[Çözüldü] Sunucular Arası Senkronizasyon Uygulaması

Başlatan barış, 02 Mart 2016 - 13:59:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barış

Arkadaşlar merhaba.
Bir çok yerde araştırdım fakat aşağıda sıraladığım kriterlerde bir uygulama bulamadım, en son çare belki sizin bildiğiniz bir yazılım vardır diye buraya konu açayım dedim.

Şöyle farz edelim ki; A, B, C, D diye 4 adet sunucumuz olsun. Bu sunucularımızdan A sunucusu senkronizasyonun gerçekleştirileceği sunucu olacak. Atıyorum /temp1/backup dizini olsun bütün sunucularda.
B, C ve D sunucuları, A sunucusuna gelecek ve dosyalarını buradan çekecek. Ya da A sunucusu bunlara dağıtacak. Önemli olan dosyanın eşitlenmesi.

Ayrıca A sunucusunda yapılan her değişiklik, otomatik olarak algılanıp senkronizasyon başlatılması gerekiyor. Atıyorum /temp1/backup dizini altında "test.xml" isimli bir dosyam var. Ben bu XML dosyasının içine yeni bir kayıt eklediğim zaman, yazılımın bunu fark edip bütün sunuculardaki dizinleri de bu şekilde eşlemesi gerekiyor. Otomatik olarak.

Var mıdır bunu yapan bildiğiniz bir yazılım?

Çözüm Düzenlemesi
Sorun, syncthing adlı uygulama ile çözüldü. Tam olarak istediğimi karşıladı.
http://syncthing.net

natgho

Hayır ben Windows Düşmanı Değilim,Bu Yüzden Linux Kullanmıyorum, Ben Sadece Benim Donanımımda At Koşturacaksa Bir Yazılım, her Adımını Bilme Sorumluluğunu Hisseden Bir Teknologtan Fazlası olmadığım İçin Linux Kullanıcısıyım.

barış

Alıntı yapılan: natghohttp://www.linuxquestions.org/questions/linux-server-73/synchronizing-folders-561457/
şuraya bir bak bakalım.
Teşekkürler.
Bakmadım değil fakat Unison ve rsync, lsync falan işimi görmüyor maalesef. Yani dediğim yapıda çalışmıyorlar. Biri hepsini eşlese, otomatik yapmıyor. Öbürü otomatik yapsa hedefteki sunuculardaki dosyaları da birbirleriyle eşliyor sorun çıkıyor.
Yıldız Topolojisi kullanacak bir senkronizasyon sistemi kısacası :)

arpia

Amaç diğer sunuculara yedeklemek mi yoksa A sunucusunda belirttiğiniz klasörde yapılan değişikliklerin diğer sunucular tarafından erişilebilir olması mı?

barış

Alıntı yapılan: arpiaAmaç diğer sunuculara yedeklemek mi yoksa A sunucusunda belirttiğiniz klasörde yapılan değişikliklerin diğer sunucular tarafından erişilebilir olması mı?
A sunucusundaki paylaşım dizininde değişiklik yapıldığı zaman bunu otomatik olarak algılayıp aynı dosyaları diğer sunuculara da kopyalaması. Eğer diğer sunucularda aynı isimde dosyalar varsa, üzerine yazması.

arpia

Direk paylaşımı fstab'a girseniz? Bu şekilde A sunucusunda değişiklik yapıldığında aynı yol diğer sunucularda disk gibi bağlanmış olacak.

Windows altında paylaşım açıp diğer sunucu/istemcilerden map etmek gibi.

barış

Alıntı yapılan: arpiaDirek paylaşımı fstab'a girseniz? Bu şekilde A sunucusunda değişiklik yapıldığında aynı yol diğer sunucularda disk gibi bağlanmış olacak.

Windows altında paylaşım açıp diğer sunucu/istemcilerden map etmek gibi.
Evet uygulanabilir bir yöntem. Ancak fstab olarak paylaşıma girdiğimiz zaman dosyalar üzerinde oynama olduğu zaman istikrar bozulacak. Yani B sunucusu değişiklik yaptığında C ve D'ye de gidecek. Sadece A'daki değişikliklerin hepsine gitmesi gerekiyor.

arpia

Bu arada istediğiniz tarzda bir program bilmediğim için başka yöntemler çözer mi diye zorluyorum, yanlış anlamayın.

Konumuza dönersek, diğer sunucularda değişiklik yapılmayacaksa onlara yazma hakkı vermeden paylaştırırsınız, böylece diğerleri dosyalarda değişiklik yapamaz. Sadece A üzerinde yapılan değişikliği okurlar/çalıştırırlar.

barış

Alıntı yapılan: arpiaBu arada istediğiniz tarzda bir program bilmediğim için başka yöntemler çözer mi diye zorluyorum, yanlış anlamayın.

Konumuza dönersek, diğer sunucularda değişiklik yapılmayacaksa onlara yazma hakkı vermeden paylaştırırsınız, böylece diğerleri dosyalarda değişiklik yapamaz. Sadece A üzerinde yapılan değişikliği okurlar/çalıştırırlar.
Son söylediğiniz mantıklı geldi aslında. Fakat bu işlemi yapacak olan syncthing diye bir şey buldum sanırım bununla devam edeceğim. Sorun çözülürse bu başlığa bir eklemede bulunacağım :)

plazma

Yada betik yazarsınız cronjob ile periyodik çalıştırırsınız değişiklik varsa istediğiniz işlemi yapar.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

barış

@heartsmagic uyguladım bu yöntemi. Tam istediğimi karşılamadı ve konfigürasyonu problem yarattı. Başka alanlarda da kullanılacağı için, başka platformlardan tetiklemeler vb. olacak.
Sorunu syncthing adlı uygulama ile çözdüm.

neynefes

Geri bildirim ve etiket için teşekkür ederiz. Başlığı kapatıyorum.