[Çözüldü] Lenovo g50 bios ayarları??

Başlatan tharkun, 08 Şubat 2016 - 12:57:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tharkun

bilgisayarı CD den ya da USB den başlatmak istiyorum ama bilgisayarin bios ayarlarından bir şey anlamadım. normal eski bilgisayarlardaki bios ayarlarını biliyorum ama bu değişik geldi..

seron

@tharkun,
Bilgisayarınız yeni bir bilgisayar, yani modern bilgisayarlardan. Yeni bilgisayarların BIOS'ları eski bilgisayarlardaki gibi olmayınca doğal olarak zorluk çekmişsiniz.

şu ifadeyi arayın: "Advanced setup settings" veya "advanced boot settings" ikisinden biri. Orada sabitdiskinizin, optik sürücünüzün, flaş belleğinizin marka modelini göreceksiniz. Hangisinden başlasın istiyorsanız, onu listenin başına alın. Tabi arayüz her bilgisayarda değiştiğinden size ancak bu kadar yardım edebiliriz. Şayet bulamazsanız, telefonla biosunuzun fotosunu çekip atın, bir de öyle bakalım...

İçinde "boot" sözcüğü geçen ayarları yoklayın, mutlaka bulursunuz...

seron

Eee? Eski arayüz?.. Neyse
-Orada ilk resimde yukarıda sağda boot terimini görüyorsunuz. Klavyeden yön tuşları ile oraya gelip enter,
-İkinci resimde Legacy'nin altında UEFI First yazısına gelip onu devre dışı bırakın. Muhtemelen orada ilk nereden başlatacağınızı gösteren seçenekler var.
-USB boot kısmına ellemeyin.
-F10 dedik çıktık.
-Windows'u açarak uyku modu, hızlı başlatma gibi ayarları iptal edin, devredışı bırakın(sanırım win yanına ubuntu kuracaksınız ona göre anlatıyorum. değilse GRUB kurulumunda sıkıntı yaşarsınız)
-Bitince DVD ile mi başlatacaksınız, yoksa USB ile mi (Biostan ona göre seçtiğiniz varsaydık) onu takıp sistemi yeniden başlatın.

tharkun

yalnız bilgisayarda çökük windows 10 var açılışta takılıp yeniden başlatıyor. onu yeniden kurup sonra yanına kuracağım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Şubat 2016 - 16:15:17

teşekkür ederim nihayet kuruluma başlayabildim

seron

Alıntı yapılan: tharkun - 08 Şubat 2016 - 13:47:11
yalnız bilgisayarda çökük windows 10 var açılışta takılıp yeniden başlatıyor. onu yeniden kurup sonra yanına kuracağım.
Gerçi çözmüşsünüz ama, o zaman sadece BOIS'dan dediğim gibi çözülür, windowsa girilmez.

Alıntı yapılan: tharkun - 08 Şubat 2016 - 13:47:11
teşekkür ederim nihayet kuruluma başlayabildim
Nasıl çözdünüz? Dediğim yerden mi?

Konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz.