Kernel Parametreleri Hakkında Soru

Başlatan BurakSenses, 13 Haziran 2016 - 17:21:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BurakSenses

Merhabalar efendim benim bu seferki sorum açılış parametreleri.Ben ubuntuya "nomodeset nolapic " eklemeden açamıyorum.Daha evvelki ubuntu kuruşumda bu parametreleri eklemeden normal girebiliyordum.2.kuruşumda bu parametreleri girmeden açılmıyor sistem.Bunu neredeyse 2 aydır araştırıyorum./etc/default/grub.cfg içerisine yazmayı buldum fakat bu gerçek çözüm değil.Birçok parametre gördüm deneyin diye fakat parametrelerin karşısına ne yazacağımı bilmediğimden (aslında parametrelerin anlamlarınıda bilmiyorum) bir buraya sorayım dedim.
https://www.kernel.org/doc/Documentation/kernel-parameters.txt Bu *bağlantıda kernel parametreleri var binlerce acaba bunların türkçeleri varmıdır hiç bulamadım ?

Yapmak-Bilmek istediklerim;

- Kernel Parametreleri hakkkında türkçe bilgi
acpi_osi=Linux Bunu çok merak ediyorum
xdriver=
acpi= mesela bunlar ne işe yarar

-Ekteki resimde göründüğü gibi kendi harddiskkimde yetkim yok gözüküyor.bunu değiştiremedim bir türlü ayrıca naitulus da işe yaramıyor hata veriyor.
- Windowstaki Device Managerdaki gibi driver güncellemek(Ünlem işaretilerine göre update yapmak,gerekliyse)

- Windowsta 2 core gözüküyordu ,linuxta çok kasıyor galiba tek core kullanıyor

- Anakart dahil * her şey neredeyse apple hardware olduğu için bütün windows sürümünü kuramıyorum.O kadar çok şey okudumki hepsi çorba oldu.Bios ,legacy,uefi,mbr,gpt,(uyumlu iso) hangilerinin uygun olduğunu nereden bakabilirim(bu soru apple'cılar için bile expert)

- Kaç çeşit windows 7 iso çeşidi var ? (starter,home,premium,ultimate/32-64bit bunları kastetmedim) Çünki çok ilginç hatalar alabiliyorum.Mesela windows 7 isosu boot ediyorum flashdan windows 10 logosu dönüyor çakılıyor çok ilginç.Windows kurulurken gpt istiyor,fakat windows kendine 100mblik yer ayırıyor bu yerde mbr.Çok ilginç geliyor.

Çok değişik bir kafadayım ben,garip gelebilir yazdıklarım ve yaptıklarım :)

[eklenti yönetici tarafından silindi]

BurakSenses

Teşekkürler bir sorum yanıt buldum :D

heartsmagic

Bu bir Mac yani?

- acpi_osi=Linux demek, BIOS tarafında ACPI bilgisi sorulduğunda kendisine "Bu bir Linux makine" cevabını gönderir. Linux yerine, vendor denedin mi?

- Handi disk o yetki olmayan disk?

- Tek çekirdek görmez muhtemelen sistem.
lscpu
ne diyor? Ayrıca:
sudo apt-get install htop
htop

- Aygıt Yöneticisi olayı bizde yok. Donanım çalışıyorsa eğer, çekirdek tarafından gelen destekle zaten çalışıyordur. Ha, çalışmaz veya sıkıntılı çalışır o zaman donanım ürecitisi için sürücü var mı yok mu diye bakılır belki.

- BIOS bildiğimiz BIOS. UEFI yeni olay. MBR ve GPT disk yapısı farklılıkları. UEFI olacaksa GPT olacak, bu kadar. legacy dediğin şey kelime anlamı olarak eskiyi ifade ediyor.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.