Ubuntu evdeki kullanılmayan bilgisayari sunucuya cevirmek

Başlatan gold123456789, 10 Ocak 2016 - 21:43:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gold123456789

Merhaba arkadaşlar .Sorunumu acikca anlatayim evde kullanmadigim dizüstü bilgisayarimi sunucuya cevirmek istedim bununla ilgili hatta evde linux server die bir sitede vardi oradanda iyice baktim zaten pardustan komutlarla giris seviyesinde haşır neşirim neyse sorunum şudurki bilgisayara yukluyorum ubuntu sunucu surumunu 14.04 galiba yanlış hatırlamıyorsam sitede anlatilanlar kurulumdan sonra ifconfig yazip ip numarasindan ssh ile ben putty kullaniyorum giris yapmak die bir turlu yapamadim hata veriyor giris yaparken zaten amacim sunucu yonetiminde kendimi gelistirmek uzaktan baglanti ile sanal makinadan da kurdum ip degisik bisey verdi onlada giris yapamadim youtube da videolarini gordum adamlar yapiyor ben nerede hata yapiyorum sorunum budur şimdiden teşekkürler.

neynefes

Terminalden şu komutu yazar mısınız? Çıktısına bir bakalım.
ssh kullanıcıadı@ip adresi

sayz

eğer doğru anladıysam sizin evinizde kullanmadığınız bir bilgisayar var buna bir linux kurup sunucu olayını deneyimlemek istiyorsunuz?

ve bilgisayar ubuntu 14.04 kurdunuz? ama ssh ile bağlanamıyorsunuz?

biraz daha ayrıntılı bilgiler vermeniz lazım. çıkan hatalar neler? ip değişik bi şey verdi demişsiniz ama tam anlamadım? nasıl değişik bi şey?

ayrıca not: belgeler.org/howto/smart-questions.html bu belgeyi herkese tavsiye ederim size de tavsiye etmiş olayım.

heartsmagic

1. Eğer sunucu ile aynı ağdaysan, iç (yerel) IP ile bağlanabilirsin. ifconfig ile gördüğün IP adresi (evde olduğun için) özel IP sınıfındandır. Örneğin 192.168.1.1, 10.0.0.1 gibi. Bu durumda içeride bu ip ile doğrudan sunucuya erişebilirsin.

2. Bu evdeki sunucuya dışarıdan bağlanmak istiyorsan:
a. Modem üzerinden 22 portunu bu makinenin iç IP adresine yönlendirmen lazım.
b. Haliyle IP adresinin bir şekilde sabit olması ya da NoIP gibi bir çözüme gitmen lazım. Dış dünyadaki gerçek IP ile bağlanmak için bu şart.

Diğer türlü arkadaşların söylediği gibi tam olarak ne yaptığını aktarman lazım bizlere.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gold123456789

Öncelikle hepinize teşşekkürler.Şimdi bilgisayarim başında deilim olduğumda tam olarak durumu aktaracagim size. Yerel olarak bile baglanamiyorum putty eror verio. İnternette gordugum kisiler sanal makinadan bile kurup baglaniorlardi sanaldan kurdum ifconfigden ip ile putty araciligi ile baglanamadim normal bilgisayara kurdum dizustu kullanmadigim bagladim yine if config ile ip adresinden baglanmayi denedim olmadi evdw linux server ile alakali bir siteden okumustum makaleyi once tam olarak nerede hata yapiyorum kisacasi uzaktan baglanti kurmak istiyorum makinem ile .

sayz

Beyefendi "putty error veriyor" demekle hiçbir şey anlaşılmıyor maalesef. Hata ama ne hatası? Bi ekran görüntüsü vs yok mu? Veya hatanın ne olduğunu bilebileciğimiz bi şey?

İzlediğiniz siteyi de burada paylaşın bi bakalım ne diyorlar orada. Ona göre bi çözüm öneririz.

heartsmagic

Önce son yapılandırma ne onu söyle bize, sanal mı normal kurulum mu? @sayz belirtmiş, hatayı tam olarak aktarmadığın sürece sana yardımcı olamayız. Yerele kurulan bir Ubuntu'da openssh sunucusu kurulu olduğu sürece diğer makineden sorunsuzca bağlanabilmen lazım. Sistem sanalda kurulu ise biraz daha bilgi gerekiyor. Ağ yapılandırması nasıl örneğin? Eğer NAT yapıldıysa dışarıdan bağlanamazsın yine, köprülemen lazım.

Tekrar belirtelim, tam olarak nasıl kurulduğu, bağlantının nasıl denendiği (IP adresi, kullanıcı adı vs.) ve ne hatası aldığın bilgisini aktar buraya lütfen.

gold123456789

Evet şu anda diğer bilgisayarımda kurulu,ağ kablosuda bağlı bilgisayarıma, masa üstü bilgisayarımdan ise kablosuz olarak şu an almaktayım internet bağlantısını,durum budur ip değiştirmeye çalıştım terminalden ama değişmedi ilginç aklımı kurcalıyor bu sistem ilk defa böyle bir şey kurduğum için eve ,alışmıştık firmalardan almaya :D,resimleride koydum daha anlaşılır olması için ,peki şimdilik durum budur amacım ise:evimden olsun veya dışarıdan olsun uzaktan ssh ile bağlanıp sisteme hakim olmak istiyorum ,konuyu okuduğum link ise http://evdelinuxsunucu.com/donanim.html herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

sayz

sunucu kurduğunuz makineye ping atabiliyor musunuz?

ping 192.168.122.1

ve

netstat -putan | grep :22

komutları ne dönüyor? çıktılarını paylaşır mısnınız?

gold123456789

:D :D :D şu anki duruma gülsemmi ağlassamı bilemedim,çok ilginçtir görünüşte çok basit bir şey yüzünden olmamış demiştimki içimden ne lanet bir şey bu sunucu işi  diye, ama sorun bağlantıyla ilgili ama nasıl çözebilirim ,acaba bilgisayara ınternet kablosu takılı halde acılırken donanımlar yuklenırken yanıyor modemın ustundekı ethernet portu daha sonra sonuyor acılısa yakın bır zamanda fotografını paylaşıyorum,herkese iyi akşamlar.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

sayz

@gold bu ekran görüntülerinden ne anlamamız gerekiyor? bize yardımcı olursa biz de sana yardımcı oluruz.
bilgisayar açılmıyor mu ne oluyor? hiçbir şey anlamadım ben anlayan varsa beri gelsin.

Sh4oTT

Alıntı yapılan: sayz@gold bu ekran görüntülerinden ne anlamamız gerekiyor? bize yardımcı olursa biz de sana yardımcı oluruz.
bilgisayar açılmıyor mu ne oluyor? hiçbir şey anlamadım ben anlayan varsa beri gelsin.
:D :D :D Kolay gelsin

gold123456789

Dostum,derdimi anlatamadığım için herkesden özür diliyorum,insan bazı şeyleri yeni yeni yapınca böyle oluyor çok aşırı forum üyeliğim yoktu daha onceden hep okuma uzerıne,evet bilgisayar açılıyor,sadece anladığım kadarıyla ethernet portu ışığı sonuyor modemın uzerındekı yanı baglantı gıdıyor o yuzden baglanamıyorum ,bundan olabilir diye düşünüyorum cunkı baska olmaması için neden yok iyi akşamlar.

sayz

Alıntı yapılan: gold123456789 - 11 Ocak 2016 - 21:32:34
Dostum,derdimi anlatamadığım için herkesden özür diliyorum,insan bazı şeyleri yeni yeni yapınca böyle oluyor çok aşırı forum üyeliğim yoktu daha onceden hep okuma uzerıne,evet bilgisayar açılıyor,sadece anladığım kadarıyla ethernet portu ışığı sonuyor modemın uzerındekı yanı baglantı gıdıyor o yuzden baglanamıyorum ,bundan olabilir diye düşünüyorum cunkı baska olmaması için neden yok iyi akşamlar.

e bilgisayar açılıyorsa yukarıda istediğim komutların çıktısını alsak nasıl olur? ona göre biz de bi yorumda bulunuruz varsayımlardan öte.

heartsmagic

Makineyi açıp çıktıları buraya aktarmalısın, @sayz ping çıktısı istemiş, o bir başka makineden yapılmalı ve IP adresinin oradaki IP adresi olması gerekir. Biz önce sunucudaki bilgileri alalım:

ifconfig
service ssh status

sayz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Ocak 2016 - 21:32:15
Makineyi açıp çıktıları buraya aktarmalısın, @sayz ping çıktısı istemiş, o bir başka makineden yapılmalı ve IP adresinin oradaki IP adresi olması gerekir. Biz önce sunucudaki bilgileri alalım:

ifconfig
service ssh status

evet ben yanlış yazmışım orada. netstat'lı komutu sunucu makinesinde denemesi için söyleyecektim aslında. ssh'ın çalışım çalışmadığına bakmak için.

heartsmagic

Yanlış değil esasında fakat hangi makinelerde kullanılması gerektiği açıklanmalı tabi. netstat da olur, o da fikir verir SSH servisi için tabi. Hatta daha güzel bile olabilir zira hata ayıklama adına bir adım öteye götürüp port bilgisini de denetliyor. Fakat, henüz bu işin başında olan birisinin port değişikliğini yapabileceğini düşünmediğim için service yolunu seçtim ben de.

sayz

yanlış anlaşılma oldu yine  :)) ben netstat'ı yanlış yazmışım derken hangi makinede yazması gerektiğini söylemediğim için yanlış oldu dedim aslında. sunucu makinende netstat'ı ver uzaktaki fiziksel makinende de pingli komutu ver demem gerekirdi aslında. sanki ikisini de bir makinede dene demişim gibi olmuş.

heartsmagic

Ben de kibarca bunu anlatmaya çalıştım zaten, yanlış olmadığını biliyorum eksik sadece :)