Root yetkisini kaybettik :/

Başlatan tncrdmr, 08 Mayıs 2016 - 17:29:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tncrdmr

Dosyaları terminal ile sudo -H natuilus ile açtım bilgisayara sağ tıkladım ve ordan görebilecek kişileri sadece benim kullanıcı adımı ayarladim ama bu sefer oturum açma kısmı gelmiyor yani yetkimi kaybettim bunu eski haline nasıl cevirecegim dosyaları almaya çalıştım canlı CD ile ama şifreyi girmeme rağmen dosyaları gormeme rağmen bana dosyaları kopyalama izni vermedi Biraz karıştırdım galiba [emoji1]

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

heartsmagic

Bilgisayar dediğin yer kök bölüm ise hiç uğraşmayacak, doğrudan yeniden kurulum yapacaksın. chmod ile kök bölüme işlem yapmak neyse, aynısını yapmışsın sen. Sistem genelinde böyle izinlerle oynanmaz.

Canlı CD ile bölümü görüyor ama dosyaları nereye kopyalayamıyorsun? Ekran görüntüsü kopyalama sorunu ile ilgili değil. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tncrdmr

Hocam Canli CD ile baglandigimda Files giriyorum ve ordan diske erismeye calisiyorum sifre istiyor giriyorum.

sifreyi girdikten sonra boyle bir hata veriyor bana.

Bende terminal ile filese ulasmayi denetim `sudo -h nautilus` ile.

Sonra diskte opt girip ordan klasoru buldum kopyalamaya calistim ama bu hatayi veriyor yetki vermiyor ama dosyayi acip okuyabiliyorum sadece kopyalanmiyor

heartsmagic

Dosyaları Canlı CD'deki bir yere taşıyamazsın. Ayrıca bir disk tak, oraya taşı veya kopyala. 
İlk görüntü için sorayım, o bölüm şifreli bölüm müydü? Şifrelemeyi çözmek için doğru parolayı girdiğine emin misin?

tncrdmr

Hocam disk şifresini soruyordu girdim kabul etti kabul etmese herhalde hiç bir dosyayı gostermezdi dosyaları actim bir belgeye kopyaladim bu ders oldu demek ki neymiş yetkilerle fazla oynamicakmisiz

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

heartsmagic

Eh, bir musibet bin nasihat meselesi :) Tek kullanıcı sensen izinlerle falan uğraşma, diğer başlıkta da anlatmaya çalıştım bunu. Diskini veya ev dizinini de şifrelediysen fazlaca düşünmene gerek yok.