Kurulumda hata alıyorum

Başlatan ozdenfurkan, 12 Haziran 2016 - 08:47:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozdenfurkan

Herkese merhaba,

Yaklasık 1 senedir ssd disk kullanıyordum. Dün boşta duran 500lük hdd için caddy alıp bilgisayarıma yerleştirdim. Sorunsuz tüm dosyalarıyla windowsta görebildim, formatladım. Linux' ı hiç kullanmadım fakat ubuntu altyapısını kullandıgını duydugum elementaryOS ciddi anlamda hosuma gittiği için hdd nin bir bölümüne linux kurayım dedim, demez olaydım.

Açtım minitool partitionu diski 2ye ayırdım. Bir kısmını depolama için kullanıcam diğer kalana elementaryOS kurucam. İndirdim rufustan flash belleğe yükledim boot menüsünden flashı seçtim herşey normal gidiyordu. Seçtim kurmak istediğim bölümü. EXT4 seçip kök dizinide / olarak seçtim başlattım yüklemeyi. Yüklemenin sonlarına dogru "grub-install/dev/sdb2 failed" gibi bir hata alıyorum ve kurulum sonlanıyor. 2 kez denedim ikisinde de basarılı olamadım. Hatayı tam olarak anlatamadıysam bir daha deneyip ekran fotoğrafı atarım.

Bi yardımcı olun nerede hata var. BİOS ayarlarına bakıyorum her şey normal gibi. Rufustan 2 kere 2 farklı flash bellekle farklı usb yuvalarından denedim. Sonuç aynı.

heartsmagic

Merhaba.

Makinede UEFI var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ozdenfurkan

Evet var fakat kapatarakta denedim

heartsmagic

Kurulum tamamlanmıyor, doğru mu anlıyorum? Eğer kurulum tamamlansa Boot-Repair gibi bir işlem önerirdik ama şu durumda iki şey önerebiliyorum:
1. ISO için md5 bütünlük denetimi.
2. Belleğin tekrar oluşturulması, mümkünse başka bir tanesi ile.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.