[Çözüldü] Ntfs partition görünmüyor.

Başlatan GxL22, 16 Ocak 2016 - 14:52:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ata1

sdb olduğuna eminseniz o şekilde deneyin diskler farklı isimlerle görünebilir zaten işlemimiz silme değil sadece denetleme ve bağlama yapar .

sudo umount /dev/sdb
sudo ntfsfix /dev/sdb
sudo mount /dev/sdb

speakerXXL

Alıntı yapılan: GxL22 - 16 Ocak 2016 - 18:11:20
Alıntı yapılan: speakerXXL - 16 Ocak 2016 - 17:51:59
@GxL22, aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırmayı deneyiniz.

sudo ntfsfix /dev/sdb1

/dev altında sdb1 görünmüyor. sadece sdb bulunuyor.

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sdb1               1  4294967295  2147483647+  ee  GPT

Çıktılara göre görünüyor.

GxL22

İstemeden de olsa, çözüm buldum. İnşallah benim gibi bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur.

Görünmeyen diski windows olan bilgisayara bağladım. Hızlı başlatı devre dışı bıraktım. sonra ufak bir miktar alan birimi küçült işlemi yaptım. büyük bir miktar yaptığımda windowsta disk yönetiminde işlem kilitleniyordu. daha sonra etkisi olur mu bilmem ama boşa çıkan alandan yeni bir partition oluşturdum. sonra tekrar ubuntu olan bilgisayara bağladım. bütün partitionlar görünüyordu.

Yardımcı olan ve olmaya çalışan herkese çok teşekkürler.

ata1

GxL22

sorunu yaşayan arkadaşlar bu söyleyeceğim şekilde de deneyebilirler. sorun yaşadıkları ntfs diski windowsta yada windows yüklü bilgisayarda ufak bir miktar birimi küçült işlemi yapıp. daha sonra küçülttükleri alanı yeniden diske ekleyerek partition yapılandırmasını yeniden yapmış olurlar.

seron

Ben anlamadım ??? :-[
Ufak bir miktar birimi küçült ne demektir? Disk yönetimine gidip birimi küçült dediniz. Bu işlem disk içindeki verilerinizi silmedi değil mi? Biraz risklidir kendisi de...
Hızlı başlatı iptal ettiğiniz için düzelmesin sorun?