[Çözüldü] Ext4 Depolama hakkında

Başlatan erdemakin09, 23 Nisan 2016 - 01:12:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdemakin09

Evet Arkadaşlar artık windowsu tamamen bırakıyorum. Bilgisayarda artık eskisi gibi oyun oynamıyorum ama bazen rahatlamak için cs go dota falan oynuyorum. Şimdi bunlar linuxa uygun oyunlar. Fakat geçen forumda gördüm ext4 depolamanın oyunlarda kötü olduğu yazıyordu belkide yanlış okudum ama sorayım dedim. Şimdi windowstan sildiğim alanı ntfs olarak mı bırakayım. Yoksa ext4e mi çevireyim.
Birde çok uzun süredir bir arch linux deneyimi yaşamak istiyorum. Oyun için ubuntu ile arch linuxun bir farkı var mıdır. Eğer öyle * bir şey olursa ubuntu dursun kenarda.
Her Can Bir Gün Ölümü Tadacaktır!

illedelinux

Ne derece oldugu hakkında bilgim yok, ancak duyumlarıma göre bu oyunlar Linux'da oynandıgı yönünde.
https://wiki.mageia.org/en/Linux_Oyunlar%C4%B1n%C4%B1n_Listesi

Bir de bu var, yine bilgim yok.
http://www.indiedb.com/games/gameplay-football/downloads

Kendim btrfs denedim begenmedim, yine en iyisi en azından şimdilik ext4.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Kaleihan

Kötüden ziyade ben ext4, ntfs'den daha hızlı. Sadece biraz daha fazla alan kaplıyor. Buraya göz atabilirsin. https://forum.shiftdelete.net/threads/ntfs-vs-ext4.95867/
Arch linux yazılı kurulumla kuruluyor. Bazı araçları kullanıp kurulumu kolaylaştırabiliyormuşuz ama pek bilgim yok. Ben yazılı kurulumu yapamadım :D Biraz daha deneyimli kullanıcılara hitap ediyor.

illedelinux

Kullanmadım ama Arch Linux'ta bütün ayarları kendine göre yapıyormuşsun, eğer amaç kendine göre özelleştirmekse bunu alttaki kalıp ile pekala yapabilirsin. Kendim şu anda bu kalıbı kullanıyorum, özelleştirme işlemi tamamen kendi iradene bağlı. Bu kalıbı yapan arkadaşlara da buradan teşekkür ediyorum.
https://unit193.net/xubuntu/core/
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

ata1

hiç lınux kullanmamış iseniz arch ile başlamanız yüzme bilmeyen birinin okyanusa balıklama atlaması gibi olur.
daha kullanışlı yeni kullanıcılara hitap eden sürümlerle başlamınızı öneririm. Daha kalıcı olursunuz linux da

erdemakin09

Alıntı yapılan: illedelinux - 23 Nisan 2016 - 01:45:17
Kullanmadım ama Arch Linux'ta bütün ayarları kendine göre yapıyormuşsun, eğer amaç kendine göre özelleştirmekse bunu alttaki kalıp ile pekala yapabilirsin. Kendim şu anda bu kalıbı kullanıyorum, özelleştirme işlemi tamamen kendi iradene bağlı. Bu kalıbı yapan arkadaşlara da buradan teşekkür ediyorum.
https://unit193.net/xubuntu/core/

Teşekkür ederim sorumun cevabını buldum. :)

Alıntı yapılan: ata1 - 23 Nisan 2016 - 02:46:47
hiç lınux kullanmamış iseniz arch ile başlamanız yüzme bilmeyen birinin okyanusa balıklama atlaması gibi olur.
daha kullanışlı yeni kullanıcılara hitap eden sürümlerle başlamınızı öneririm. Daha kalıcı olursunuz linux da
Sorumu yanlış sormuşum. Kusuruma bakmayın. Ben ubuntu kullanıyorum zaten. Benim sormak istediğim aslında tamamen şu arch linuxun oyun deneyimi ile ubuntu arasında bir fark olur mu? yani atıyorum arch linuxta oyun kasar ubuntu daha iyi deneyim sunar gibi manasında.
Açıkcası gece gece oyun derdine niye bu kadar düştüm onuda bilmiyorum.:D Yarın gecicem arch Linuxa hiç indirmicem bile ama yinede merakımdan soruyorum :)

ata1

temelde aynıdır fakat yapılacak işlemler farklıdır örnek oyun için sahipli sürücüler gerekebilir. kurulum yöntemleri farklıdır arch'da bıraz teferruatlar vardır.
ubuntu'da son kullanıcılar için biraz daha kolaylaştırılmaya çalışılmıştır . Örneğin ara yüzle kurma seçeneği var sanırım ubuntuda arch'da ise manuel yapmanız gerekir.
her sürümde artı ve eksiler vardır kullanıcı tercihe göre kendine uygun sürümü bulmalı. Depolama içinde ext4 kullanın bence

heartsmagic

Oyunlar için ext4 dosya sisteminin yavaş olduğunu nerede okudun?

Yedek bölümü ne şekilde tutacağın tamamen sana bağlı esasında. Fakat ortada Windows olmayacaksa elbette bizlerin önerisi bizim tarafın verimli çalışacağı bir dosya sistemini seçmen yönününde olacaktır. Fazlaca kafanı karıştırma, ext4 olarak kullan.

Kaldı ki oyunların çalışması konusu ile yedek bölümün alakası da yok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erdemakin09

Teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Nisan 2016 - 10:26:45
Oyunlar için ext4 dosya sisteminin yavaş olduğunu nerede okudun?

Yedek bölümü ne şekilde tutacağın tamamen sana bağlı esasında. Fakat ortada Windows olmayacaksa elbette bizlerin önerisi bizim tarafın verimli çalışacağı bir dosya sistemini seçmen yönününde olacaktır. Fazlaca kafanı karıştırma, ext4 olarak kullan.

Kaldı ki oyunların çalışması konusu ile yedek bölümün alakası da yok.
Hatırlamıyorum ya bir yerde öyle denk geldim aklımda kaldı. Siz sorunca aradım bulamadım başlığı. Belkide yanlış okumuşumdur:)

Çözüldü etiketi atıyorum hepinize teşekkürler :)