[Çözüldü] Firefox - Adobe Flash Player

Başlatan oguzhan26, 19 Ocak 2016 - 22:19:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguzhan26

Arkadaşlar merhaba;
Bende çoğu kişi gibi uzun yıllardır Google Chrome kullacısıyım.
Ancak Chrome'un işlemciyi biraz fazla zorlaması ve  Firefox'u ana internet tarayıcım olarak denemek istemem sebebiyle Firefox kullanmaya başladım. Gayet memnunum.
Lakin Firefoxla hem Ubuntu hem de Windows işletim sisteminde  bazı videoların oynatılmasında (Uzman Tv gibi) ve 3D SECURE ödeme sisteminde problemler yaşadım.
Tcdd'nin sitesinde bilet alımı yaparken vagon-koltuk seçimi esnasında da vagon resmi birbirinin içine geçmiş şekilde gözüküyor. Sanırım bu Firefox ile Adobe Flash Player arasındaki problemden kaynaklanıyor. Bu sebeple bu tarz sıkıntılarda tekrar Chrome'u kullanmam gerekti.
Firefox' daki bu tarz sıkıntıları sizde yaşıyor musunuz ve aşmamın bir yolu var mıdır?

bugra9

Daha önceden senin belirttiğin şekilde olmasa da bende de firefox düzgün çalışmıyordu ve chrome kullanıyordum.
Daha sonra firefox'un developer sürümünü indirdim ve kusursuz çalıştığını gördüm. O günden bu yana firefox kullanıyorum.
Daha önce defalarca tcdd'den bilet aldım, 3d güvenlik sistemini defalarca kullandım ve bir kere bile sorun yaşamadım.

Firefox Developer Edition
https://www.mozilla.org/tr/firefox/developer/

oguzhan26

@bugra9 ,
Şimdi yükledim ve denedim gerçekten de video izleme ve bahsettiğim TCDD(EYBİS) deki problemi bu tarayıcıda yaşamadım.
Developer sürümü olması biraz güvenlik açısından çekinmeme sebep oldu (paylaşılacak veriler açısından vs.)
Ama neticede Mozilla ürünü kullanımında bir sakınca olmayacağını düşünüyorum.
İlgin için çok teşekkür ederim.

Yine de normal sürümde bu tarz sıkıntılar yaşanması ilginç. Normal sürüm içinde başkaca önerisi olan bir arkadaş varsa onu da çözümlemiş oluruz.

bugra9

Eğer senin için veri paylaşımı önemliyse,
Tercihler > Gelişmiş > Veri Tercihleri sekmesinden mozilla ile paylaşılan verilerin paylaşılmamasını sağlayabilirsin.

ata1

chromium-pepper-flash    flas sistemde kullanılır. yanılmıyorsam bunu kurup firefox sorunlarını çözenler de vardı. ;D

Altaylardan_Gelen_Atlı

@oguzhan26 konuyla ilgili forum da arama yapsanız sanırım çözümü kendiniz bulurdunuz.

aşağıdaki linki inceleyiniz;

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=49797.msg569441#msg569441
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

oguzhan26

@Mr.AsLanturk, konuyla ilgili olarak forumda araştırma yapmıştım.
Gerek görmesem zaten konuyuda açmazdım.
bugra9 ' un önerisi üzerine devoloper sürümü kullanmaya başladım.

Pepper flash olayını da birazdan deneyeceğim.
Bu çözüm Windows için de bir şekilde kullanılabilir mi?
Önerileriniz için teşekkür ederim..

heartsmagic

Windows için neden gerek olsun? O tarafta Flash desteği devam ediyor yanlış bilmiyorsam. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

oguzhan26

İşyerindeki bilgisayarımda mecburen Windows kullanıyorum.
Orada da aynı sıkıntıları birebir yaşıyorum.
Bir kaç bilgisayarda test ettim hepsinde de aynı durum söz konusu..

heartsmagic

Farklı bir sorun olsa gerek, dediğim gibi Flash'ı hâlâ destekliyor Adobe Windows tarafında. Tarayıcı tabanlı yükseltme yapmak gerekmiyor yanlış bilmiyorsam. Konu artık Windows'a döndüğü için o yönde bir arama yapman lazım @oguzhan26, forumda bir de Windows sorunları üzerine eğilmeye vakit bulmaya çalışmayalım :) Eğer bu başlık için çözüldü diyorsan: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

oguzhan26

@heartsmagic haklısın  :)
Sorun tam anlamıyla çözüldü sayılır.
İlginiz için teşekkür ederim.
İyi Forumlar..