[Çözüldü] Bütün cihazlarımı modem üzerinden birbiriyle dosya transferi yaptırmak istiyorum

Başlatan eronis, 29 Şubat 2016 - 19:15:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Olur neden olmasın. Eğer çok yoğun kullanılmayacaksa büyük çözümlere de gerek olmaz bence. Kendim zaten söylediğin şekilde bir sistem kullanıyorum. Raspberry modeme bağlı ethernet üzerinden, HDMI üzerinden de TV'ye bağlı. Bir tane sabit disk duruyor sürekli üzerinde, ara ara ikincisini de takıyorum. Çoğunlukla TV üzerinden izliyorum izleyeceğim şeyi ama ihtiyaç olduğunda diske bağlanarak SFTP üzerinden rahatlıkla izlediğim oluyor. Hani ev ağı içinde fazlaca sıkıntı yapmamalı bence. Kaldı ki daha önce de söylediğim üzere bu model Raspberry Pi 2 model B. Yeni model çok daha verimli eski modellerden. 

Fakat Kodi üzerinden veya Plex gibi bir yöntemle video yayını yapmadım, o konuda doğrudan tecrübeli değilim. Hani sürekli Raspberry Pi diyoruz, şart değil tabi söylediğimiz üzere. Elindeki bir başka makine de bu ihtiyacı görür, fakat enerji sarfiyatı falan gibi konular için kendisi gayet güzel bir çözüm. Gürültüsü de yok, işini de iyi yapıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

@heartsmagic yani bütün bunları sadece 1 raspberry pi yapabilir mi ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

heartsmagic

Yapıyorum işte kendim, onu anlattım :) Video yayınını denemedim ama teorik olarak onu da yapabiliyor olması lazım. Ayrıca, @plazma'nın bu konuda farklı bir yerde bahsini ettiği Banana Pi makinesi var. Onda SATA mevcut ve donanım olarak biraz farklı. Karşılaştırmaları da şurada:

http://www.htpcguides.com/raspberry-pi-vs-pi-2-vs-banana-pi-pro-benchmarks/

Görülebileceği üzere Banan Pi daha başarılı. Fakat ev içinde çok fazla yoğun kullanım olmadan Raspberry Pi da sana yetecektir diye düşünüyorum. Yine de iyice düşünüp karar ver lütfen, zira kullanacak olan sensin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

Sorun bu durumda benim için kısmen çözüldü, kalanı biraz kişisel araştırma yapmama bağlı. Teşekkür ederim verdiğiniz fikirler için :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds