Lampp Kurulumu Sonrası Oluşan Yetki Sorunu

Başlatan adriyan, 14 Ocak 2016 - 21:07:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adriyan

Merhaba arkadaşlar bugün Lampp'ı kurdum. Localhost'umun anasayfasına sorunsuz bağlanıyordum fakat scriptin admin bölümüne girmeye çalıştığımda erişim yetkimin olmadığı sorunuyla karşılaştım. Forumda arama yaptım klasöre chmod izinlerini vs. verdim. Fakat bu seferde izinleri 777 olarak ayarladığım için phpmyadmine giremedim. Bunun üzerine lampp'ı kaldırıp tekrar kurdum. Yine localhostumun ana sayfasına girebiliyorum fakat bu sefer tüm sistemde yetkisiz hale geldim. Örnek vermek gerekirse

sudo -H nautilus

komutunu verdiğimde bile sahibi root olarak gözüktüğü için hata alıyorum. Kök dizindeki root klasörü ve daha bir çok dizinde kilit işareti var ve bu dosyalar üzerinde hiç bir yetkim yok. Şuan da  opt/lampp klasöründe yeni klasör bile oluşturamıyorum.

heartsmagic

sudo -H nautilus
ile her yere yazabilmen lazım. Yazamıyorsan farklı bir sorun var demektir.

Yazamadığın, çizemediğin dizin hangisiyse sahipliğini ve grubunu www-data yap, izin olarak 775 yap, kullanıcını da www-data grubuna ekle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

Admin bölümüne girememen dosya izinlerinden kaynaklanmıyor olması lazım. Dosya izinleri upload işleminde sıkıntı çıkartıyor genelde. Hangi klasörlerin izinlerini değiştirdin ?

adriyan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Ocak 2016 - 01:36:23
sudo -H nautilus
ile her yere yazabilmen lazım. Yazamıyorsan farklı bir sorun var demektir.

Yazamadığın, çizemediğin dizin hangisiyse sahipliğini ve grubunu www-data yap, izin olarak 775 yap, kullanıcını da www-data grubuna ekle.

Uğraşmama rağmen başarılı olamayınca localhostta çalışmak yerine alan üzerinde çalışmaya karar verdim. Bu seferde ubuntu kurulu bilgisayarımdan dosya aktaramıyorum. Filezilla, gftp, fireftp, wine üzerinden cuteftp programlarını kullanarak denedim sunucu hatası alıyorum. Ftpye erişebiliyorum dosyalarımı vs. görebiliyorum silebiliyorum fakat yükleyemiyorum, sunucu hatası alıyorum. İşin ilginç yanı windows üzerinden filezillayı kullanarak hiç bir sıkıntı yaşamadan dosya aktarabiliyorum. Terminalden ftp sunucu adresimi yazdığımda yine connection hatası alıyorum. Sorun sunucuda desem windowstan da yükleme yapamam. GoDaddy firmasıyla çalışıyorum.

Ekleme: Farkeder mi bilmiyorum ama godaddy sftp kullanıyor. Tabi buna göre yapılandırdım portunu vs herşeyi ama yine de ubuntu üzerinden işlem yapamıyorum.

plazma

adriyan

Alıntı yapılan: plazma - 15 Ocak 2016 - 23:10:19
Ftp hata mesajı nedir?

Örnek veriyorum klasöre girerken

Alıntı YapDurum:   Sunucu ile bağlantı kesildi
Komut:   cd "wp-content"
Hata:   Connection timed out after 20 seconds of inactivity

hatası alıyorum veya dosya yüklerken

Alıntı YapHata:   Connection timed out after 20 seconds of inactivity

hatası alıyorum.

Sitemin anasayfasına girebiliyorum fakat admin panelinden bir sorgu üreteceğim zaman (en basitinden ayarlardan bir şey değiştirip uygula dediğimde) 5 dakika kadar bağlanmaya çalışıp yine time out hatası alıyorum. Aynı işlemleri windows'ta sorunsuz yapabiliyorum ama. termianlden bağlanmaya çalıştığımda

Alıntı Yapconnect: Connection timed out
hatası alıyorum.

Ekleme: Durum ilginç geldiği için sürekli denemeler yapıyorum. Şuan da Chromium'da da sorunsuz siteye sorgu gönderebiliyorum. ancak ftp programları, firefox ve terminalde hala timeout hatası alıyorum

plazma

Sunucu ip adresini ,kullancı vs gözküyorsa değiştirip geri kalan tam ftp kaydını aktarımısınız.