[Çözüldü] ubuntu 15.10 klavye numerik kısmı çalışmıyor.

Başlatan ahmetrmu, 10 Ocak 2016 - 22:22:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmetrmu

Selam, sistemim ubuntu 15.10 klavyemin numerik kısmı   çalışmıyor. Sitede çözümleri araştırdım. " http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=19043.0" e baktım. Sistem > Tercihler > Klavye menüsündeki Fare Tuşları sekmesinde "Belirteç klavye ile kontrol edilebilir" seçeneği işaretli kalmış olabilir mi ? Eğer öyleyse işareti kaldırın. diyor klavye menusunde ilgili kısım yok bulamadım. dpodan dier klavye ile ilgili v.b. indirdim. Numerik kısmını aktif edemedim,  yardımlarınız için teşekkür ederim.
Doğada gerekli olan her şey mevcuttur

plazma

Klavye ayarlarında hangi sekmeler var ekran görüntüsü eklermisiniz.

neynefes

Ek olarak cihaz dizüstü ise fn+?? gibi bir tuş kombinasyonuyla aktif edebiliyor musunuz?

ata1

ahmetrmu

Klavye ayarlarının ekran görüntüsü. (ilk defa ekran görüntüsü gönderiyorum.) Umarım olur.

/home/ahmetrmu/Masaüstü/klavye1.png
/home/ahmetrmu/Masaüstü/klavye2.png
/home/ahmetrmu/Masaüstü/klavye3.png

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2016 - 10:26:57

Selam, Cihazım Masa üstü bilgisayar. Ayrıca sistemimde mint de yüklü  klavye mint de düzgün  çalışıyor. Mint de klavye modelini de seçebiliyorum. ama ubuntu buna izin vermiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Ocak 2016 - 10:44:04

Selam, bilgisayarım masa üstü, bilgisayarımda ikinci sistemim mint. Mint de klavye ile ilgili sıkıntı yok. Mintde klavye modelini seçme sekmesi de var. ubuntu 15.10 da bu erişim yok.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

ahmetrmu

Selam okuldaki bilgisayarımda ubuntu 15.10 yüklü klavye ayarları kısayolları kısmında Hesap makinasını çalıştır seçkesi farklı  buradaki değer kapalı kapalı yazan yere Calculator  değrini atamam gerekiyor ,. Bu değeri nasıl atayacağım.

heartsmagic

xinput
çıktısını bir görebilir miyiz? Komut çıktılarını şu şekilde aktarabilirsin buraya: kodetiketi

Hesap makinesi kısayolu için, o gösterdiğin yer klavye kısayolu, istediğin gibi atayabilirsin. Hesap makinesini sanırım sen elle ekledin, komut olarak ne ayarladın oraya?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmetrmu

Selam.

ahmetrmu@ahmetrmu-G41MT-S2PT:~$ xinput
⎡ Virtual core pointer                    id=2 [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer              id=4 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ A4Tech PS/2+USB Mouse                    id=8 [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                    id=3 [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard              id=5 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=6 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=7 [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard            id=9 [slave  keyboard (3)]
ahmetrmu@ahmetrmu-G41MT-S2PT:~$

heartsmagic

Klavyenin markası ve modeli nedir acaba?
Bir de Fn tuşu ile sayısal (numerik) tuşların kapalı olmadığından eminsin değil mi?

ahmetrmu

Klavye A4 TECH" model: KB-21 105 tuşlu, üste medya çalar kısa yolu, normal klavye girişli klavyedir.
klavye değişirse ,sorun düzelir mi bilemiyorum.  Klavyeyi değiştirebilirim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2016 - 08:44:26

Selam klavyenin Bir de Fn tuşu  var mı bilemiyorum, çocukların diz üstlerinde var  ama bunda herhalde yok.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2016 - 08:47:40

Klavye sorunlu  Pc de mint sistemi de kurulu, onda bu sıkıntı yok. Ubuntu sistemime diğer masa üstlerinden açılışı da  kurdum, kde sistemlerde yok, gnome, unty de var

ahmetrmu

Klavyeyi de değiştim(Acer mod:6512-v) hala numerik kısmı çalışmıyor.

heartsmagic

Eğer Mint'te yoksa başka klavyede de bu sorun varsa ilk iletindeki sorun olabilir. Yeni yeri Evrensel Erişim içinde. Aratırsan bulabilirsin, muhtemelen de sorun o seçeneğin açık olması. İlk iletindeki sorundan kastım "Belirteç klavye ile kontrol edilebilir" seçeneği.

ahmetrmu

Selam, Teşekkür ederim. "Yeni yeri Evrensel Erişim içinde" Yaptım. Yalınız klavyeyi düzelteyim diye sayıların yerleri değişmiş. (1-7 ; 2-8 ; 3-9) Düzeltinceye kadar. klavyenin numara başlıklarını söktüm yeni duruma uyarladım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ocak 2016 - 09:57:05

Selam bu konuya "çözüldü" ibaresi koymaya çalışacağım, biraz uğraştım ama şimdi yapamadım.

heartsmagic

Etiket için şu konuya bakabilirsin: cozuldukonusu
Bu seferlik ben yapıyorum sorun değil, halletmene sevindim ayrıca.