Oturum ekranında şifrenizle giriş yapamıyorsanız

Başlatan Mustafa ÖZKARA, 13 Mayıs 2016 - 21:51:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mustafa ÖZKARA

Merhaba arkadaşlar,
Anlatım yapmak haddime değil lakin forumda böyle bir konu geçmediği için ve daha önce karşılaşan arkadaşlar format gibi yöntemlerle sorunlarını halletmek durumunda kaldığı için buraya not düşeyim istedim. Hatamız varsa affoluna;
Şöyle ki ben bu sorunla komutları karıştırırken, startx komutu vererek karşılaştım. Oturum açma ekranında login şifrem olmamasına rağmen Hesabıma girmek için şifre girmemi istiyor, sudo şifremi yazdığımda da kabul etmiyor, yeniden login ekranına geri dönüş yapıyordu. Bu durum anladığım kadarıyla herhangi bir aksilik durumunda kullanıcı hesabının yetkisinin kalkması ile oluşuyor. Ben de yabancı ubuntu forumlarında denk geldiğim çözümü buraya not düşmek istiyorum;
Oturum açma ekranında; Ctrl-Alt-F1 tuş kombinasyonuyla metin ekranına giriyoruz.
Sonra kullanıcı adımızı girip Enter'a basıyoruz.
Daha sonra kullanıcı şifremizi giriyoruz. (Bu durumda şifre ekranda gözükmüyor, yine de yazıp Enter'a basmalı.)
Daha sonra zaten kullanıcı hesabınız ile oturum açtığınızı göreceksiniz.
ls -l ~/.ICEauthority
Komutu ile yetki sahibi kullanıcıyı görebilirsiniz.
Daha sonra;
sudo chown mustafa:mustafa ~/.ICEauthority
komutunu verip kullanıcınızı yetkilendiriyorsunuz. (mustafa:mustafa yazan kısma kendi kullanıcı adınız.)
Daha sonra sudo reboot komutu ile yeniden başlatırsanız bu tarz sorunları çözmüş oluyorsunuz.
Tekrardan eklemek istiyorum, birkaç günlük cahil bir Ubuntu kullanıcısıyım, hatam yanlışlığım varsa düzeltmenizden büyük keyif alırım. Kolay gelsin.

Ekleme:
Alıntı Yapchown – Bir dosyanın veya dizinin, parametresinde tanımlı bulunan dosya veya dizin sahibi parametrelerini değiştirir.Öyleki dosya veya dizin sahibi parametresi /etc/passwd dosyasında, kullanıcı kimliği(user ID) veya bağlanti ismi(login name) olarak kayıtli bulunmak zorundadir.Ayni şekilde, dosya veya dizin gurubu parametresi de /etc/group dosyasında, gurup kimliği (group ID) veya gurup ismi(group name) olarak kayıtlı bulunmak zorundadır.    Bir dosyanın veya dizinin sahibini ancak kok(root) kullanıcı degiştirebilir. Bundan dolayı sıstemde eğer kullanılcıya izin verilirse bu komutu kullanabilir.
Acemi ötesi Ubuntu kullanıcısı. Cahilliğimi mazur görünüz.

plazma

Loginloop oluyor aslında bu durum, xauthority dosyası ile alakalı doğrudan şu başlığa bakabilirsiniz.
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=51879.0;topicseen

Mustafa ÖZKARA

Ekleme için teşekkürler hocam. Arama yaptım ama gözümden kaçmış. Moderatör arkadaşa bildireyim.
Acemi ötesi Ubuntu kullanıcısı. Cahilliğimi mazur görünüz.

neynefes

Durabilir. Fazladan bilgiden zarar gelmez :) Anlatım için de teşekkür ederiz.