Pegasus Web Cam Sorunu

Başlatan koenig, 10 Aralık 2008 - 03:27:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

koenig

Arkadaşlar Yeni Penguen OLdum ama ubuntunun kolaylığı güzelliği ;D vede BOL yardım seçeneği ayrıca buradaki kaynaklar sayesinde bir çok ayarlarımı yapıp sistemi en güncel hale getirdim.Yradımlarınız için çok teşekkürler. Bir 2 ufak tefek sorunum kaldı bunlardan 1 ncisi aşağıdaki çıktıda görüldüğü gibi Pegasus marka bir web cam sahibiyim ve bir türlü tanıtamadım burdaki yazılardan faydalanarak bir çok şey denedim olmadı yardımcı olursanız sevinirim 
root@koenig:/home/koenig# lsusb
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 003: ID eb1a:2710 eMPIA Technology, Inc. SilverCrest WebCam
Bus 003 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 05e3:070e Genesys Logic, Inc. X-PRO CR20xA USB 2.0 Internal Card Reader
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
root@koenig:/home/koenig#
Sırasıyla yaptığım işlemler aşağıdaki gibidir
root@koenig:/home/koenig# gstreamer-properties
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'artsdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'glimagesink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sdlvideosink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lmjpegsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'qcamsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon'
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Video for Linux (v4l)': Device "/dev/video0" does not exist. [v4l_calls.c(168): gst_v4l_open (): /GstPipeline:pipeline3/GstV4lSrc:v4lsrc2]
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Video for Linux 2 (v4l2)': Cannot identify device '/dev/video0'. [v4l2_calls.c(463): gst_v4l2_open (): /GstPipeline:pipeline4/GstV4l2Src:v4l2src2:
system error: No such file or directory]
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Custom': Cannot identify device '/dev/video0'. [v4l2_calls.c(463): gst_v4l2_open (): /GstPipeline:pipeline5/GstV4l2Src:v4l2src3:
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Video for Linux 2 (v4l2)': Cannot identify device '/dev/video0'. [v4l2_calls.c(463): gst_v4l2_open (): /GstPipeline:pipeline6/GstV4l2Src:v4l2src5:
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Video for Linux (v4l)': Device "/dev/video0" does not exist. [v4l_calls.c(168): gst_v4l_open (): /GstPipeline:pipeline7/GstV4lSrc:v4lsrc4]
daha sonra
bu başlıkta anlatılanları harfiyen yaptım ama sonuş alamadım http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,4529
yardımlarınız için teşekkürler
2nci sorunum ise Voipraider ve SMS listo Kullanıcısıyım Ekigada bir türlü SİP ayarlarını beceremedim bunun üzerine wine yükledim ve ordan prgramlarını install ettim sorunsuz yüklendi installda sorun olmamasına rağmen wine' de çalışmadı bu programlar yardımcı olursanız sevinirim. İsterseniz bu sorunum için yeni Konu başlığı açabilirim .

Sırf voipraider yüzünden XP' i sistemden kaldırıp Pencere mahkumiyetinden tamamen kurtulamadım :D
Pencere Mahkumiyeti bitti AMA daha PENGUEN kardeşten öğrenecek çok şeyim var.

PEN VS. PEN Kazanan UBUNTU

koenig

Alıntı yapılan: erginemr - 10 Aralık 2008 - 14:14:12
Ne yazık ki web kameranızın Linux sürücü desteği yok. Büyük ihtimalle çalışmayacaktır:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=658961
http://doctus.org/pardusa-pegasus-webcam-nasil-kurulur-t20763.html
http://forum.linux-sevenler.org/index.php?topic=7540.0

İlginize Teşekkürler Zaten Çok fazla kamerayla işim olmuyor olmasada olur zamanla  mutlaka sürücüsü desteklenir (Ubuntunun Diğer Güzelliklerinin Yanında Kamerada Olmayı versin) :D ilginize teşekkür ederim birde Şu Voip Raider ve SMS listo işini nasıl ekigada ayarlarım * ya da başka bir yazılım varmıdır yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim . Dilerseniz Konu Çözüldü Olarak Kapanabilir Voip Raider Sorununa Başka bir Konu Başlığı Açabilirim.

Aslında Bu Konu Başlığında Hiç Yeri Değil Ama Almancadan Türkçe'ye  Freelance Çevirmenlik Yapmaktayım (Noter Yemin zabtım var) imkanlarım ve vaktim elverdiği ölçüde Gönüllü olarak Çeviri Tayfasına Yardımcı olabileceğimi sanıyorum 
NOT: Kullandığım Yazılım Metatexis Trados Dosyaları üzerinde işlem yapabiliyorum Site Yönetiminden Arkadaşlar benimle irtibata Geçebilirse sevinirim.

heartsmagic

Söylediğin gibi diğer problemleri farklı bir başlıkta konuşursak daha güzel olur.
Çeviri için de ilgili başlıkta durumu belirtebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

koenig

@heartsmagic   
Teşekkürler Diğer Sorunlar İçin Konu Başlığı Önerirsen sevinirim Diğer arkadaşlara örnek teşkil edip sorunlarıyla ilgili başlığa en hızlı şekilde ulaşmaları için Başlık Önemli bence O bakımdan sordum .
Wine Sorunu olarakmı açayım Yoksa
VOİPRAİDER ve SMS Listo  Kullanımı Olarakmı

erginemr

Koenig, dikkat ettim kelimelere Almanca'da olduğu gibi büyük harfle başlıyorsunuz.  :P

koenig

Evet Maalesef. 22 yıldır Türkiyedeyim ama halen daha o Alışkanlığımdan Vaz geç Bilmiş değilim
:):D:D
Onun İçin zaten Türkçe Yazım ve İmlam Biraz bozukluklar içerebiliyor kusuruma bakmazsınız artık umarım :D
P.S.: Bu sitedeki ilk mesajımda uyarı almıştımda :D

erginemr

Sorun değil. :)

Çözümsüz bir başlık olduğu için başlık açık kalsın. İleride bu kamera için Linux desteği sağlanırsa yeni girişler yapılabilir. Bunu dışında, size tavsiyem, eğer web kameraya ihtiyacınız varsa, Linux desteği olan web kameralardan almanız olacak:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,788.0.html

heartsmagic

Diğer problemler hakkında en ufak bir fikrim yok :)
Yeni bir başlık açılabilir ancak sorulan şeyin ne olduğu hakkında bilgi de verilirse güzel olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

koenig

@heartsmagic

Konu Başlığını açtım Bakınız http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5318.0.html İlginize Teşekkürler

Not: Az önceki başlık düzeltmeniz içinde Teşekkür ederim daha iyi olmuş :) Başka donanım incelemeleri vb. için aciliyetli donanımların listesini bana özelden yollarsanız elimden geleni yaparım . Kolay gelsin