[Çözüldü] Klasör rengi değiştirme

Başlatan fafnir35, 27 Eylül 2015 - 03:28:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fafnir35

Merhabalar. "Change folder color" adlı uygulama ile klasörlerimin rengini elle tek tek değiştirebiliyorum.14.04 LTS,unity ile radiance temasını kullanıyorum ve istediğim şey; tüm bilgisayardaki klasörlerin rengini tek bir yerden ayarlayabilmek, hakim renk olan turuncuyu değiştirmek istiyorum aslında. Noobslab ve gnome-look adlı sitelerden gtk 3.x olan tema ve ikon seti indirdim.Forumdan araştırıp .themes klasörüne attım; ancak tema indirdiğim sitelerin tanıtım resimlerinde gösterilenler ile bendekiler farklı oluyor.Youtubedan videolar da seyrettim ama nedense denk düşmüyor. Özet olarak radiance temasını değiştirmeden sadece renk(mavi) değişimi nasıl yaparım? Şimdiden teşekkürler, iyi bayramlar.

fafnir35

İkon seti ve tema seti birbiriyle uyumlu olmalıymış, deneme yanılma ile buldum bir şeyler sonunda. Ayrıca gtk sürümü de önemliymiş indirilen ikon ve temaların çalışması için. GTK versiyonunu öğrenmek için şu kod giriliyormuş :
dpkg -s libgtk-3-0 | grep '^Version'
3.10.8-0ubuntu1.6  çıktı benim sürümüm.
Paketleri indirirken bu açıklamaya göre arattım ve indirdim.Benim gibi arayıp da çözemeyenlere faydası olur belki diye açıklama gereği duydum.Kendim sordum, kendim çözdüm gibi oldu biraz, konu kalabalığı olduysa affola.

Reverser

XFCE ROCKS !