[Çözüldü] Dual Boot / Tri Boot (Yardım) Windows kurulumu

Başlatan BurakSenses, 10 Haziran 2016 - 23:17:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BurakSenses

Herkese merhaba öncelikle durumumu anlatmak istiyorum.
Benim durumum cidden karışık,elimde imac 9.1 var ve ben bootcampsız Windows kurdum 6 yıldırda dual boot mac/windows götürüyordum ancak bir malware benim applehfs.sys dosyamı silmiş Hiçbir şekilde mac ve windowsa erişim sağlayamadım ve çareyi Ubuntu Live Cd'de aradım.bilgisayarıma ilk olarak ubuntu live cd ile erişim sağladım sonra mac/windows/linux arasında çok sorunlarla karşılaştım hfs+/nsfs/ext3/ext4 bir dosyaya erişim sağlarken diğer dosyalar patlıyordu.Artık dayanamadım ve Live cdden bütün hddmin içerisine ubuntu gnome kurdum.additional software içerisinde wifi bulunmuyordu ancak onun da yolunu buldum ve webden .deb indirdim (sudo dpkg -i *.deb komutu ilede wifi driver yükledim).Resimde de göründüğü gibi Hardiskimi şu şekilde bölüntüledim http://i.hizliresim.com/z4ny16.png
Fakat windows install cd/dvd ve windows install usbleri tanımıyor bilgisayarım(Ubuntuda tanıyor,boot esnasında çıkmıyor ).Webde Linux üzerinde başka sistem kurmakla ilgili pek güzel makale bulamadım.Ne yapmam gerek ?
2010dan beri hep dual boot kullandım.hep bozdum tekrar baştan kurdum ama bu sefer tıkandım :D

ÖZET:Diskim şuan bu şekilde http://i.hizliresim.com/z4ny16.png. Linux üzerine mac veya windows kurmak istiyorum,fakat windows usb algılamıyor boot ekranında (mac boot selection ekranında taktığım windows usb gözükmüyor, ama ubuntu live cd usb gözüküyor )
Linux bilgim 1 haftalık
Sistemim Imac 2009 9.1
Şuanki tek işletim sistemim Ubuntu 16.04

Bu konuyu acilen yazmam gerekiyordu yanlış yere açtıysam lütfen silmeden taşıyın çok teşekkürler.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Merhaba.

Mesele Windows kurulum USB'lerinin sistemi başlatamaması ise forumu biraz araştırabilirsin. Fakat, göreceksin ki fazla başarılı bir uygulama yok bu konuda. Bu nedenle mümkünse bir Windows kullanan tanıdığının yanına git ve orada hazırla belleği. İnan daha sancısız olur. OSX kurulumundan hiç anlamadığım için konuya müdahil olamıyorum ama. Bu arada, Windows belleği hazırlayamamanın ya da herkeste doğru düzgün çalışmamasının altında yatan sebebi de bilemiyorum. Linux tarafı için onlarca çözüm varken Windows bu konuda sıkıntı yapıyorsa en güzeli kendi ortamında hazırlamaktır bence.

OSX'ten anlamıyorum dedim ama bizim ortama çok benzediği için dd ile kolayca yapılabileceğini görüyorum sağda solda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

BurakSenses

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Haziran 2016 - 04:00:38
Merhaba.

Mesele Windows kurulum USB'lerinin sistemi başlatamaması ise forumu biraz araştırabilirsin. Fakat, göreceksin ki fazla başarılı bir uygulama yok bu konuda. Bu nedenle mümkünse bir Windows kullanan tanıdığının yanına git ve orada hazırla belleği. İnan daha sancısız olur. OSX kurulumundan hiç anlamadığım için konuya müdahil olamıyorum ama. Bu arada, Windows belleği hazırlayamamanın ya da herkeste doğru düzgün çalışmamasının altında yatan sebebi de bilemiyorum. Linux tarafı için onlarca çözüm varken Windows bu konuda sıkıntı yapıyorsa en güzeli kendi ortamında hazırlamaktır bence.

OSX'ten anlamıyorum dedim ama bizim ortama çok benzediği için dd ile kolayca yapılabileceğini görüyorum sağda solda.

Yorumunuz için teşekkürler.Evet dediğiniz gibi OS X terminali ile Linux terminali  %60-70 aynı.Şu dd komutunu kullanacağım bugün
dd if=/path/to/osx.iso of=/dev/sdX && sync
Ayrıca başka bir windows 10 bilgisayardanda win 10 recovery usb oluşturup denedim fakat yine kabul etmedi.Bütün bunların tek sebebi var bence.Apple Hardware.Anakartım apple olduğu için bios yok diyebiliriz.Açılırken yapılacak bir çok şey var ancak bunlar windows veya linuxtakilere tekabül etmiyor.Benzer tek şey açılırken alt tuşuna basmak,burada da işletim sistemleri / usb / dvd ler yer alıyor.Seçip birini ordan boot ediyorsunuz.
Bu konu altına belki de ilerlediğim yolu yazmalıyım.Bilgisayarımı tekrar sağlıklı bir biçimde dual boota(tri bootdan daha sağlıklı) çevirirsem buraya yazacağım

Bu arada ben bir makale okumuştum.New partition oluşturup içerisine iso atıp o partitiondan boot ediyorduk.Ve işletim sistemlerini bu şekilde dvd ve usb kullanmadan kuruyorduk.Ama nasıl olduğunu hatırlayamadım,belkide bu şekilde çözmeliyim ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2016 - 01:21:43

Linktekileri uygulayarak windows 7 kurdum.http://onetransistor.blogspot.com.tr/2014/09/make-bootable-windows-usb-from-ubuntu.html

Yine kendi başıma buldum çözümü.Konu kapanabilir :))

(Tavsiye siz siz olun tek hardisk ile sadece tek işletim sistemi barındırın)