 16.04 sürümünü resmi siteden indirdim. Daha sonra indirdiğim dosyayı daemon tools lite ile açtım. Daha önce nasıl kurulum yapacağımı bilmediğimden direkt açma girişiminde bulundum. Daha sonra windows desteklenmeyen dosyalar çıktı install göremedim tabii. Her neyse ubuntu wikiden dvd veya usb yazma seçeneklerini gördüm. Meğersem kurulum öyle işliyormuş. Ayrıca bilgi notu olarak iso dosyasını açmayın yazıyordu. Bu sefer ubuntu wikide yazan usb'ye yazma aşamalarını uyguladım. Usb'ye yazdım ve çıkart-tak yaparak bu sefer çalışacağını umdum. Fakat usb de, iso dosyasını açtığım zaman karşıma çıkan dosyalar aynı şekilde yeniden karşımdaydı. Yani yine olmamıştı. Bu sefer yine resmi siteden son sürümü indirdim, belki açtığım için olmamıştır diye. İndirdiğim yeni iso dosyasını hiç açmadan direkt wikide verilen talimatları uyguladım ve indirdiğim dosyayı usb belleğime yazdım. Bu arada dosyayı indirmeden önce daemon tools'u kaldırdım, belki ondan kaynaklıdır diye. Ardından yine aynı şekilde çıkart-tak yaptım fakat sonuç yine aynı oldu.

Hani oyun cdsi takarsınız bilgisayarım kısmında üstüne tıkladığınızda setup çıkar ya, ben de öyle umdum fakat belleğimin üzerine tıkladığımda direkt olarak dosyaları gösteriyor. Windows tarafından desteklenmeyen dosyalar. Ubuntu'yu kurmayı gerçekten çok istiyorum yoksa bu kadar üstüne gitmezdim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

*Ek olarak, belleği açtığımda karşıma çıkan dosyalar şunlar:

Ömer Burak Gedik

Ubuntuyu kurman için hazırladığın belleği biosdan usb den başlatman gerekir ,en basitinden unetbootin ile yazdırabilirsin usbye,usb den bilgisayarını başlattığın zaman görebilirsin ubuntu try ubuntu install yazısını

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cosima