[Çözüldü] 16.04 Server MasaÜstü Grafik Ekran Kurulumu

Başlatan CASPER TWETİ, 26 Nisan 2016 - 17:59:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CASPER TWETİ

Bu gün Ubuntu'nun sitesinden en son güncel olan 16.04 server İso dosyasını indirip bilgisayarıma temiz kurulum yaptım. Kurulumun en son aşamasındaki tüm yazılımları da seçerek full olarak kurdum. Sistem çalışınca grafik ekran kurmak için "sudo apt-get install ubuntu-desktop" komutunu denedim paketler okundu ve bazı paketler kurulamadı. Olanaksız bir durum diye uyarı ve tavsiye olabilecek bir uyarı devamında geldi. tavsiyede "Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
ubuntu-desktop : Bağımlılıklar : alsa-utils
                        Bağımlılıklar : language-selector-gnome ama kurulmayacak
                        Bağımlılıklar : pulseaudio
                        Bağımlılıklar : software-properties-gtk ama kurulmayacak
                        Bağımlılıklar : ubuntu-drivers-common ama kurulmayacak
                        Bağımlılıklar : unity-control-center ama kurulmayacak
                        Bağımlılıklar : update-manager ama kurulmayacak
                        Bağımlılıklar : xorg ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: bluez-cups ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: cups
                        Tavsiye ettikleri: cups-filters ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: hplip ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: nautilus-share ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: plymouth-theme-ubuntu-logo ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: printer-driver-foo2zjs ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: printer-driver-pxljr ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: printer-driver-splix ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: pulseaudio-module-bluetooth ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: pulseaudio-module-x11 ama kurulmayacak
                        Tavsiye ettikleri: shotwell ama kurulmayacak

Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var.

Ne yapmalıyım. Ya da nerede hata yapıyorum?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Nisan 2016 - 18:06:01

Sonrasında Araştırmalarım sonucunda şu komutu denedim
"sudo apt-get install ––no-install-recommends ubuntu-desktop"
Yine bir liste sonunda "Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var." uyarısı var
akabinde "startx" komutu denedim. Eksik olan bir paket var kurmalısın diye uyarı çıktı o paketi kurunca küçük bir beyaz terminal penceresi kuruldu.

heartsmagic

Komut çıktıları için şunu kullanırsan daha düzenli olur, seviniriz: http://kb.ubuntu-tr.net/kodetiketi

Madem masaüstü sürümü elde etmek istiyorsun neden sunucu sürümünü kurup üzerine eklemeye çalışıyorsun? Normal kuracağın sistemle aynı şey olacak neticede bu. İndir normal sürümü, kur güzelce.

Sorununa gelince, muhtemelen yansı sorunudur yine ya da güncelleme. Bence uğraşmaya gerek yok, anlatmaya çalıştığım üzere bir anlamı olmuyor. Yok illa deneyeceğim diyorsan:

sudo sed -i 's/tr.archive/nl.archive/g' /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

CASPER TWETİ

İlginiz için teşekkür ederim.
Sebebine gelince usb den boot olmayan dvd-romu win 98 cd sinden başka okumayan (En düşük hızda cd yakmama rağmen) bir laptopa ağ üzerinden ubuntu kuracağım. İhtiyaçtan ve meraktan yani. En azından normal bir pc gibi kullanabilirim ve ihtiyaç halinde server niyetine de kullanabilirim; diye düşündüm.
Verdiğiniz kodları denedim ama hiç bir liste dökümü ya da tepki oluşmadı başka ne yapabilirim

heartsmagic

Son iki komutta bir şey söylememesi imkânsız. O komutların bir çıktısı olmalı.

CASPER TWETİ

İlk komuttan sonra pasword bile sormadan alt satır başına ">" işareti atıyor ve sonraki satırları da yazıyorum her satırdan sonra yine aynı işaretle satır başı oluyor. Bundan sonra saçma sapan dahi ne yazarsam alt satıra hata uyarısız tepkimesiz iniyor.

heartsmagic

Şimdi oldu işte, geri bildirim bu nedenle önemli :) "satıra > koydu" deyince sen tırnak sorunumuz olduğunu anlayıp verdiğim komuta baktım, bir tırnak unuttuğumu gördüm. İletiyi düzenledim, sonradan aynı sorunu yaşayıp da deneyenler sıkıntı çekmesinler. Buraya da düzeltilmiş halini geçiyorum:

sudo sed -i 's/tr.archive/nl.archive/g' /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop

CASPER TWETİ

Birinci verdiğiniz komut sonucunda
[sudo] pasword for caspertweti:
şifreyi girdim bir tepki yoktu
İkinci satırdaki komutu girdim
Paket listeleri okunuyor... Bitti
E: /var/lib/apt/lists/lock kilidi alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılmaz durumda)
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor

çıktısını verdi.
Üçüncü satırdaki komutu verince
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
E: ubuntu-desktop paketi bulunamadı

çıktısını verdi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Nisan 2016 - 00:05:58

Birinci verdiğiniz komut sonucunda
[sudo] pasword for caspertweti:
şifreyi girdim bir tepki yoktu
İkinci satırdaki komutu girdim
E: /var/lib/apt/lists/lock kilidi alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılmaz durumda)
E: /var/lib/apt/lists/ dizini kilitlenemiyor

çıktısını verdi.
Üçüncü satırdaki komutu verince
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor
Durum bilgisi okunuyor... Bitti
E: ubuntu-desktop paketi bulunamadı

çıktısını verdi

Ctrl+Alt+Del ile Pc yeniden başlattım ve  hiçbir işlem yapmadan
sudo apt-get update
komutunu kullandım. Bütün gün aynı işlemi yapmama rağmen %xx gibi farklı değerlerde takılıp kalıyordu (3 saat 50 Dak gibi) ama biraz önce tüm update'leri indirdi. Akabinde üçüncü komuutunuzu uyguladım ve 1 saatten biraz fazla bir zamanda ubuntu-desktop uygulamalarını indirdi ve kurdu komut satırına
reboot
yazarak sistemi yeniden başlatınca grafik ekran geldi; onun için konu başlığını çözüldü olarak değiştirmek istiyorum.(server grafik ekran üzerinden yazıyorum)

Şimdi yeni sorunum ağ üzerinden diğer bilgisayarıma ubuntu kurmak onu da forum başlıklarını inceleyerek gerekli olan kısıma yazacağım.
Yardımlarınız için teşekkür ederim