Yeniden kurulum ?

Başlatan Lelouch, 31 Mart 2016 - 17:56:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lelouch

Şuan kullandığım 14.04.03 heralde çok kurcalamam sonucu baya sıkıntılı. Zamanında şu rehberi kullanarak windows 7'nin yanına kurmuştum. Şimdi ubuntunun bulunduğu bölümü formatlayıp tekrardan 14.04.03 kurmak istiyorum ? İzlemem gereken herhangi özel bir adım ya da dikkat edilecek bir şey var mı ?

grayloop

Yeniden kurulum yapacaksanız ama aceleniz yoksa 16.04 sürümünü bekleyin, 3 hafta kadar kaldı.

Aceleniz varsa tekrar kurulum yaparken:
1. Ubuntu kurarken "Başka bir şey" seçeneği ile yapın,
2. Ubuntu disk bölümünü bu aşamada silin
3. Silinmiş alanda Ubuntu kök dizin için 20-30 GB yer ayırın (Çok uygulama kurmaya niyetiniz varsa daha fazla seçebilirsiniz), bağlama seklini ise "/" şeklinde işaretleyin
4. Kalan alanda 2 GB bir Takas alanı ayırın, bölüm olarak takas alanını seçin
5. Kalan kısmı HOME olarak bağlayın ki ayarlarınız vesaire bu kısımda saklansın, daha sonra bir nedenle sürüm değiştirmek istediğinizde belgeleriniz ve ayarlarınız o kısımda korunmuş olsun.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Lelouch

Alıntı yapılan: grayloop - 31 Mart 2016 - 18:58:42
Yeniden kurulum yapacaksanız ama aceleniz yoksa 16.04 sürümünü bekleyin, 3 hafta kadar kaldı.

Aceleniz varsa tekrar kurulum yaparken:
1. Ubuntu kurarken "Başka bir şey" seçeneği ile yapın,
2. Ubuntu disk bölümünü bu aşamada silin
3. Silinmiş alanda Ubuntu kök dizin için 20-30 GB yer ayırın (Çok uygulama kurmaya niyetiniz varsa daha fazla seçebilirsiniz), bağlama seklini ise "/" şeklinde işaretleyin
4. Kalan alanda 2 GB bir Takas alanı ayırın, bölüm olarak takas alanını seçin
5. Kalan kısmı HOME olarak bağlayın ki ayarlarınız vesaire bu kısımda saklansın, daha sonra bir nedenle sürüm değiştirmek istediğinizde belgeleriniz ve ayarlarınız o kısımda korunmuş olsun.

Acelem yok bekleyeyim o zaman teşekkür ederim. Swap bölümü falan yine oluşturmuştum ilk defa kurarken onu da tekrar silecek miyim yoksa ubuntu bölümü silindiğinde o da otomatik olarak silinecek mi ? Ayrıca home deyince aklıma getirdiniz, bu sürümdeki dosyaları kurtarmanın yolu var mı silince ,yedek vs. Ayrıca diyelim yedeği aldık kişisel dosyaların onları geri yükleyince sıkıntı çıkar mı, gerçi sanmıyorum sistemi etkileyen şeyler değiller çünkü ,yine de sorayım dedim.

grayloop

Kurulum sırasında daha önce oluşturduğunuz takas alanını yine takas alanı olarak işaretlemelisiniz. Home kısmı zaten ayrı bir disk bölümü şeklindeyse içeriği (o bölümü biçimlendirmediğiniz sürece) olduğu gibi kalır, aynı kullanıcı adı ve şifre seçtiğinizde de otomatik olarak eski Home bölümü açılır. Ancak Home kısmını daha önceki kurulumda ayrı bir disk bölümü şeklinde ayırmadıysanız oradaki dosya ve ayarlar Ubuntu bölümünü biçimlendirirken silinecektir. Yeni kurulumlarda bu şekildeki sorunlarla uğraşmamak için en makul çözüm, kurulum sırasında HOME kısmını diskte ayrı bir bölüm şeklinde ayırmaktır. Bu sayede Firefox, Chromium ayarlarından/eklentilerinden tutun yarım kalmış torrent dosyalarınız kadar hepsini kaldığı yerden kullanabilirsiniz.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz