[Çözüldü] Harddisk denetleme

Başlatan ersinnsahin, 08 Ekim 2016 - 21:39:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersinnsahin

Merhaba;

GParted'i ile sda1 kısmını denetmelek istiyorum fakat denetleme seçeneği pasif görünüyor. Programa hakim olmadığımdan acaba ekranda görünen kilitli kısımlardan mıdır diye düşünmeye başladım. Gparted ile harddisk denetlemeyi nasıl yapabilirim? Şimdiden tşk.

Not: Farklı bir denetleme programı da olabilir.

snorlax

Denetleme yapabilmek o disk bölümünün ayrılmasıg erekiyor.. İlla gparted üzerinden denetleme yapmak istiyorsanız Live USB/CD üzerinden gparted kurup denetleme yapabilirsiniz..
ŞɑƑɑƘ ƝЄ ƘɑƊɑƦ ȤЄƝƓƖƝ ƠԼƲƦƧɑ ƠԼƧƲƝ, ƁƖƦ ƓƲ̈Ɲ ƑɑƘƖƦԼЄşMЄƳЄ MɑӇƘƲMƊƲƦ.

ersinnsahin

Alıntı yapılan: snorlax - 08 Ekim 2016 - 21:42:40
Denetleme yapabilmek o disk bölümünün ayrılmasıg erekiyor.. İlla gparted üzerinden denetleme yapmak istiyorsanız Live USB/CD üzerinden gparted kurup denetleme yapabilirsiniz..

Cevap için tşk. Başlığı daha da genişlettim. Amacım hard disk denetlemek ve mümkünse hatalara karşı onarmak. Araştırmam neticesinde karşıma gparted çıktı ve farklı bir alternatif de bulamadım açıkçası.

Hard disk denetlemeyi nasıl yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir?

snorlax

Alıntı yapılan: snorlax - 08 Ekim 2016 - 21:42:40

Gparted üzerinden dediğim yol ile yapabilirsiniz.. Hta çözümleri için ise bilgili arkadaşlar mutlaka yardım edecektir.
ŞɑƑɑƘ ƝЄ ƘɑƊɑƦ ȤЄƝƓƖƝ ƠԼƲƦƧɑ ƠԼƧƲƝ, ƁƖƦ ƓƲ̈Ɲ ƑɑƘƖƦԼЄşMЄƳЄ MɑӇƘƲMƊƲƦ.

ata1

Denetlemek istediğin disk ana disk ise ayıramazsın yani kullanılan sistem kısmı için garpedi flasha yazdırarak  o şekilde işlem yapabilirsiniz.

ersinnsahin

Teşekkür ederim. Live cd üzerinden yapacağım.