[Çözüldü] çöpten silme sorunu

Başlatan metinalim, 19 Ocak 2016 - 21:08:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metinalim

Arkadaşlar merhaba. Harici hard diskim de ki müzik film ve resim gibi bazı öğeleri sildikten sonra, çöp kutusundan da boşaltmak için ''çöpü boşalt'' yazan yerine basıyorum fakat hata yapılamıyor diye bir ibare çıkıyor. Bende tek tek silebilirim belki diye tek tek silmeye başladım fakat bunlardan bazıları silinirken, bazıları da silinemiyor ve iki üç kez silmek için tekrarlarsam sileceğim şey çoğalmaya başlıyor. sildikçe çoğalıyor. Bir önerisi olan var mı?

fsutil

Böyle yaptığınızda ne diyor

sudo rm -r /home/Kullanıcı Adınız/.local/share/Trash/*

metinalim

he-man@heman-Aspire-5745G:~$ sudo rm -r /home/he-man/.local/share/Trash/*rm: `/home/he-man/.local/share/Trash/*' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

ata1

kullanıcı adınızı kendiniz yazacaksınız kullanıcı adı yazan bölüme  ;D

ekremsenturk

Harici disktekileri iki kez sil ve ardından çöpü boşalt. Ben öyle yapıyorum. (Disk üzerinde kullanıcı yetkilerine sahip olmalısın tabii)

fsutil

Alıntı yapılan: metinalim - 19 Ocak 2016 - 21:53:00
rm: `/home/Kullanıcı' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
rm: `Adınız/.local/share/Trash/*' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Kullanıcı Adınız yazan yere kullanıcı adınızı girmelisiniz.

örneğin benim kullanıcı adım asia

sudo rm -r /home/asia/.local/share/Trash/

bunun gibi, asia yerine kendi kullanıcı adınızı yazın

metinalim

evet sonradan farkettim yanlış yazdığımın hemen düzelttim yukarıda sonucu çıktısı var fakat dosya yada dizin yok yazıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ocak 2016 - 22:06:37

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 19 Ocak 2016 - 21:58:09
Harici disktekileri iki kez sil ve ardından çöpü boşalt. Ben öyle yapıyorum. (Disk üzerinde kullanıcı yetkilerine sahip olmalısın tabii)
evet dediğinizi yapmayı denedim bir kerede siliyorum disk te görünmüyor fakat çöp kutusundan silemiyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ocak 2016 - 22:09:20

sudo rm -r /home/he-man/.local/share/Trash/*rm: `/home/he-man/.local/share/Trash/*' silinemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok

ekremsenturk

Yada çöp kutusunu iki kez boşalt. Harici disk'ten silinenler sistemin çöp kutusuna değil, harici diskte bir çöp kutusuna aktarılıyor. (hatırladığım kadar)

metinalim

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 19 Ocak 2016 - 23:09:39
Yada çöp kutusunu iki kez boşalt. Harici disk'ten silinenler sistemin çöp kutusuna değil, harici diskte bir çöp kutusuna aktarılıyor. (hatırladığım kadar)
Harici diskte çöp kutusu yada gizli bir dosya falan görünmüyor. İlla ki bir yere atıyordur diye düşünüyorum ama bunu nasıl bulmalıyım.

arpia

Merhaba,

sudo rm -rf ~/.local/share/Trash/files/*

Bu komutu yürüttükten sonra çöp kutunuzun boşalması lazım

metinalim

Merhaba; dediğiniz şekilde denedim ama maalesef yine sonuç vermedi. Bu sefer sizin verdiğiniz komutu girdikten sonra şifre sordu girdim, hiç bir hareketlilik olmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ocak 2016 - 20:39:47

https://www.facebook.com/mehmetalimetin/videos/10154051773444349/?l=4238515141295606949

fsutil

Alıntı yapılan: metinalim - 20 Ocak 2016 - 20:39:14
Merhaba; dediğiniz şekilde denedim ama maalesef yine sonuç vermedi. Bu sefer sizin verdiğiniz komutu girdikten sonra şifre sordu girdim, hiç bir hareketlilik olmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ocak 2016 - 20:39:47

https://www.facebook.com/mehmetalimetin/videos/10154051773444349/?l=4238515141295606949

Hiç bir hareketlilik olmadıysa silmiştir, çöp kutusunu kontrol ettin mi

Video açılmıyor bu arada

heartsmagic

Harici diskin en üst dizinindeyken ctrl+h ile gizli dosya ve dizinleri görebilirsin. Orada .Trash isminde bir şeyler var mı diye bir bak.
Hiç normal silme kullanmadığım için durum hepimizde böyle midir bilemiyorum. El alışkanlığı shift+delete kullanıyorum sürekli. Bunun kolay bir geri dönüşü olmadığı için dikkatli olmakta fayda var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

metinalim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ocak 2016 - 21:31:25

evet dediğiniz gibi yaptım trash -1000 diye dosya çıktı bunu silmelimiyim

ekremsenturk

Alıntı yapılan: metinalim - 20 Ocak 2016 - 21:29:29

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ocak 2016 - 21:31:25

evet dediğiniz gibi yaptım trash -1000 diye dosya çıktı bunu silmelimiyim
Video'yu izlemek için izin vermiyor. Herkese açık olmayabilirmiş bildirimi çıkıyor.

metinalim

https://www.facebook.com/mehmetalimetin/videos/10154051773444349/?theater    özür dilerim face ye yüklemiştim sadece arkadaşlara açıkmış o yüzden sanırım düzelttim şimdi birde böyle denermisiniz

ata1

heartsmagic

Facebook'a video yüklemene gerek yok, hem sana hem bize zahmet. Ne olduğunu burada anlatabilirsin.
İlgili dizini silme de, içinde sildiğin dosyalar varsa sil tabi.

metinalim

https://www.facebook.com/mehmetalimetin/videos/10154051773444349/?pnref=story

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ocak 2016 - 22:04:40

Sizin verdiğiniz bütün komutları denedim fakat henüz başarıya ulaşmadı. En son harici diske  ctrl-h yapıp trash-1000 dosyasını gördüm onunda içinde aynı silmek istediğim şeyleri gördüm ve silindi. ama hala çöp kutusunda 4.2 gb gibi bir kalabalık çöp var hiçbir şekilde silemedim.

heartsmagic

Hangi çöp kutusunda? Masaüstünde gördüğünse eğer, diski ayırdığında da görünüyor mu?

metinalim

diski ayırdığımda kayboluyor bağladığımda çıkıyor

heartsmagic

O zaman olay diskin çöpü ile ilgili ve tekrar diski incelemen gerekiyor. 

metinalim

Diskin içindekileri başka bir yere aktardıktan sonra diske biçimlendirmeyi deniyecem bakalım sorun çözülecek mi?  Şimdiden herkeze teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ocak 2016 - 08:43:02

çöp kutusunda silemediğim tüm öğeleri harici diske ctrl-h yaparak trash dosyasında görüyorum. Files dosyasının içinden tamamını işaretleyip delete yaptım fakat silmedi.aynı şeyi 2-3 kez tekrar edince sadece 2 öğe kaldı gerisini sildi. şimdi mutluyum  ;)  Hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi dosyalarımı başka yere aktarıp diski biçimlendireceğim.