Linux komut satırı kitabı ubuntu için kullanılabilir mi?

Başlatan dbedel, 02 Mart 2016 - 18:13:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dbedel

Merhaba arkadaşlar Linux komut satırı adında yeni bir kitap çıkmış onu almayı planlıyorum fakat kitapta işlenilen linux paketi kali linux. Sizce ubuntu kullanmama yardımcı olur mu? Mesela terminalden yazdıklarımızın arasında çok fazla kod farkı olur mu yada olsa bile ufak internet aramalari sayesinde ubuntuda çalışan versiyonunu bulabilir miyim bu kodun? Yardımcı olursanız sevinirim. Iyi forumlar...

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: dbedelMerhaba arkadaşlar Linux komut satırı adında yeni bir kitap çıkmış onu almayı planlıyorum fakat kitapta işlenilen linux paketi kali linux. Sizce ubuntu kullanmama yardımcı olur mu? Mesela terminalden yazdıklarımızın arasında çok fazla kod farkı olur mu yada olsa bile ufak internet aramalari sayesinde ubuntuda çalışan versiyonunu bulabilir miyim bu kodun? Yardımcı olursanız sevinirim. Iyi forumlar...
Temel komutlarda sıkıntı olmaz ama Kali Lİnux ile gelen uygulamalardan bahsedecektir.. Mesela aircrack-ng gibi.. Bazı komutlarından faydalanmak Kali Linux altında bulunan uygulamayı Ubuntunuza kurmanız gerekebilir..
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..

dbedel

Kitabın tanıtım bülteninde konular şöyle

Bash ve Linux Komut Satırı
Düzenli İfadeler
(Regular Expressions)
Sed ve Awk
Vim Editör
Network Komutları
SSH Servisi
WGET ile Dosya İndirme
Zamanlanmış Görevler
LOG Dosyaları
Dosya İşlemleri
Disk İşlemleri

Ayrıca şöyle bir de yorum eklenmiş ;Bu kitap bu alandaki açığı kapatmak ve kullanıcıların ihtiyacını karşılamak adına hazırlandı. Kitapta olabildiğince sade ve net bir anlatımı tercih edildi. Daha çok Linux komut satırı, dolayısıyla Linux komutlarının kullanımını örneklendirmeye ve en işe yarar komutlar anlatılmaya çalışıldı. Linux işletim sistemini etkin kullanmak ve ayrıca siber güvenlik alanında ilerlemek isteyen kişilerin de Linux bilgisini pekiştirmek için bu eserin yardımcı olacağı inancındayız.

Bu yorumu okuyunca sanki bütün linux paketleri içinmiş gibi geldi kitap fakat şöyle bir sey var duyduğum kadarı ile linux paketlerinin icinde kodlar değişebiliyormuş, atıyorum birinde sudo ile yönetici oluyorsun başkasında baska bir komut ile böyle durumlar acaba çok zorlar mı beni diye düşündüm. Zorlanır mıyım? [emoji4]

heartsmagic

Öncelikle, Linux paketi değil Linux dağıtımı :)

Bu konular hemen her Linux dağıtımında çalışılabilir, sorun olmaz. Fakat, bu kitap nasıl bir kitap? Kim hazırlamış ve ne kadar ücret isteniyor? Kitap almayı doğru bulurum, hatta teşvik bile ederim fakat internet üzerinde bu konularda bol bol kaynak bulunabilir, Türkçe olarak dahi. Ancak, almak istiyorsan konular hemen her dağıtımda sorunsuzca çalışılabilir.

Söylediğin gibi ufak tefek farklar olacaktır sadece. Örneğin servis çalıştırma işlemleri dağıtımdan dağıtıma değişebilir, bazı kayıt dosyalarının (log dosyaları) yerleri değişebilir vs.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dbedel

Linux paketlenip dağıtılıyor diyerek kodladığım için kafamda bundan sonra hep linux paketi olcak bu dağıtımlar benim için [emoji1] [emoji1]

Forumda link vermek yasak degilse paylaşayım kitap linkini.

neynefes

Link vermek sorun değil ama kitap bu şekilde paylaşılmaya müsait mi? Parayla mı satılıyor? Lisansı nedir?

dbedel

Yok dandr dan alcam kitabı. Ücretsiz kitap değil malesef.

neynefes

Hımm. O zaman paylaşabilirsiniz. İsteyen parasını ödeyip alabildiği sürece tabiki paylaşabilirsiniz.

dbedel

Kusura bakmayın meşgul düm biraz. Kitap bu http://www.dr.com.tr/Kitap/Linux-Komut-Satiri/Kemal-Demirez/Egitim-Basvuru/Bilgisayar/urunno=0000000681263 umarım ubuntu için geçerlidir. Basitten başlamak işitiyorum. Almaya karar verdim. Satın alan varsa yorumlarını bekliyorum.

cokomoko

O kitabın pdf'si var nette, ama almak isteyen yine de alır okur. Bilmeyenler için yazayım dedim. Genel komutlar için iyi bir rehber.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...

ahmet_matematikci

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

plazma

2013 pdf olarak var yazarın kendisi yandiskinden paylaşıyor, destek olmak amaçlda alınabilir. Çoğu kullanıcı neden Türkçe kaynak yok diye yakınıyor ama destek olanda yok hiç kaynak oluşturanlara. Birde şu kitap var dr de incelemiştim güzel bir kitap http://www.idefix.com/kitap/linux-mithat-uysal/tanim.asp?sid=BJ9ZE5L384NPRG5GDX2H

dbedel

Hocam bu kitapta baya guzel görünüyor. Bu arada diğer kitabın yandiks adresi var mı side? Olmazsa bunu alayım diğerini de pc den çalışırım