Samsung Level u Bluetooth kulaklık bağlama

Başlatan urqun, 17 Ocak 2016 - 19:55:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

urqun

arkadaşlar forumda ubuntunun bluetooth sorunu olduğunu gördüm ancak benim bilgisayarda telefonu bulup eşleyip dosya transferi yapılabilirkeni Samsung bluetooth kulaklık için sadece eşleme yapıp headset moduna bağlanınca "Aygıt başarıyla eklendi ancak bağlantı sağlanamadı" diye hata alıyorum serial port harici her modda aynı hatayı veriyor acaba sorun basit mi yoksa ubuntu mu desteklemiyor bilemiyorum

yardımcı olursanız sevinirim
#mineral #rock #deposit #petroleum #oil #radioactive #gis #earth #sources #rawmaterials #maps #field #anticlyne #dome #basin #synclyne #structure #Geology!

heartsmagic

Ses ayarlarından çıkış aygıtı olarak seçebiliyor musun kendisini?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

urqun

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Ocak 2016 - 20:45:22
Ses ayarlarından çıkış aygıtı olarak seçebiliyor musun kendisini?

kulaklıklar unplugged olarak seçilebiliyor hocam
#mineral #rock #deposit #petroleum #oil #radioactive #gis #earth #sources #rawmaterials #maps #field #anticlyne #dome #basin #synclyne #structure #Geology!

heartsmagic

Anlayamadım tam olarak, gerçi hiç kullandığım bir şey de değil ama. Kulaklığı taktığında ses ayarlarındaki çıkış bölümünde görünüyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

urqun

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Ocak 2016 - 21:09:31
Anlayamadım tam olarak, gerçi hiç kullandığım bir şey de değil ama. Kulaklığı taktığında ses ayarlarındaki çıkış bölümünde görünüyor mu?

hocam kulaklık bağlı değilken ses ayarlarında çıkış yerinde "Kulaklıklar unplugged" olarak görünüyor bluetoothla bağlanınca da aynısı görünüyor yani ses çekmecesinde kulaklığı bilgisayar görmüyor heralde ama bluetooth ile bağlantı yapılabiliyor sağ tıklayıp headset olarak bağlanmıyor ama sadece serial port olarak bağlanmaya izin veriyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ocak 2016 - 21:21:49

headset olarak bağlanmaya çalışınca bluetooth programının altında "Bağlantı Başarısız: DBusFailedError: No such file or directory" olarak hata çıkıyor
ses denetiminde ise virtual output devices kısmında aygıt bulunamadı diyor

if

@urqun, aşağıdaki komutun çıktısını alabilir miyim?

pactl list | grep -i module-bluetooth-discover

urqun

Alıntı yapılan: if - 17 Ocak 2016 - 23:21:56
@urqun, aşağıdaki komutun çıktısını alabilir miyim?

pactl list | grep -i module-bluetooth-discover

hocam komuta terminalden çıktı gelmiyor sanki sudo komutu gibi bu heralde hata felan yok ama çalıştırınca çıkan şey şu

orkun@orkun-Lenovo-G505:~$ pactl list | grep -i module-bluetooth-discover
orkun@orkun-Lenovo-G505:~$

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ocak 2016 - 17:04:37

eve geldim çıktı değişti :D

orkun@orkun-Lenovo-G505:~$ pactl list | grep -i module-bluetooth-discover
[b]Adı: module-bluetooth-discover[/b]
orkun@orkun-Lenovo-G505:~$

if

@urqun, o komutun çıktısını neden istediğimi şu an hatırlayamıyor ve araştıramayacak kadar da uykusuzum. O yüzden Blueman ile şansınızı dener misiniz?:)
Hah hatırladım. Eğer komut boş dönseydi size o modülü yükletecektim. Boş dönmediğine göre önce pavucontrol paketini kurun.

bluetoothctl

ardından

[bluetooth]#

satırını göreceksiniz. Oraya bluetoh kulaklığın bluetooth'u açıkken

power on
agent on
default-agent
scan on

yazın. Aygıtınız bulununca

NEW] Device bir_şeyler aygıt_adı

görünecek.

pair bir_şeyler
connect bir_şeyler

yazarak bağlanmaya çalışın. Bağlanırsanız pavucontrol üzerindeki "Playback" ve "Recording" sekmelerinde aygıt görünmeli.

https://askubuntu.com/questions/259354/how-do-i-connect-to-my-bluetooth-headset