Kurulumda siyah ekran sorunu

Başlatan saliharda, 26 Mayıs 2016 - 15:04:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

saliharda

merhaba arkadaşlar ve üstadlar, bundan 2 hafta önce ekran kartım birden arızalandı. O günden sonra milyon tane işlemci ve milyon tane ati ekran kartı driveri yükledim. Bilgisayar onboard olarak açılıyor fakat ekran kartı üzerinde sürekli siyah ekran alıyorum.

Windows üzerinde onboard olarak 1024x768 ekran görüntüsü alıyorum. Fakat bana 1368x768 ekran çözünürlüğü lazım. O an elimde olan ubuntu 13.04 kurulumunu attım ve Gallium sürücüsü ile ekran 1368x768 olarak duruyordu. Fakat tüm paket sürücülerin linkleri öldüğü için içeriden güncelleme ile sırayla 14.04 yaptım ve arkasından 15.04 yaptım.

14.04 yaptıktan sonra ekran görüntüsü normal olarak alıyordum. 15.04e güncelledikten sonra ekran simsiyah oldu ve sadece startx komutu ile boş masaüstü ekranı açıldı. Ctrl+alt+T ile terminalden 1 haftadır bulduğum tüm komutları denedim. Fakat bir türlü siyah ekranı aşamadım. Bilgisayar ilk açıldığında komut üzerinden kullanıcı adı ve şifresi istiyor login olunca startx ile boş ekran geliyor.  radeon.pm=0 da dahil olmak üzere bulabildiğim tüm komutları denedim.

Bunların dışında cd olarak 15.04 ve sonrası 16.04 de dahil olmak üzere cd'den başlatınca direk siyah ekran geliyor ve hiçbir şekilde sıfırdan kurulum yapamıyorum. Şimdi başka bir bilgisayar üzerine hdd mi taktım ve içine 16.04 yükledim. Fakat içinde Gallium sürücüleri değilde aktif olarak Nouveau sürücülerini gördüm. Bana en azından onboard olarak kurulum yapabilmem için ya da onboard olarak kurulu 16.04ü açabilmem için Gallium sürücülerini nasıl yükleyebileceğimi yahut onboard olarak nasıl açabileceğim ile yardım ederseniz çok sevinirim.

Sizlerin emeksiz yemek olmayacağı forumda araştır diyeceğinizi biliyorum inanın 1 haftadır denemediğim komut denemediğim yöntem kalmadı. Buna yabancı forumlarda dahil. şimdiden teşekkür ediyorum.
Using Tapatalk

heartsmagic

Merhaba.

Fikir yürütebilmemiz için şu çıktıları görmemiz lazım:
http://kb.ubuntu-tr.net/ekran-komutlari

Gallium sürücüleri için bir şey yapmana gerek yok. Bu sürücülerle desteklenen bir kartın varsa kendisi yüklenecektir zaten. Kuruluma gerek yoktur, çekirdekle beraber gelir. Nouveu görmen pek normal değil, başka bir durum vardır orada.

16.04 için şu konuya bakabilirsin: cekirdekkonusu
Burada nomodeset parametresinden yararlanarak sistemi açmayı deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.