Ubuntu 16.04 GM107 GeForce GTX 750 Ti kurulum sorunu

Başlatan naklov, 12 Mayıs 2016 - 12:26:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

naklov

Arkadaşlar merhaba,

iş yerindeki bilgisayarda ubuntu 16.04 kurulu ve Nvidia GM107 [GeForce GTX 750 Ti] ekran kartı var makinada sürücüsünü kurayım dedim kurulum olmadı hata verdi kurulum işlemini iptal etmek zorunda kaldım. Default ayarlara gelmek istediğimde yani kurulu nvidia sürücülerini sildiğimde bu sefer ekran ayarlarımda sadece 1024*768 ekran çözünürlüğü var en azından eski ayarlarına getirmek istiyorum fakat şu an ekranım bu ayarlarda ve diğer seçenekler çıkmıyor.

kurulum yaptığım yer;
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2252908

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 9 Series Chipset Family USB xHCI Controller
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 9 Series Chipset Family ME Interface #1
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 9 Series Chipset Family USB EHCI Controller #2
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 9 Series Chipset Family HD Audio Controller
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 9 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev d0)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 9 Series Chipset Family PCI Express Root Port 3 (rev d0)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev d0)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 9 Series Chipset Family USB EHCI Controller #1
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 9 Series Chipset Family H97 Controller
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 9 Series Chipset Family SATA Controller [AHCI Mode]
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 9 Series Chipset Family SMBus Controller
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GM107 [GeForce GTX 750 Ti] (rev a2)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation Device 0fbc (rev a1)
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 11)
04:00.0 PCI bridge: ASMedia Technology Inc. ASM1083/1085 PCIe to PCI Bridge (rev 04)

Peşinden Gidecek Cesaretin Varsa Bütün Hayaller Gerçek Olabilir..

heartsmagic

Merhaba.

Alıntı yapılan: naklovArkadaşlar merhaba,

Default ayarlara gelmek istediğimde yani kurulu nvidia sürücülerini sildiğimde

Nasıl sildin elle kurduğun sürücüyü?

bash NVIDIA-falan --uninstall

şeklinde mi? Eğer değilse bu şekilde dene. Hatta:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=43215.0

Neden depolardan kurmak varken elle kurmayı tercih ettin? Bir sorun mu yaşadın depolar üzerinden?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

naklov

@heartsmagic,

Normalde ek sürücüler kısmında nvidia sürücüsü görünüyor uygula diyip sistemi yeniden başlattığımda ya oturumu açamıyorum yada açtığımda 1024*768  ekran çözünürlüğünden başka birşey gelmiyor.

Silme işlemini

sudo apt-get install nvidia-current
ve
sudo apt-get install nvidia*

heartsmagic

Ancak, sen kurulumu tam anlamıyla elle yapmışsın. O yüzden bizdeki ilgili bağlantıyı gösterdim sana. Önce güzel bir temizlik yapmak lazım.

naklov

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Mayıs 2016 - 07:48:18
Ancak, sen kurulumu tam anlamıyla elle yapmışsın. O yüzden bizdeki ilgili bağlantıyı gösterdim sana. Önce güzel bir temizlik yapmak lazım.

Temizleme işlemini yaptım, buradaki kurulumları uyguladım fakat bir türlü sürücüleri düzgün çalıştıramadım o yüzden kendi seçtiği sürücüler üzerinden gidiyorum beceremedim bir türlü.

heartsmagic

Nvidia'nın aracı ile --uninstall yürütebildiğine eminsin değil mi?
Sürücüleri düzgün çalıştırmadım derken tam olarak neler oldu? Nereden ve ne şekilde kurdun, nasıl sorunlar yaşadın?

naklov

@heartsmagic,

Ek sürücülerden nvidianın sürücüsünü seçip uygula dediğimde yükleme işlemi yapmıyor daha doğrusu uygluyor fakat sürücü düzgün bir şekilde çalışmıyor.

heartsmagic

Şunu tekrar sormuş olayım:

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Mayıs 2016 - 15:30:05

Kartını 361 sürümü destekliyor, depolardan biz kurmayı deneyebiliriz ancak yukarıdaki sorunun cevabını almamız lazım.

naklov

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Mayıs 2016 - 17:31:44
Şunu tekrar sormuş olayım:

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Mayıs 2016 - 15:30:05

Kartını 361 sürümü destekliyor, depolardan biz kurmayı deneyebiliriz ancak yukarıdaki sorunun cevabını almamız lazım.

Evet sistem kendi ekran kartı sürücüsünü kullanıyor şu an nvidia adına birşey yok makinada :)

heartsmagic

Ek sürücülerden 361'i kurup denediğinde sorun olmuş muydu? Ya da denemiş miydin diye sorayım önce.