Androidin geleceği hakkında....

Başlatan ahmet_matematikci, 10 Haziran 2016 - 23:27:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekremsenturk

Artık "Amcam, dayım" dönemi bitti. Kimse en yakınına bile borç vermiyor. Saf kapitalizme geçmek üzereyiz. Halen devam eden ise, şu herşeye ağlama alışkanlığımız. Seviniriz, ağlarız. Üzülürüz, yine ağlarız. Kimse bizim için bir şey becerivermez, ağlarız.

Paylaşım yokmuş, Türkçe'si yokmuş. Kaynak yokmuş, Destek veren yokmuş. İstek ve azim yoksa, gerisi hep bahane. Bahane bulmaktan ve her şeyi karamsar görmekten vaz geçip, Dünya'ya artık olumlu bakarak ve bir şeyler hedefleyerek  ve planlayarak (kendi çabalarımız ile) hedeflerimize ulaşmaya çalışsak.

Hep ağlıyoruz, hep ağlıyoruz, hep ağlıyoruz. Tıpkı eski Yeşilçam film'lerindeki gibi. Kendi Motivasyonu'nu kendi bozan bir toplum olduk ve öyle kaldık. Artık değişmenin zamanı gelmedimi?

Play Store'da Android için bir sürü kaynak var. İnternet'te de var. Yeterlidir, yetersizdir. Gerçekten olmayan tek şey var, o da "kendimize güvenimiz".

El'in gâvuru o kaynakları başkasından bulup ta yaratmamış ki. Kendisi araştırmış, çalışmış, çabalamış ve yayınlamış. Bizde de, acınma hastalığı yayılmış ülkeye bir Epidemi halini almış gitmiş. Annemiz MineCraft yapıversede biz de onu Microsoft'a satsak diye bekliyoruz.

Biraz da bir şeyler çabalayalım artık.

Amenofis

Alıntı yapılan: freeman - 16 Haziran 2016 - 11:23:13
Alıntı yapılan: AmenofisAndroid bilen sürüsüyle insan var ama bu bilginin maddi bir değeri yok.
Hocam şu dediğinizi biraz daha açar mısınız?  Bende bu şekilde düşünüyorum da merak ettim sizin düşüncelerinizi.

İşte o cümlenin devamında anlatmaya çalıştım. Android dediğimiz şey taşınabilir cihazlar için bir linux dağıtımından başka bişey değil. Yani sıfır programlama tecrübesiyle android öğrendim diyen biri aslında sadece GUI tasarlamayı öğrenmiştir ve yapacağı bütün uygulamalar çöp niteliğindedir.

Markette popüler olan, çuvalla para kazandıran uygulamaların sahipleri bu uygulamaları yeni öğrendikleri android bilgisiyle değil, yılların programlama ve algoritma geliştirme tecrübesiyle hayata geçiriyor. Örneğin insan resimlerini zombiye çeviren bir uygulamayı ele alalım. Bu uygulamanın kodunun tahminen %95'i resim işlemek için yazılmış c/c++ kodudur. Kalan %5 ise android sistemi ile etkileşime girmek için yazılmış java kodu.

Ne yazıkki insanımız işe yarayacak %95'i değil de herkesin bildiği %5'i öğrenmek için kırk takla atıyor. Bu işten maddi kazanç sağlamanın yolu, orjinal fikirleri hayata geçirmenin yolu matematiktir, algoritma yeteneğidir, veri yapıları hakkında bilgi sahibi olmaktır. Tabi bütün bunları yoğuracak bir araç ta lazım ki bu araç dillerin atası ve kralı C oluyor. Sen bunları bildikten sonra android hakkında hiçbirşey bilmesen de olur. Verirsin bir öğrenciye 300-500 lira harçlık, sana bir gui yazar, uygulamayı markette yayınlar vs.