Klavye biraz yavaş tepki veriyor

Başlatan kamboccia, 03 Nisan 2011 - 17:27:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kamboccia

Merhaba arkadaşlar benim farkettiğim sorun şudur mesela siz "Acemi" yazıyorsunuz MS Windowsta yazdığınız gibi çıkıyor ama eğer bun bir Linux sürümünde yazarsanız "ACemi" oluyor.Yani parmaklarınızın hızına yetişemiyor Linux sürümleri."Acemi" şeklinde olması için Caps Lock tuşuna bastıktan sonra 1 sn kadar beklemeniz gerekiyor.Acaba bu sorunu halledebilecek bir yazılım yada paket var mı teşekkürler...(Bu arada benim parmaklarımın çook hızlı olduğunu savunmuyorum fakat bu sorunun ortaya çıkmasını sağlayacak kadar hızlıdır en az:))

barış

"C" tuşuna basılı tutarak yaptım dediğiniz şeyi. Diğer elimle de Caps Lock tuşuna bastım. Ben bir problem göremedim ki arka arkaya bir tuşa bütün gücünüzle bassanız da bu hızı çok zor elde edersiniz. Sizde bir problem olmasın?

kagan.palandoken

Ya ben bu sorunu birtek openoffice kullanırken yaşamıştım...

xhektor

baya bi deneme yaptım. bende sorun görülmedi.

openoffice ile deneme yaptım.

kamboccia

Çok garip herhalde bende bir sorun var özür dilerim :S

barış

openOffice yerine LibreOffice gelecek zaten ileriki sürümlerde. Mesela openSUSE 11.4 sürümünde LibreOffice'e geçti. Ubuntu'da öyle yapacak. LibreOffice üzerinde deneyin bir de. Onun da forumda kurulumu var :)

kamboccia

Garip olan şu ki ben OpenOffice harici yazılımlardada aynı sorunu yaşadım.Örneğin pardusta formatlarken kullanıcı adınızı root şifrenizi falan giriyorsunuz ya oradada yaşadım sonra ubuntu ve pardusta entegre biçimde bulunan Mozilla Firefox'ta da aynı sorun göze çarptı.Şimdi size birşey soracağım bu donanımsal bir sorundan kaynaklanabilir mi?Çünkü benim klavyem Wireless li?Ama yine anlamadığım şey Windowstada aynı klavyeyi kullanırken sorun gözükmedi bu Ubuntu'nun wireless iletimi konusundaki zayıflığını mı gösterir böyle bir durumda(Gönlümden böyle birşey olmaması geçiyor çok yıkılırım.)

barış

Sürücü kaynaklı bir sorun olabilir normal klavye takıp denediniz mi? Belki de klavyeniz Linux ile iyi anlaşamıyordur

kamboccia

Bende o durumu kastetmiştim Ubuntu sürücüleri iyi performans gösterememesi sonucunda wireless aktarımı geickniştir ve ben 1 sn de 2 tuşa basmışsam sadece 1 ini gönderebilmiştir.Birazdan nomrla klavyeyi deneyeceğim şuanda MS kurulu fakat birazdan Ubuntuya formatlayacağım pc mi.Ubuntunun da şöyle iyi bir yanı var Hackerlar virüslerini genelde microsoft windowsa yönelik yazdığı için ubuntuda çalışmıyor çook güzel.

barış

Bunlar zaten bilinen şeyler. Virüs yazılsa da çok kısa süre içersinde güncelleme gelerek güvenlik yaması yapılıyor.
Şunu da belirteyim Linux üzerinde sürücüler tersine mühendislik yöntemiyle çalışır. Sürücüleri de Ubuntu yapmıyor zaten, o firma ne çıkarırsa mecburen onu kullanıyoruz :(

GAREZ

klavye markası ne? microsoft markasının ise sorun ondan oluyordur...

kamboccia

evet bildiniz kabloluda kablosuzda Microsoft :D

GAREZ

Microsoft marka olupta Linux dağıtımında düzgün çalışacak bir donanım yoktur...

heartsmagic

Alıntı yapılan: GAREZ - 04 Nisan 2011 - 22:46:38
Microsoft marka olupta Linux dağıtımında düzgün çalışacak bir donanım yoktur...

Buram buram önyargı kokuyor. Keşke bu tür yorumlardan kaçınabilsek. Şu yukarıdaki cümleyi sarf etmek için, doğru olduğunu düşünmek için tüm Microsoft ürünlerini Linux üzerinde denemiş olmak lazım. Öyle bir şey yaptığını da hiç sanmıyorum @GAREZ.

Bu şekilde yardım edilmez insanlara. Bu şekildeki iletiler de forumu ancak çöplük haline getirir. Durum tespiti için bir şey istesen, iki gram vakit ayırıp Google'da klavyenin modeline göre araştırma yapsan, az biraz bir şeylere hakim olup da insanlara destek çıksan da bizleri memnun etsen ne de güzel olurdu. Eğer bu yapılamıyorsa üzgünüm ancak susmak en güzelidir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GAREZ

peki tam modeli ne ? etiketteki model bilgilerini arayınca ne çıkıyor?

egitimist

Ben de işlemci yoğun çalıştığında aynı sorunu yaşıyorum. Smoothwhell adlı firefox eklentisi de sistemi kasıyordu kaldırdım. Emektar dizüstüm ubuntu'nun hızına yetişemiyor :)

velbet

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Hangi bilgisayar olursa olsun bu sorun var bende maalesef.

betseg

Bende de var aynı sorun. Windows'ta da vardı.

heartsmagic

@velbet, hangi bilgisayarda olursa olsun derken kurulum yaptığın tüm makinelerde bu sorun mu var demek istiyorsun? Çok zor bir ihtimal ama bu, sonuçta tek bir makine veya bir iki makine için olsa arada bir şey olabilir diyeceğim ama bütün makinelerde yavaş yazması sadece kullanıcılara yavaş yazıyor gibi gelmesi ihtimalini düşündürüyor bana. Ya da cidden çok büyük bir tesadüfle kurduğun bütün makinelerde bu sorun vardır.

@betseg, farklı işletim sistemlerinde varsa sorunu klavyede aramak daha makul.

velbet

@heartsmagic windowsta aynı şekilde yazınca sorun olmuyor da linux ayak uyduramıyor bunun bir ayarı falan yok mudur klavyenin tepki süresi için ?

betseg

@heartsmagic Bilgisayar dizüstü. Tabi ki klavye de bilgisayarın bir parçası. Böyleyken ne olacak? Bilgisayar mı bozuk :D

heartsmagic

@velbet, açıkça yazım hızı ayarı var mı bilmiyorum, daha doğrusu hatırlamıyorum şu an. Ancak normal şartlar altında böyle bir şey olmaması lazım dediğim gibi. Hani Linux genel olarak ayak uyduramıyor değil. Özel sorun olabilir diyeceğim ancak birden fazla makineden bahsediyorsun, önerim yok ne yazık ki.

@betseg, ironi mi yapıyorsun yoksa cidden mi soruyorsun? :)

betseg

heartsmagic

Meseleyi sağlama alayım istemiştim, teşekkürler :)

betseg