[Çözüldü] İkon seti kurulum sorunu

Başlatan caylak51, 06 Aralık 2008 - 11:46:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

caylak51

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; dün gece 1.5 saat bugun ise 1 saat içerisinde bakmadığım yer okumadığım döküman kalmadı ama başarımadım.

Sırasıyla anlatacağım yaptıklarım ve yapamadıklarımı. Belki kendimle birlikte birilerine de yardımcı olabilirim.

http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5.30.html bu sayfadan "hs35" adli arkadaşımızın mesajını referans aldım.

http://www.gnome-look.org/content/show.php/black-white+2+Style?content=72619 bu adrese gittim. "black-white 2 Style big" bu pakedi Masaüstü'ne indirdim. Konsolda Masaüstüne düştüm ve "tar xvf black_white_2_Style_big_by_DBGtheKafu.tar" komutu ile açtım. Açtığım isimle içine düşemediğim için dizin ismini "blackwhite2" olarak değiştirdim ve konsoldan içine düşebildim. "./configure" komutunu verdikten sonra "bash: ./configure: No such file or directory" şöyle bir hata aldım. Benim izlediğim yol  http://www.ubuntu-tr.net/index.php/topic,179.0.html buradaki yoldu. "./configure" komutunda takıldım ve daha ilerisine gidemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar.

atomkarinca

Açtığınız tar dosyasının içindeki klasörü ~/.icons klasörüne kopyalarsanız görünüm ayarlarında bu ikon takımını görebilirsiniz sanıyorum.

caylak51

Alıntı yapılan: atomkarinca - 06 Aralık 2008 - 11:55:34
Açtığınız tar dosyasının içindeki klasörü ~/.icons klasörüne kopyalarsanız görünüm ayarlarında bu ikon takımını görebilirsiniz sanıyorum.

Dizin Masaüstünde duruyor. cp komutunu kullandım fakat beceremedim. Bana doğru yolu gösterirmisiniz

utferd

bence kolsol ile uğraşmak yerine masaüstündeki klasörü sağ tık-kopyala yaptıktan sonra ev dizininizdeki /.icons altına kopyalayın.  Sonrada görünüm ayarlarindan atomkarincaninda dediği gibi ikon setini değiştirin.
utferd.wordpress

caylak51

Alıntı yapılan: utferd - 06 Aralık 2008 - 13:18:35
bence kolsol ile uğraşmak yerine masaüstündeki klasörü sağ tık-kopyala yaptıktan sonra ev dizininizdeki /.icons altına kopyalayın.  Sonrada görünüm ayarlarindan atomkarincaninda dediği gibi ikon setini değiştirin.

Zaten sorun orada:) Masaüstünden kopyala diyorum fakat dizin içine gidince yapıştır ibaresi çıkmıyor:)

utferd

kes ile dene. Bir yaşıma daha girdim. :o
utferd.wordpress

Xenophobia

Alt + F2 --> gksu nautilus ile yapıştırabilirsin.

ironic

slickness adlı temayı kullanıyorum. Aynı ikon setini bende yükledim. usr/share/icons dosyasını, nautilus'u sudo ile açarak ekledim. Yalnız simgeleri ben beğenmedim. Human ile yola devam.  ;)

caylak51

Alıntı yapılan: Xenophobia - 06 Aralık 2008 - 14:41:26
Alt + F2 --> gksu nautilus ile yapıştırabilirsin.

Tamamdır yapıştırabildim. Fakat şimdi ne yapacağım kopyaladığım ikonları nereden göreceğim nasıl kullanacağım :-[ Bulamadım bir türlü:(

Xenophobia

Masaüstünde sağ tuşu tıkla, Masaüstü Artalanını Değiştir kısmını seç. Sonra açılan pencereden Tema kısmını seç ve aşağıdaki Özelleştir butonunu tıkla, daha sonra çıkan bölümde Simgeler kısmını göreceksin ve oradan seçebilirsin.

heartsmagic

Efendim, Sistem-Tercihler-Görünüm açılır, simge seti veya tema içine sürüklenir. Mesele bu kadar basit aslında. Bu standarda uymayanlar için ayrıca bir şeyler düşünmek gerekebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

caylak51

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Aralık 2008 - 03:42:29
Efendim, Sistem-Tercihler-Görünüm açılır, simge seti veya tema içine sürüklenir. Mesele bu kadar basit aslında. Bu standarda uymayanlar için ayrıca bir şeyler düşünmek gerekebilir.

Bende dediğiniz gibi yaptım bir türlü olmadı icons klasörüne attım yine olmadı. Fakat kur diyince kurabildim. Sürükle bırak yapınca hata verdi ama kur diyince oldu:) İlginiz için teşekkur ederim.

heartsmagic

İşte bu standart olmayan durumlara verilebilcek bir örnek. Bu durumda paketle gelen README veya INSTALL dosyasını okumakta fayda var.
Sorun çözüldüğüne göre başlığı kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.