Window manager error: Unable to open X display

Başlatan mevsimsizay, 23 Şubat 2016 - 03:21:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mevsimsizay

Temiz bir Ubuntu Server 14.04 kurulumu yaptım. Kurulum esnasında wireless tanımadığından dolayı kablolu olarak bağlandım.

Daha sonra
sudo apt-get install --no-install-recommends gnome-shell
İle kurulum yaptım.

Gnome-shell ile başlatmayı deneyince başlıkta ki hatayı alıyorum.

Xorg ve/veya gsm filan kurmam gerek galiba
En az paket kurarak (en minimal) nasıl halledebilirim.

Gerekirse her seferinde konsol ekranından giriş yapıp startx veya gnome-shell komudu ile arayuze geçebilirim. Hatta bu yöntem işime bile geliyor

sudo apt-get install --no-install-recommends gdm xorg

Yaptım yeniden başlatınca giriş yaptım fakat fazlasıyla paket yukledim gibi

heartsmagic

Gnome Shell kullanacaksan X kurulmalıydı haliyle, gerçi --no-install-recommends'e rağmen X'i getirmeliydi diye tahmin ediyorum. Sunucuda illa ki arayüz kullanacaksan, ki bence gerek yok, Gnome Shell yerine Gnome Klasik veya benzer bir hafif masaüstü tercih etmek daha makul.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mevsimsizay

Sunucu sürümü fakat kişisel kullanım için kullanıyorum.

Üçünü de kurmadan olmadı. Fakat mesela xorg içerisinde Amd ekran kartı driverı xterm gibi kullanmadığım şeyleri de kurdu. Gözüme çarpan bir kaç tane yi sildim de. Gerisinide temizlemek istiyorum

heartsmagic

Hani Gnome Shell'in X'i getirmemesi garip geliyor bana, illa ki getirmeliydi diye düşünmekteyim. GDM şart değildir aslında diye düşünmekteyim, startx ile tetikleniyor olmaı, gerçi senelerdir kullanmadığım için böyle bir sistem işler değişmiş de olabilir :)

Fazlaca o paketlere takılma, sisteminden kaynak sömürmezler üç beş MB haricinde. Senin arka planda sürekli çalışan gereksiz şeyleri temizlemen daha makul. Ki diğer başlıkta söyledim, Gnome Shell yerine daha hafif ortamlar tercih edilebilir. Başlıklar azıcık aynı şeylerden bahsediyor oldu böylece :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.