[Çözüldü] Bazı Web Sitelerindeki Line-Height Sıkıntısı

Başlatan gidgel, 09 Aralık 2015 - 15:37:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gidgel

Küçücük HTML bilgime göre line-height denilen bu şeyin Firefox'taki sıkıntısıdır. Belki komik bir dert gibi gelebilir, zaten öyle. Ama yazıları okurken fare ile yazıyı seçme alışkanlığı var bende. Bir görsel yüklersem demek istediğimi anlayacaksınız. Aşağıdaki gibi okuduğum yazıyı fare ile seçiyorum (Firefox'taki hali):

Ama gördüğünüz gibi harflerle seçtiğim o turuncu renk arasında bir boşluk yok. Bu sebeple yazıyı okumam zorlaşıyor. Mesela aynı şey Chrome'da şu şekilde oluyor:

Harfle seçim alanı arasında boşluk olduğu için bu şekilde yazıyı okumak da kolaylaşıyor.

İnşallah demek istediğimi anlatabilmişimdir. Tekrar söylüyorum çok komik bir sıkıntı ama ne yapayım alışkanlık işte. Eğer bu konunun bir çözümü varsa, bilgilendirirseniz sevinirim.

plazma

Firefox ta bunun ayarı var mı bilemiyorum ama yoksada bugzilladan isteğinizi bildirebilirsiniz en azından bu özellik yoksada belki güncelleme ile eklerler.

https://bugzilla.mozilla.org

gidgel

Alıntı yapılan: plazma - 09 Aralık 2015 - 20:40:16
Firefox ta bunun ayarı var mı bilemiyorum ama yoksada bugzilladan isteğinizi bildirebilirsiniz en azından bu özellik yoksada belki güncelleme ile eklerler.

https://bugzilla.mozilla.org

Siteyi biraz kurcaladım ama anlamadım nasıl göndereceğimi, zaten anlasamda bu meseleyi açıklayacak İngilizce yok bende. :)

heartsmagic

Etrafta bir şey göremedim bu konu hakkında. Gerçi nasıl oluyorsa bazı yerlerde bu sorun olmayabiliyor. Örneğin:
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=415555

İlk yorumda aynı şeyi denediğimizde bu sorun olmuyor. Fakat senin verdiğin ekşi olsun, vikipedi olsun böyle yerlerde mevcut. Bizim forumda da var, hatta hemen yerde var bu sorun. Demek ki düzeltilmesi gereken mesele Firefox ile alakalı. Hani bir iki yerde olsa CSS ve tarayıcı uyumu derdik. Gerçi Firefox da bu konularda genelde iyidir.

Laf kalabalığından sonra diyebilirim ki eğer çözüm bulunamazsa hata kaydı açmayı düşünebiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gidgel

Çok güzel olur, teşekkür ederim. Ben de ilk başta siteden kaynaklı sandım. Sonra baktım çoğu sitede var böyle bir durum, benim bilgisayarla alakalıdır herhalde dedim. Ama herkeste varmış demek ki.

heartsmagic

Bir iki yorum daha bekleyelim, olmadı biraz daha bakınıp hata kaydı açarız. Senden ricam, şöyle aradan bir hafta geçtikten sonra başlıkta bir gelişme olmazsa yeni bir ileti geçmen olacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gidgel

gidgel

Bugün gelen bir güncelleme ile bu sorun benim bilgisayarımda çözüldü.

Reverser

XFCE ROCKS !