Ubuntuyu kaldırdım ama disk halen kayıp

Başlatan MerthanTosun, 24 Haziran 2016 - 15:44:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MerthanTosun

Merhaba uzun uğraşlar sonucu Ubuntuyu kaldırdım(OS Unistaller) ile ama 500 GB HDD'nin 221 GB'sini vermiştim kaldırma sonrasında halen 221 GB kayıp.
Yanlış yere konu yapmış olabilirim lütfen yardım edin.

illedelinux

Pek anlaşılmıyor ama tahminen Ubuntu kurulu bölümü sildin, sildigin bölüm görünmüyor, eğer öyle ise...
O bölüm Ext4 formatında oldugu için Windows'ta göremezsin.
Bunun için Windows'un disk biçimleme özelligini kurcalamalısın.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

MerthanTosun

Alıntı yapılan: illedelinux - 24 Haziran 2016 - 15:50:24
Pek anlaşılmıyor ama tahminen Ubuntu kurulu bölümü sildin, sildigin bölüm görünmüyor, eğer öyle ise...
O bölüm Ext4 formatında oldugu için Windows'ta göremezsin.
Bunun için Windows'un disk biçimleme özelligini kurcalamalısın.
Tam bilmiyorum bilgisayarda yalnızca C diski var ben buraya hem Windows hemde Ubuntu'yu kurdum.
Ubuntu'yu kaldırınca Windows'a 221 GB'ın geri geleceğini düşündüm ancak işler umduğum gibi gitmedi ve 221 GB, C diskinde kayıp.
Sildiğim sürüm 16.04 LTS idi.
Yani pek anlamadığımdan en güncel sürümü yükledim.

ata1

anlaşılan windos halen geride kalmış çaga uyum sağlamamış bizim linux formatındakı dosyalama sıstemini görmez kayıp değilde windows kör diyelim  ;D
windows uyumlu disk biçimleme programları işini görecektir alanı ntfs yapman yeterli olur.

MerthanTosun

Alıntı yapılan: ata1 - 24 Haziran 2016 - 15:53:09
anlaşılan windos halen geride kalmış çaga uyum sağlamamış bizim linux formatındakı dosyalama sıstemini görmez kayıp değilde windows kör diyelim  ;D
windows uyumlu disk biçimleme programları işini görecektir alanı ntfs yapman yeterli olur.
O zaman Windows'da gitmez değil mi çünkü o da C diskinde?

ata1

C diskini biçimlemezsen gitmez çünkü C diskinde windows var.  ;D

Kaleihan

Denetim masasında "disk böl" olmazsa "disk" diye arat. Tahminimce tek seçenek çıkar. O Windowsun disk düzenleme programı. Oradan altta dikdörtgen ve/veya kare şeklinde gösterilen disklere sağ tık yapıp istediğin gibi biçimlendir. ext4 olan kısmı biçimlendirip ntfs yapman gerekiyor. Swap alanını da biçimlendirmeyi unutma.(yaklaşık ram miktarın kadar boyutu vardır) Windowsta ext4, swap diye yazmaz. Okunamadı veya tanınmıyor gibi bişiler yazar.

Bayağıdır windows kullanmadığımdan eksiklerim olabilir. Kolay gelsin.

ata1

@Kaleihan doğruya hatırladım büyük ihtimalle siyah bir alan olmalı ne diye işaretliyordu anımsayamadım ama win olan kısım mavi olmalı diğerleri siyah doğru anımsıyorsam.

Kaleihan

MerthanTosun

Disk Yönetiminden yapılabiliyormuş Windows 10'da.
Ama maalesef eskisi kadar hızlı değil şuan.
Yardımlarınız için teşekkürler.

heartsmagic

Sorun çözüldüyse: cozuldukonusu
Hoş, konu bizim konumuz değil, doğrudan kapatsak da olur. Hızlı olmayan nedir bilmiyorum ama olay Ubuntu veya Linux ile ilgili değildir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.