[Çözüldü] hard diskte farklı dosya sistemleri

Başlatan şenol, 08 Şubat 2016 - 20:19:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

şenol

Selam arkadaşlar, bende 1 tb hard disk var ve ben 500 gb tını yedek olarak ayırdım windows'da ve şu an ntfs olarak duruyor yedeklerim ve kullanabiliyorum dosyaları. Yarısı ise ext4 yani ubuntunun bütün sistem dosyaları burada ve başka bir işletim sistemi yok sadece ubuntu var. Şimdi soruma gelecek olursak; bu ntfs olarak ayırdığım yedek dosyaları ilerde veya şimdi bana sorun yaratır mı sistem stabilitesi açısından veya bu ntfs dosyalarını ext4 olarak mı değiştirmem lazım?

Düzenleme:
Okuyanın kolay anlaması açısından, yazım kuralları ve anlaşılır cümle yapısı tercih ederseniz daha çabuk yardım edebiliriz. :)
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

grayloop

@şenol,

Çift işletim sistemi kullananların sıkça yaptığı bir şeydir bu. İki sistemin de kullanması gereken birtakım dosyalar varsa gereklidir de. Herhangi bir sıkıntı çıkarmaz.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

şenol

o zaman o ntfs diye kalsın orda ext4 yapmama gerek yok orada oyunlar var sadece onları wine le açıyorum . teşekkür ederim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Şubat 2016 - 20:35:20

kusura bakmayın bir daha ki sefere daha düzgün cümleler kurmaya özen gösterecem özür dilerim
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd

heartsmagic

Çözülen başlıklarımız için şöyle bir uygulamamız var: cozuldukonusu
Şimdiden teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.