Ubuntu Dosya Taşıma/Kopyalama Sorunu

Başlatan ltknk, 20 Ocak 2016 - 01:01:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ltknk

Dosya taşıma veya kopyalama sırasında fareyi oynatırsam dosya yöneticisi yanıt vermiyor. Biraz geçip normale dönünce kopylama işleminin ilerlediğini görüyorum. Bu genel bir sorun mu yoksa benim bilgisayarımla ilgili bir şey mi?

Ayrıca bazen ilerleme penceresi açılmıyor ama arkada atmaya devam ediyor bunu sebebi nedir?

Reverser

Ubuntu sürümü nedir ? Genel bir sorun değil, bana disk ile ilgili bir sorun gibi geldi.

XFCE ROCKS !
Powered by Thunar & XFWM4

ltknk

turkerataturk

Pc yavaş ise böyle sorunlar normal, pencere ise sol bardan dosyalara sağ tıkla kopyalamayı göster de gösterir.
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

ltknk

Alıntı yapılan: mustangank - 20 Ocak 2016 - 14:45:27
Pc yavaş ise böyle sorunlar normal, pencere ise sol bardan dosyalara sağ tıkla kopyalamayı göster de gösterir.

Onu biliyorum ama tıkladığımda da açılmıyor bazen

heartsmagic

Sistemin özellikleri nedir? Söylendiği gibi genel bir sorun değil elbette bu fakat makinenin özelliklerine göre diskteki veri okuma/yazma olayı sistemi kasıyor olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ltknk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ocak 2016 - 20:55:27
Sistemin özellikleri nedir? Söylendiği gibi genel bir sorun değil elbette bu fakat makinenin özelliklerine göre diskteki veri okuma/yazma olayı sistemi kasıyor olabilir.
2 GB Ram 2.00 GHz çift çekirdek işlemci var bilgisayarım iyi değil ama aynı sorun arkadaşımın bilgisayarında da var. Ayrıntılı olarak bilmiyorum ama i5 işlemci 4GB Ram olması lazım onun bilgisayarı

heartsmagic

ltknk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ocak 2016 - 22:05:54
O hangi sürümü kullanıyor?
Aynı sürüm aynı iso üzerinden kuruldu. Kopyalama ilerleme kutusunun görülmemesi onda var mı bilmiyorum ama donma var

heartsmagic

Emin olup da konuşmak istemem, neticede 14.04 kullanmıyorum. Kullananlardan yorum alabiliriz. Kendi adıma 15.10 üzerinde böyle bir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim ama.

ltknk

Anladım teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

if

@ltnk, kopyaladığınız verinin boyutu nedir? Büyük boyutlu tek ya da bir iki dosya mı yoksa küçük boyutlu onlarca/binlerce dosya mı? Kopyalama işleminin gerçekleştiği disk bölümlerinin dosyalama sistemi nedir? Misal ext4'den NTFS'ye mi kopyalanıyor? Kopyalama sırasında sismi yarabileceğini düşündüğünüz bir işlem yapıyor muydunuz? Kopyalama sırasında sadece dosya yöneticisi mi cevap vermiyor yoksa başka uygulamalar da cevap vermiyor mu? Ekran kartınız neir?

ltknk

Alıntı yapılan: if - 22 Ocak 2016 - 23:47:49
@ltnk, kopyaladığınız verinin boyutu nedir? Büyük boyutlu tek ya da bir iki dosya mı yoksa küçük boyutlu onlarca/binlerce dosya mı? Kopyalama işleminin gerçekleştiği disk bölümlerinin dosyalama sistemi nedir? Misal ext4'den NTFS'ye mi kopyalanıyor? Kopyalama sırasında sismi yarabileceğini düşündüğünüz bir işlem yapıyor muydunuz? Kopyalama sırasında sadece dosya yöneticisi mi cevap vermiyor yoksa başka uygulamalar da cevap vermiyor mu? Ekran kartınız neir?

Mobil İntel 4 series express benim ekran kartım. Genelde tek tek küçük dosyalarda sıkıntı oluyor mesela toplu müzik veya dizi atarken

plazma

14.04 64 bit var masaüstümde sıkıntı yok kopylamada ben kendi adıma bilgi vereyim ama kopyalamada işletim sisteminden çok dosya boyutu, ram ve işlemci ön plandadır birde kopyaldığınız medya ve disk yapısı/türü nedir? Tek tek küçük dediğinz misal 1-5 mb arası bir müzk dosyası atarken sorun oluyor mu yoksa 1-5 gb video müzik atarken mi sorun oluyor bu

ahmet_matematikci

Benim bilgisayarda da sıkıntı yok 2 gb ram dual core işlemci.
Bilgiayar güncel mi acaba. Çekirdek yükseltmek belki işe yarar.
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

if

@ltknk, sorularımın tamamını yanıtlarsanız sorunu tespit edebilmemiz kolaylaşır. Dosya yöneticisi ayarlarından resim ve videolar için önizleme resim özelliğini (thumbnails) kaldırınca aynı sorunu yaşıyor musunuz?