Ubuntu için gerekli disk alanı

Başlatan superuser, 24 Haziran 2016 - 09:12:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

superuser

Merhabalar Ubuntu severler!
Windows 7 yüklü olan işletim sistemimin yanına Ubuntu kurmak istiyorum. Fakat takıldığım nokta PC'de takılı 150GB'lik bir harddisk var. Windows 7 kurulurken ikiye bölünmüş ve sistem diski yani C disk 48GB toplam, 27GB boş alan var. Yine aynı harddiskin 2. bölümü yani D disk 100GB toplam, 27GB boş alan var. Takıldığım konu ise ubuntuyu win7 yanına kurarken kaç GB bir bölüm bölmeliyim? Ve ayrıca bilgisayarımın RAM'i ne yazıkkı 1GB :-\ Bunun için kaç GB takas alanı ayırmalıyım. Herkese iyi günler.

mhmtkrktr

Ubuntu için tahmin ediyorum, 10GB alan fazla olur. Bu durum ileride kuracağın programlara da bağlı olacaktır ama zaten birçok program üzerinde geldiği için fazladan bir alana ihtiyacın olacağını sanmıyorum.

Takas alanı için 2GB alan ayırabilirsin. Bu alanın diskte bölümleyebildiğin ilk alan olmasına özen göster derim. Yani diskin en hızlı olduğu bölüme. 1 GB ram miktarı ile takas alanına sıkça ihtiyaç duyulabilir.

D@bbe

bence 30GB sistem swap için ise ram kadar alan gerek...

poʍǝɹǝd bʎ ɔɐspǝɹ˙˙˙

heartsmagic

Kişisel düşüncem. 10GB ile idare edilebilir, fakat ileride sıkışır kullanıcı. 15GB ile çok fazla sıkışmadan yürütülebilir işler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.