AMD Ekran Kartı Kurulumu Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

Başlatan Source, 05 Mart 2016 - 23:18:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Source

Merhaba arkadaşlar uzun süredir cs go da fps sorunu yaşıyordum bu çare ekrantımı değiştirdim msi r7 370 aldım linux üzerinde hiç amd tecrübem olmadı nasıl driver kurulur bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Linux Dağıtımım : Manjaro

eronis

Zaten manjaro'da kurulu geliyor :D Manjaro kurulumunda non-free'yi seçmediysen manjaro settings manager'a gir. Hardware Detarction'a gir. Auto install properietary driver seçeneğine tıkla. Bitince sistemini yeniden başlat. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, bu yönüyle oyun oynamak yada grafik performansı isteyen işler yapmak isteyen linux'a ilk kez adım atanlar için manjaro bu konuda diğer bütün dağıtımlardan bir adım önde :)

The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Source

anladım hocam bir sorum daha olacak steam kurulumunda

Alıntı YapSTEAM_RUNTIME is enabled automatically
Installing breakpad exception handler for appid(steam)/version(0)
libGL error: unable to load driver: radeonsi_dri.so
libGL error: driver pointer missing
libGL error: failed to load driver: radeonsi
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast

bu şekilde bir hata ile karşılaşıyorum çözümünü biliyor musun?

eronis

ekran kartı driver'larını kurmak :D
(radeonsi_dri.so)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Source

rm ~/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steam-runtime/i386/usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6

bu komut ile sorun çözüldü driverların kurulu geldiğini söylemiştin şuan ekran kartının çalışıp çalışmadığını nasıl öğrenebilirim ?

Steam güncellemelerini yaptı tekrar aynı hatayı verdi :) donanım tarama bölümünden açık kaynak sürücülerini otomatik yükle dedim sonuç değişmedi kurulum hakkında bilgi verebilir misin?

eronis

rm ~/.local/share/Steam/ubuntu12_32/steam-runtime/i386/usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6

bu komut açık kaynak sürücüler içindi. Açık kaynak sürücüler opengl 4 desteklemez. Bu metodun kusuru buradadır. Sistemini yeniden başlattın mı ? Normalde sahipli sürücüler kurulduktan sonra yeniden başlatman steam için yetecekti. Üstelik o şekilde açman belki opengl 4 desteğini engelleyebilir. Çünkü o cataclyst kurulunca sorun çıkarmıyor.

Source

sudo mhwd -a pci nonfree 0300

Yukarıdaki komut ile ekran kartı driverını kurdum sistemi yeniden başlattım steam açıldı giriş yaptıktan sonra bir anket pencerisini açtı ordada ekran kartı modelim yazıyordu şuanda demekki sistem tanıdı bakalım oyun kurduktan sonra testlerini alacağım.

heartsmagic

ATI değil mi kart?
fglrxinfo 
düzgün çıktı veriyorsa kurulmuştur. 

Bir de, Manjaro konularını taşıyacağımız bölümde açarsan seviniriz :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.