ubuntu server üzerinden web sitemi yayınlamak istiyorum

Başlatan egemean, 07 Mayıs 2016 - 10:23:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egemean

Merhaba arkadaşlar, ubuntu server kuralı 2-3 gün oluyor bu konularda tecrübesizim. Yapmak istediğim şeyleri genelde internetten bularak yapıyorum.
Şimdiye kadar serverıma ağdaki başka bilgisayar üzerinden erişebiliyorum putty yardımıyla.
Ip adresinden apache servera bağlanabiliyorum.
Fakat serverıma başka bir bilgisayardan erişemiyorum yani kısaca yaptığım web sitesini başka bilgisayar üzerinden görüntülemek istiyorum
bunun için ne yapmalıyım kısaca bilgilendirirseniz sevinirim.
not : sunucum internete wireless üzerinden bağlı

natgho

Merhaba;
Anladığım kadarıyla evinizde sunucu olarak bir makineyi seçtiniz, içerisine ubuntu-server kurdunuz, web servis olarak kullanmak istiyorsunuz.
Öncelikle sunucunuzu kablolu olarak internete bağlayın, wifi kimi zaman dalgalı bir internet sunduğu için sıkıntı çıkarabilir.
Ben kısa bir süre önce şöyle bir paylaşım yapmıştım bloğumda;
http://sezerbozkir.com/2016/02/ubuntu-servera-lamp-kurulumu/
Buradaki adımları uygulayın, problem olduğunda bu başlık altında yazın yardımcı olalım :)
Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

heartsmagic

Web sunucusu kurulmuş zaten yanlış anlamıyorsam :) Forumda da hem LAMP hem de LEMP anlatımı var, fakat o aşama artık gerekli değil zira sunucu sorunsuzca çalışıyor anlatıldığı kadarıyla.

@egemean, modem veya daha doğrusu yönlendirici arkasında olan sunucular için kullanılan servise ait porta gelen isteklerin içerideki sunuculara yönlendirilmesi gerekir. Dışarıdan 80 portuna gelen istek senin modemine çarpar, içeri yönlendirilmediği için de cevap alınamaz. Yapacağın şey modemin üzerinden 80 portunu içeride kullandığın bu sunucuya yönlendirmen. Genelde internet üzerinde "modem port açma" şeklinde anlatılır. "açmak"  burada yanlış ifade olsa da modeminin markasına göre bir arama yaparak nasıl yapacağını bulabilirsin. Çoğunlukla arayüzdeki NAT bölümünde olur. Kabaca bu bölümde 80 portunu sunucunun IP adresine yönlendireceksin.

Bundan sonra da senin genel IP adresine, yani dışarı bakan IP adresine istek yapılınca tarayıcı üzerinden siteni görmüş olur insanlar. Burada da dışarı bakan IP adresinin sabit olması  ya da ücretsiz dns yönlendirmesi yapan bir yer kullanman gerekiyor. Öteki türlü bugün aldığın IP adresi yarın modemin yeniden başlatılmasıyla değişir. Haliyle pek makul değil bu. Eğer ISS tarafında sabit IP kullanmıyorsan söylediğim gibi ücretsiz yönlendirme yapan bir yer kullan. http://www.duckdns.org güzel bir seçenektir. Unutmadan, port yönlendirmesi yapmana rağmen kendi siteni kendi IP adresin üzerinden açmayı deneme, çoğunlukla modemler bunu desteklemez. Siten yerine modemin arayüzünü görürsün veya dışarı kapalıysa istekler hata alırsın. Kendi siteni kendi ağın içinde denemek istiyorsan VPN türü bir şeyle dene. VPN olur, Proxy olur, tünel olur, kısacası kendi ağın üzerinden istek yapmayacaksın.

Kablosuz yerine kablolu bağlanmak daha kararlı iletişim sağlar, fakat şart değil. Öneri o tarafa doğru olur tabi. Ancak, şart olan şey sunucuya iç ağda mutlaka sabit IP verilmesidir. Öteki türlü IP sabit olmazsa ve bir şekilde değişirse modem tarafında yaptığın yönlendirme çalışmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

egemean

@heartsmagic bilgi için teşekkürler çok faydası oldu, tam olarak aradığım cevaptı çok teşekkürler :)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

egemean

ahmet_matematikci

@ egemen nasıl ve ne yaptığını açıklar isen biz de faydalaniriz ☺

SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)