[Çözüldü] 16.04 apt Hataları

Başlatan freeman, 29 Nisan 2016 - 23:14:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

freeman

apt hata veriyor.  Güncelleme yapamıyorum, herhangi bir program kıramıyorum.
En son şu hatayı aldım ki aynı hatayı 1-2 gün önce başka yazılımlar ile de aldım. İsimler değişse de hata aynı.

Reading package lists...
Building dependency tree...
Reading state information...
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0 B of additional disk space will be used.
Setting up xemacs21-mule (21.4.22-14ubuntu1) ...
/var/lib/dpkg/info/xemacs21-mule.postinst: 38: /var/lib/dpkg/info/xemacs21-mule.postinst: /usr/lib/emacsen-common/emacs-install: not found
dpkg: error processing package xemacs21-mule (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 127
Errors were encountered while processing:
xemacs21-mule

E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Önce bir kaldırmayı deneyelim normal yolla:
sudo apt-get purge xemacs21-mule
Sonra yapmadıysan yansıları Ana Sunucu ya da Hollanda'ya al. Ardından:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install xemacs21-mule

Bakalım bu sefer kurulum sonrası betikte sorun çıkacak mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

freeman

Şurada ağ sorunum olduğundan ve bağlanamadığımdan söz etmiştim. Tek çözüm olarak bilgisayarı birkaç yeniden başlatma sonrasında bağlanıyordu. Fakat dün geceden  beri onlarca kez denememe rağmen ağa bağlanamıyorum. Bu sebeple dediğiniz yöntemi deneyemiyorum. Ama xemacs21-mule paketini kaldırmak istediğimde aynı hatayı veriyordu(E: Sub-process .....)

Şimdi bir de, GRUB ekranından itibaren ekranın, üst taraftan alt tarafa doğru donarak gelmesi sorunu var. Bu sebeple hiçbir işlem yapamıyorum. 
Eğer bu sorun çözülebilecek ise başka bir konu açayım o konudan öncelikle ekran sorununu düzeltmeye çalışalım. Gerçi internete de bağlanamıyorum.

Yoksa sıfırdan mı kurayım dağıtımı?
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Pek normal hatalar değil bunlar. Ağ başlığındaki öneriden sonra ağ gelmiyor mu kendisine? Ağ çıktıları lazım bize, hangi aşamada sorun oluyor onu öğrenmemiz lazım. Diğer başlıkta o çıktıları geçersen güzel olur.

Ekran meselesi için aklıma hiçbir şey gelmiyor şu an, yeni başlık açarsan irdelemeye çalışırız elbette. Ancak olayın ta Grub aşamasından başlayarak yaşanması pek hoş gelmedi gözüme. Bu zaten sıfır bir kurulumsa, çok da fazla bir şey yapmadıysan, yeniden kurmak da kolayına gidecekse bilemiyorum tabi.

freeman

O ekran sorunundan sonra sistemi pek kullanamıyorum. Çıktıları vermeyi denerim.

Ama böyle kafasına göre hata vermesi hiç hoşuma gitmedi. Hani olay yeni bir dağıtım falan kurmak da değil. Durduk yere hata üstüne hata vermesi... Zaten beta olduğunu bildiğimden pek orasını burasını karıştırmıyordum.

heartsmagic

Güncellemeleri düzenli olarak alıyor muydun? Hatanın kaynağını bilemiyorum, özellikle de ekran meselesini. Kendiliğinden mi olmuştur, sürücülerle mi ilgilidir hemen bir şey söylemek zor. Sürücü bilgisi falan da vermediğin için net bir şey söyleyemiyorum.

İçin rahat edecekse temiz kurulum daha zahmetsiz olabilir.

freeman

Temiz 16.04 kurulumu yaptım. Kurmak istediğim bazı paketlerde şu hatayı veriyor. libgtk2.0-dev paketi için verdiği hata.
İsimler değişsede birçok pakette bağımlılık hatası veriyor.

16.04 için kullanabileceğin sources.list dosyasını nereden edinebilirim?

Reading package lists...
Building dependency tree...
Reading state information...
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:
The following packages have unmet dependencies:
libgtk2.0-dev : Depends: libpango1.0-dev (>= 1.20) but it is not going to be installed
                 Depends: libcairo2-dev (>= 1.6.4-6.1) but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

bugra9

freeman