Güvenli Linux Sürümü

Başlatan Edward, 02 Kasım 2016 - 11:45:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Edward

En güvenli linux sürümü ya da dağıtımı hangisi?

Elementary OS kullandım, Linux Mint Sarah kullandım. Kali nasıl acaba? Ya da ne bileyim farklı bir dağıtım..

meda

En güvensizi var mı ? Varsa da hangisi ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

ahmet_matematikci

Güncel olanların alayı güvenlidir.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

Elessar

En güvenli linux sürümü; kablolu ya da kablosuz biçimde internete bağlı olmayan, sadece klayve, monitör ve fare bağlanmış bilgisayarda kurulu olanıdır. :D
USE="peace justice" emerge --newuse --update --deep world

Edward

[mention=609558]@Elessar[/mention] doğru :) Benim değinmek istediğim nokta aslında güvenlikten çok kullanım/kullanılabilirlik.. Bu sebeple zaten sürüm değiştirip duruyorum :) E.OS - Sarah - (sırada kali var) - ....

fsutil

Kali günlük kullanım için sürekli root yetkisine sahip olacağınızdan dolayı "güvenli" bir dağıtım değildir. Penetrasyon testleri için kullanılır.

lnxdev

Saçma bir soru olmuş. Bir işletim sisteminin güvenli olup olmadığı her ne kadar geliştiren gruba bağlı gibi gözüksede asıl olay kullanıcıda biter sen tedbirli davranmassan her türlü tehdit altındasın.

snorlax

Bana sorarsanız Kali Lİnux kullanmayın sürekli root yetkiside sistem kullanılmakta.. Bu da sıradan kullanıcılar için ufak bir tehlike olabiliyor.
ŞɑƑɑƘ ƝЄ ƘɑƊɑƦ ȤЄƝƓƖƝ ƠԼƲƦƧɑ ƠԼƧƲƝ, ƁƖƦ ƓƲ̈Ɲ ƑɑƘƖƦԼЄşMЄƳЄ MɑӇƘƲMƊƲƦ.

Deathangel

http://www.on5yirmi5.com/haber/bilim-teknoloji/internet/26423/iste-en-guvenli-isletim-sistemleri.html

bi göz gezdirmeni öneririm ancak benım guvenlık konusunda en cok güvendigim Linux Tails 

Tails Hakkında bilgi isterseniz
https://tr.wikipedia.org/wiki/Tails
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com