Yazılım Merkezi Kategorilerinde Uygulama Yok

Başlatan uçbirim2002, 02 Mart 2016 - 22:36:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uçbirim2002

Yazılım Merkezinde bazı kategorilerde hiç uygulama görünmüyor. Eğer arama yaparsam bulabiliyorum.

Bu sorunun sebebi nedir, ve nasıl çözebilirim?
Hello!

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

uçbirim2002

Maalesef verdiğiniz linklerdeki çözüm önerileri çalışmadı:

LC_ALL=C software-center

yazdığımda yazılım merkezi açılıyor ama yine uygulama yok.
Hello!

heartsmagic

Özellikle ikinci bağlantıya bak demem bu nedenleydi, baktın mı? :)
Çözüm yok çünkü. Ya da benim bildiğim, bulduğum bir çözüm yok.

uçbirim2002

Peki şöyle bir yöntem deniyebilirmiyiz:

Docky uygulamasını yüklediğim zaman /etc/default/locale dosyası düzenlenmez ise, Docky'ye sabitlenen uygulamalar İngilizce temeli ile başlıyor. Bu işlemi dosyayı editlemeden yapabilirmiyiz? Yani bir uygulamayı farklı bir dil altında başlatmak. Nitekim Yazılım Merkezini Docky ile açtığım zaman (dosyayı editlemeden önce) kategorilerde uygulama görünüyor.
Hello!

heartsmagic

LANGUAGE=en falanca_uygulama

ilgili uygulamayı İngilizce başlatır örneğin. Docky üzerinden Yazılım Merkezi açıldığında bölümlerde uygulamalar görünüyor mu? Yanlış anlamıyorum değil mi?

uçbirim2002

Yeni kurulum yaptığım için paket depolarını güncellemem gerek. Güncelledikten sonra tekrar deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mart 2016 - 12:28:55

Üzgünüm denedim ancak çalışmadı. Evet sanırım türkçe dil paketi ile ilgili bir sorun bu. Neyse birisi çözüm bulana kadar Synaptic kullanırız bizde :)
Hello!

heartsmagic

Synaptic bir seçenek olabilir, zaten yeni sürümlerde Yazılım Merkezi olmayacak, Gnome'a ait uygulamaya geçiliyor.

ahmet_matematikci

16.04 de tekrar  görmeye mi  dönüyor heartsmagic
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

mendirec

Hayır @ahmet_matematikci. Yerini Yazılımlar (gnome-software) adlı programa bırakıyor.

ahmet_matematikci

♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

betseg

Öncekini Canonical kendi yapıyordu, bunu GNOME ekibi yapıyor.

ahmet_matematikci

@betseg onu anladım da ikisi de depo dan program arıyor. Gnomeninkinde olup da Canonical da olmayan ne olabilir ki?

betseg

@ahmet_matematikci, cidden bilmiyorum ama bir sorundan ötürü Türkçede sıkıntı çıkarıyor Canonical'ınki.

heartsmagic

Alıntı yapılan: ahmet_matematikci@betseg onu anladım da ikisi de depo dan program arıyor. Gnomeninkinde olup da Canonical da olmayan ne olabilir ki?
Farklı yazılımlar ama ikisi :) Hani neden iki farklı yazılım var demek gibi bu. Canonical, Yazılım Merkezi'nden istediği verimi alamamış olacak ki Gnome tarafının uygulamasını kullanmayı planlıyor. Gerçi, Yazılım Merkezi ilk çıktığında bu türde bir uygulama, yazılım marketi yoktu. Canonical o açığı kapatmak istemiş olabilir. Haliyle, şimdi Gnome tarafı böyle bir şey yapınca hem yükten kurtulmak amacıyla, hem de zaten çok verimli ve sağlıklı çalışmayan kendi uygulamalarını sonlandırmak için böyle bir karar almış olabilirler.