[Çözüldü] Cataclyst kurulumunda kernel headers istiyor

Başlatan eronis, 01 Mart 2016 - 16:38:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

NOTE: If your system has logged the missing packages required for installation, install them in the order as per the log file to resolve package-dependency issues.
fglrx installation requires that the system has kernel headers.  /lib/modules/4.2.0-30-generic/build/include/linux/version.h cannot be found on this system.
Install kernel headers using the command apt-get install linux-headers-4.2.0-30-generic.

Buradaki apt-get install komutunu çoktan uyguladım, cataclyst kurulmamakta ısrarcı. Birşeyi mi yanlış yapıyorum ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Deathangel

bi bakıyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Mart 2016 - 17:05:07

Alıntı yapılan: eronis - 01 Mart 2016 - 16:38:53
NOTE: If your system has logged the missing packages required for installation, install them in the order as per the log file to resolve package-dependency issues.
fglrx installation requires that the system has kernel headers.  /lib/modules/4.2.0-30-generic/build/include/linux/version.h cannot be found on this system.
Install kernel headers using the command apt-get install linux-headers-4.2.0-30-generic.

Buradaki apt-get install komutunu çoktan uyguladım, cataclyst kurulmamakta ısrarcı. Birşeyi mi yanlış yapıyorum ?

kernel adı yanlıs suanda 4.2.0-30 diye bir kernel yok acaba sunu yazmak istemiş olabilirmisin?
4.2.0-040200 suanda senin yazdıgın 4.2 kernellerden sadece bu surum var

Kaynagım:http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/

Linux kernel 4.2.0-040200-generic kurulum:
http://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/kernel-4-2-nasil-yuklenir.html
in a world without fences and walls, who needs gates and windows

keyserver2.pgp.com
EA004CB1-->privatekey0@gmail.com

eronis

eronis@Ubuntu:~$ uname -a
Linux Ubuntu 4.2.0-30-generic #36~14.04.1-Ubuntu SMP Fri Feb 26 18:49:23 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
eronis@Ubuntu:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 14.04.4 LTS
Release: 14.04
Codename: trusty
eronis@Ubuntu:~$

The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

Deathangel

Alıntı yapılan: eronis - 01 Mart 2016 - 17:05:42
eronis@Ubuntu:~$ uname -a
Linux Ubuntu 4.2.0-30-generic #36~14.04.1-Ubuntu SMP Fri Feb 26 18:49:23 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
eronis@Ubuntu:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 14.04.4 LTS
Release: 14.04
Codename: trusty

suanda kurulu gözüküyor zaten uname -a kod cıktısında :(

keyserver2.pgp.com

eronis

Sanrım sorun cataclyst'ten kaynaklı. Başta bu dkms idi, buydu, bütün bağımlılıkları root hesaptan kurmuştum. (Sudo'dan değil, root'tan) etkisi olur mu ki ?

Deathangel

ubuntu da okadar ıyı degilim dkms dinin bile Dynamic Kernel Module Support Framework oldugunu şimdi ogrendim :D Secrutry filan diyordu güvenlik amaçlımı ?

Ben bu kernel surumunu biraz bakından bıkac sıtede 15.04 filan gordum kımse 14.04 den bu kernel ı kurmamıs acaba 15.04 desteklı bir karnel olabilirmi diye kuskulandım biraz daha bakınayım

keyserver2.pgp.com

heartsmagic

root olayı falan fark etmez.

dpkg -l | grep linux-headers

ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eronis

eronis@Ubuntu:~$ dpkg -l | grep linux-headers
ii  linux-headers-4.2.0-27                                4.2.0-27.32~14.04.1                                 all          Header files related to Linux kernel version 4.2.0
ii  linux-headers-4.2.0-27-generic                        4.2.0-27.32~14.04.1                                 amd64        Linux kernel headers for version 4.2.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-headers-4.2.0-30                                4.2.0-30.36~14.04.1                                 all          Header files related to Linux kernel version 4.2.0
ii  linux-headers-4.2.0-30-generic                        4.2.0-30.36~14.04.1                                 amd64        Linux kernel headers for version 4.2.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-headers-generic-lts-wily                        4.2.0.30.24                                         amd64        Generic Linux kernel headers

heartsmagic

ls -l /lib/modules/4.2.0-30-generic/build/include/linux/version.hne diyor?

eronis

eronis@Ubuntu:~$ ls -l /lib/modules/4.2.0-30-generic/build/include/linux/version.h
ls: cannot access /lib/modules/4.2.0-30-generic/build/include/linux/version.h: No such file or directory

heartsmagic

Yanlış yerde arıyor sanırım. Şunu bir deneyelim:

sudo ln -s /usr/include/linux/version.h /lib/modules/4.2.0-30-generic/build/include/linux/

Ardından denersin kurulumu. komut çıktı vermez.

eronis

Teşşkür ederim, sorunum halloldu. Sanırım burada yaptığım şey

/usr/include/linux/version.h
dizinindeki dosyanın
/lib/modules/4.2.0-30-generic/build/include/linux/
dizininde linkini/kısayolunu oluşturmaktı ? Konuyu işaretliyorum.

heartsmagic

Evet, sembolik bağ oluşturduk burada. Etiket için teşekkürler.