Yeniyim

Başlatan Linuxturkey, 17 Şubat 2016 - 17:38:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linuxturkey

Merbaha ben 17 yaşında linuxa meraklı biriyim. 2 haftadır sanal olarak kullanıyorum ve cok begendim ve hosuma gitti. Bazen terminal kullanırken sıkıntı yaşıyorum ama herşey zamanla. Yeniler neler yapmalı kendilerini geliştirebilmek için yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.  :)

illedelinux

Hoş geldin @ Linuxturkey
Deneme, yanılma, bozma, yeniden kurma ve sanaldan ziyade gerçek kurulumda yaparak kendini geliştirirsin.
Şimdiden terminal ile meşgul olduguna göre sen iyi bir linuxçu olacaksın, kolay gelsin.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Linuxturkey

Temel şeyleri yapbiliyorum ama pratikte sıkıntım var teori olarak nasıl yapacagımı biliyorum.

seron

Merhaba
Linux hakkında herşey gibisinden araştırmalar vb yaptınız mı? Hani dağıtımlar nelerdir, tarihi-marihi... İşe temelinden başlarsanız enfes olur.

Bu arada sitemiz anasayfasında yeni başlayanlar bölümü ile ubuntu wiki'sinde oldukça faydalı bilgiler mevcut. Eğer onları da karıştırırsanız sizin için oldukça makbule geçer.

Şimdilik bu kadar yazıyorum.

Kolay gelsin...

Linuxturkey

Alıntı yapılan: seron - 17 Şubat 2016 - 19:14:57
Merhaba
Linux hakkında * her şey gibisinden araştırmalar vb yaptınız mı? Hani dağıtımlar nelerdir, tarihi-marihi... İşe temelinden başlarsanız enfes olur.

Bu arada sitemiz anasayfasında yeni başlayanlar bölümü ile ubuntu wiki'sinde oldukça faydalı bilgiler mevcut. Eğer onları da karıştırırsanız sizin için oldukça makbule geçer.

Şimdilik bu kadar yazıyorum.

Kolay gelsin...

Onları ben okudum zaten ama kardeşimde kullanıyor bilgisayarı ondan direk linux kuramıyorum iki işletim sistemi çalıştırabilirmiyiz acaba yardımcı olabilirseniz cok iyi olur.

seron

Tabi ki yardım ederiz :)
Önce şu konuya ve konuda verilen wiki adreslerine iyice bakıp anlayın. Gerekirse tekrar tekrar okuyun acele etmeyin:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=39755.0

Yapamazsanız başlık açın, yardımcı olmaya çalışırız... ;)

cagriemer