GNU GRUB komut ekranı

Başlatan makarna, 16 Şubat 2016 - 02:00:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

makarna

Merhaba. Ben bilgisayar konusunda çok meraklı ama çok da acemiyim bu yüzden başıma anlamadığım işler açıyorum.. Bende win 10 yanına ubuntu 14.04 yüklüydü wifiye sürekli bağlanıp düştüğü için interneti kablosuz kullanmam nerdeyse imkansızdı. Bende güncelleme yaptım. Son sürüm 16.04 e güncelleme yaptı ama uzun yükleme süresinden sonra hata verdi ( hatırladıgım kadarıyla kernel hatası diyordu). Bundan sonra ubuntuya giremedim ama windowsu sıkıntısız kullanabiliyorum. Ubuntuyu kaldırıp tekrar yüklemek istedim. Uzun süre araştırdım ama tam anlamıyla bir çözüm bulamadım. Microsoftun yardım sayfasından bakarak USB ye yedekleme dosyası oluşturdum. Sonra ubuntunun yüklü olduğu diski sildim. USB den onarım yaparak MBR ı kurtarmayı planlıyordum ama bilgisayarı kapatıp açtığımda GNU GRUB ekranı (normalde çıkan mor ekran değil) komut ekranı çıktı. Verebileceğim komutları gösteriyor ama hangisi ne işe yarıyor bilmiyorum. Bende exit komutu verdim ve windows açıldı. Bilgisayarı kapatıp açtığımda hep bu ekran geliyor. Bu ekrandan kurtulup windowsu normal şekilde başlatabilmek istiyorum ama ne USB ye nede biosa ulaşamıyorum. USBye ulaşamayıncada kurtarma yapamıyorum tabi. Windowsta ayarlardan kurmarma yap dediğimde bilgisayar baştan başlıyor, bi şekilde kurtarma seçenekleri geliyor MBR yi tamir etmek için verdiğim komutları uyguluyor gibi görünüyor ama yine bu GNU GRUB ekranına gidiyor.

Ubuntuyu şu an silmiş bulunuyorum ama tekrar yüklemek istiyorum. Acaba ubuntu yada mint kursam yine eskisi gibi seçeneklerin sunulduğu Grub ekranı gelir mi merak ediyorum. Ve ileriki zamanlarda da işeme yarayacağı için bu konuyu nasıl çözerim öğrenmek istiyorum. Çok uzun yazdım özür dilerim ama herşeyi net bir şekilde anlatmak istedim umarım yardımcı olabilrsiniz.

heartsmagic

Merhaba.

Bir Linux dağıtımı kurulmayacaksa ve makinede UEFI yoksa Windows için "Fixmbr" uygulanacak. Google ile ilgili çözümlere ulaşman mümkün Windows için.
Yeniden bir Linux dağıtımı kurulacaksa söylediğin gibi tekrar Grub kurulacağı için aynı seçenek menüsüne ulaşabileceksin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.