[Çözüldü] Özsınamalarda ters giden bir şeyler var

Başlatan Afken, 07 Mart 2016 - 10:36:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Afken

Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki ekran görüntüsünde (ek olarak yükledim) görebileceğiniz üzere Okuma Hata Oranı değerim 89 olarak görünüyor. Bunun sıfır olması gerekiyormuş, üzerinde bekleyince çıkan açıklamada öyle diyor. Sizde durumlar nasıl? Sizdeki oranı yazıp aynı zamanda bilenler bu konuda bilgi verirse sevinirim.

Sizdeki değeri görmek için: "Diskler" yazılımını açın (seçkeden aratınız), harddiskinizi seçtikten sonra en sağda seçenekler gibi bir ikon var. Ona tıklayıp "Smart Veri & Özsınamalar" kısmına tıklayın.

Hardidski alalı fazla olmadı, 1 TB yeni bir harddisk ve öyle hor da kullanmam sistemi..

[eklenti yönetici tarafından silindi]
"biz istedikten sonra bize barış mı yok"

heartsmagic

Yanlış bakınmadıysam o değerin fazlaca bir anlamı yok, hemen her diskte görülebilecek şeyler. Kiminde 50, kiminde 1, kiminde 500 olabiliyor o değe. Esas bakılması gereken kısım listedeki "Yeniden Ayrılan Sektör Sayısı", "Mevcut Bekleyen Sektör Sayısı" ve "Düzeltilemeyen Sektör Sayısı" bölümleriymiş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Afken

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Mart 2016 - 23:47:39
Yanlış bakınmadıysam o değerin fazlaca bir anlamı yok, hemen her diskte görülebilecek şeyler. Kiminde 50, kiminde 1, kiminde 500 olabiliyor o değe. Esas bakılması gereken kısım listedeki "Yeniden Ayrılan Sektör Sayısı", "Mevcut Bekleyen Sektör Sayısı" ve "Düzeltilemeyen Sektör Sayısı" bölümleriymiş.

Peki bu bakmamız gereken değerlerin sıfır olması, olumlu bir ifade midir? En azından "düzeltilemeyen sektör sayısı"nın düşük olması gerektiği kesin ama diğerlerini merak ettim harddisk terminolojisine uzak olduğum için. (Cevap gecikti çünkü konuları açtığımı unutmuşum :)

Düzeltme: Harddiski alalı 3 ay oldu demişim ama daha fazla süre olmuş. Tam olarak kaç ay olduğunu hatırlamıyorum şu an. 7 ay olabilir. Zaman çabuk geçiyor.

heartsmagic

O terminolojiye hakim olmak için şurayı okumak lazım güzelce :)
https://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.
Kısacası doğrudan ben de bir şey söylememem fakat diskinde bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Afken

Evet baktım linke, teşekkürler :)

Tahmin ettiğim gibi sıfır olması hayra yorulacak bir şey. Kararsız sektör konusunda da bilgi sağlıyorlar ve okuma sırasında yaşanılan sorunlara göre sektörün o anki durumuna bağlı olmak üzere bu sayaçlardan ilgili olan artıyor.

heartsmagic

Evet, oralarda bir şeylerin görünmesi sorun oluyor muhtemelen. Hani ilk yorumumda da esasında onu söylemek istedim, bu konuyu yorumlayan ehil insanlar bakılması gereken kısım oralar derken, oralarda bir değer görülüyorsa sorun yapmak lazım demek istemişlerdir.

Afken

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Mart 2016 - 15:14:54
Evet, oralarda bir şeylerin görünmesi sorun oluyor muhtemelen. Hani ilk yorumumda da esasında onu söylemek istedim, bu konuyu yorumlayan ehil insanlar bakılması gereken kısım oralar derken, oralarda bir değer görülüyorsa sorun yapmak lazım demek istemişlerdir.

Evet şimdi anladım demek istediğinizi. Konuyu çözüldü olarak etiketliyorum ben.