ASUS K46CM Ubuntu Sonrası Windows Yavaşlıyor

Başlatan aaerciyas, 03 Mayıs 2016 - 13:12:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aaerciyas

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım ve konu hakkında bir açıklama varsa kusura bakmayın göremedim.
Laptopum Asus K46CM ultrabook. HDD'nin yanında ekstra olarak 24 GB'lık bir SSD var. Kurulu gelen Windows'un yanına Ubuntu kurmamdan sonra (Ubuntu'yu D ye kuruyorum) ubuntu normal açılırken windows'da aşırı derecede bir yavaşlama oluyor. Bunun sebebi ne olabilir? Çözümü nedir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

heartsmagic

Merhaba.

Normal şartlar altında kurulu iki sistemin birbirini etkilemesi gibi bir durum olmaz. Etkilemez derken bu şekilde yavaşlık konusunda etkilemez. Ne tür bir yavaşlıktan bahsediyoruz burada? Olayın tesadüfi olmadığına ya da farklı bir sıkıntıdan kaynaklanmadığından emin miyiz?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aaerciyas

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Mayıs 2016 - 01:32:48
Merhaba.

Normal şartlar altında kurulu iki sistemin birbirini etkilemesi gibi bir durum olmaz. Etkilemez derken bu şekilde yavaşlık konusunda etkilemez. Ne tür bir yavaşlıktan bahsediyoruz burada? Olayın tesadüfi olmadığına ya da farklı bir sıkıntıdan kaynaklanmadığından emin miyiz?

Cevabınız için teşekkürler. Ubuntu kurulmadan önce Windows 10 yaklaşık 15 saniye içerisinde açılıyordu. ancak her ubuntu kurulumundan sonra 2 dk'da açılıyor ve kendine gelmesi de biraz zaman alıyor. tesadüfi bir olay olduğunu düşünmüyorum her kurulum yapmamda aynı sıkıntıyla karşılaştım ve ubuntuyu sildiğimde windows normale döndü. kurulumda bir hat yaptığımdan şüpheleniyorum ancak D bölümünden 25GB ayırdım yine aynı hatayla karşılaşıyorum.

heartsmagic

Kurulumda bu soruna sebep olabilecek bir farklılık yok ki yanlış yapasın. Kurulmuşsa kurulmuştur yani. Tesadüfi değilse de hiç bilinmeyen ya da az bilinen bir durum var burada. Grub denen şey diğer sistemleri de önyüklmeye yarar. Kendisi ile Windows'u seçtiğinde artık iş sisteme devredilir. Yavaş açılması falan kısacası Linux tarafı ile ilgili değil. Ne olabilir? Cidden gelmiyor aklıma bir şey. Hele hele, "kendine gelmesi" dediğin şey masaüstüne geçtikten sonra olan bir şeyse, cidden hiç alakası yoktur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.